- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια μαλακό
Υλικά
- ηλιέλαιο 250 περίπου γραμμάρια
Για το τηγάνισμα
- ζαχαρη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγή για twist donuts ή στριφογυριστά ντόνατς ή λουκουμάδες παραλίας σε πλεξουδάκια για όλες τις ώρες. Οι λουκουμάδες παραλίας είναι έθιμο στις ελληνικές παραλίες εδώ και ολόκληρες δεκαετίες. Όσες γενιές κι αν περάσουν σίγουρα τα παιδιά αγαπούν και θα αγαπούν τους λουκουμάδες παραλίας. Με την αφράτη υφή και την κρυσταλλική ζάχαρη που γεμίζει με γλύκα τις αναμνήσεις τους. Έτσι είναι και τα Twist donuts που θα δοκιμάσουμε.
Τα Twist donuts ή στριφογυριστά ντόνατς ή λουκουμάδες παραλίας σε σχέδιο πλεξούδας είναι ένα κολατσιό για την παραλία πολύ νόστιμο και ξεχωριστό. Σίγουρα αποφεύγουμε την ζάχαρη στα παιδιά, όμως μπορούμε να κάνουμε 1-2 φορές τον χρόνο μία εξαίρεση. Θα ξετρελαθούν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Twist donuts
Εκτέλεση για τα twist donuts
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα μαζί με την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και το αυγό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας και αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε να ζυμώνουμε και πάλι ελαφρώς. Σκεπάζουμε την ζύμηκαι την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα. Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας
Φτιάχνουμε με τις λωρίδες μπαστούνια και τα γυρίζουμε σαν να φτιάχνουμε κουρλάκι. Τα αφήνουμε για λίγο και αυτά να φουσκώσουν και αφού φουσκώσουν τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τηγανιστούν και κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Twist donuts
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε ό,τι ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Μπορούμε αντί για ζάχαρη να τα επαλείψουμε με πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε επίσης να τα αφήσουμε σκέτα και να τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάρκος Λάσκαρης ετοιμάζεται για το δολοφονικό χτύπημα
- Grand Hotel : Γιατί η Κυβέλη ήθελε να σκοτώσει τη Βασιλική- Το γράμμα που έχει στα χέρια της
- Madder Brown: 14+1 ιδέες για τα νύχια σου με το κορυφαίο χρώμα του Χειμώνα
- Τάσος Αρνιακός – Τυφώνας Μίλτον: Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα που δείχνουν πως μας επηρεάζουν
- Grand Hotel: Η Πελαγία είναι έγκυος και πάει να κλειστεί σε μοναστήρι