Συνταγή για τσουρεκάκια αφρός για το σχολείο. Ατομικά τσουρέκια με ίνες και αρωματισμένα με μαχλέπι και μαστίχα για το πρωινό στο σχολείο ή για το ταπεράκι στο ολοήμερο. Τα παιδιά λατρεύουν τα τσουρέκια, πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικά. Τα πιο αφράτα τσουρεκάκια, για να τα απολαύσουν τα παιδιά ως ένα χορταστικό πρωινό ή και σαν γλυκό μέσα στην εβδομάδα. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδες ή πραλίνες για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά. Μία συνταγή της φίλης μας Vasia Zaglara.
- νερό 40 ml χλιαρό
- μαγιά 35 γραμμάρια φρέσκια
- αλεύρι για τσουρέκια 350 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 135 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- μελι 120 γραμμάρια
- μαχλέπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- φιλέ αμυγδάλου 150 γραμμάρια περίπου
Για το πασπάλισμα
Μυρωδάτα τσουρέκια για κολατσιό στο σχολείο
Τα τσουρεκάκια είναι υπέροχα και δεν τα φτιάχνουμε μόνο το Πάσχα. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα τσουρεκάκια που είναι σκέτος αφρός για το σχολείο αλλά και για το γλυκό ή το σνακ μικρών και μεγάλων. Είναι αρωματικά, αφράτα και με ίνες και σίγουρα θα σας λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τσουρεκάκια:
Εκτέλεση για τα τσουρεκάκια
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, την φρέσκια μαγιά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για τσουρέκια. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.
Αφού φτιάξουμε το προζύμι σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το υπόλοιπο μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και το προζύμι.
Αρχίζουμε με τα χέρια να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι για τσουρέκια, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν πάρουμε μία αφράτη, ελαστική ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Σιροπιαστα τσουρεκάκια με απερίγραπτη γεύση
Κάνουμε την ζύμη μπάλα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε και πάλι σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, βουτυρώνουμε τα χέρια μας, την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και δίνουμε σχήμα στα τσουρέκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
Αφού είναι έτοιμα χτυπάμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα τσουρέκια. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
Tips για τα τσουρεκάκια
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε και από το μέγεθος που έχουμε δώσει στο τσουρέκι μας. Για να φουσκώσει το προζύμι και στη συνέχεια το ζυμάρι τα έβαλα στο φούρνο στους 50 βαθμούς. Αντί για αλεύρι για τσουρέκια μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα