Τύφλα να έχει το παστίτσιο- Μπιφτέκια με ανοιχτή γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ

Μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει! Μία πολύ εύκολη συνταγή για ανοιχτά γεμιστά μπιφτέκια που είναι ότι πιο εντυπωσιακό και λαχταριστό έχετε δει!

Εκτέλεση για την γέμιση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε κι αυτά. Ρίχνουμε τον αρακά με το υπόλοιπο μείγμα μας και τον σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και λίγο αλάτι με πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει ο ζωμός  μας.

Δείτε ακόμα Φανταστική Σουπίτσα με σουσαμάκι ζυμαρικό και κιμά για μωρά (6-18 μηνών)

Προσθέτουμε τον πελτέ σιγά – σιγά σε δυο δόσεις και στη συνέχεια βάζουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μια κούπα νερού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Εκτέλεση για τον κιμά

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, την κέτσαπ και ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια. Σταματάμε για λίγο με το πλάσιμο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με το πλάσιμο. Προσθέτουμε το νερό, όμως καθώς το ρίχνουμε στο μείγμα μας βάζουμε το χέρι μας στη μέση.

Δείτε ακόμα Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά κατσαρόλας !!! Είναι πεντανόστιμο και αρέσει σε όλους

Συνεχίζουμε το πλάσιμο και προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, με τον ίδιο τρόπο αν θεωρούμε ότι δεν έχει αρκετά υγρά. Έπειτα λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ μεγέθους 35×22 cm. Παίρνουμε μια μεσαίου μεγέθους μπάλα κιμά και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας στη μέση σχηματίζοντας μια φωλιά. Το άνοιγμα της φωλιάς θα έχει 9 cm.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις φωλιές μας με το μείγμα λαχανικών μας.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Παίρνουμε το ίδιο σκεύος που φτιάξαμε την γέμιση χωρίς να το καθαρίσουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, Προτού λιώσει καλά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να θυμίζει ζύμη.

Δείτε ακόμα Σας περίσσεψε κιμάς; φτιάξτε αυτή την γευστική τάρτα με κιμά και μανιτάρια

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, βάζουμε μια δόση γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατέψουμε για λίγο προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.

Καθώς ανακατεύουμε την μπεσαμέλ μας προσθέτουμε λίγο γάλα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη και απαλή.

Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στην μπεσαμέλ το αυγό ανακατευοντας καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε και πάλι. Μόλις γίνει η μπεσαμέλ την βάζουμε πάνω από τις φωλιές μας και βάζουμε λίγο επιπλέον τυρί.

Προσθέτουμε στο πυρέξ μας ζεστό νερό και λίγο πελτέ και ανακατεύουμε καλά το νερό με το πελτέ, ανακινώντας το πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά.

Τύφλα να έχει το παστίτσιο- Μπιφτέκια με ανοιχτή γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ Τύφλα να έχει το παστίτσιο- Μπιφτέκια με ανοιχτή γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ Τύφλα να έχει το παστίτσιο- Μπιφτέκια με ανοιχτή γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ Τύφλα να έχει το παστίτσιο- Μπιφτέκια με ανοιχτή γέμιση λαχανικών και μπεσαμέλ

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ‘Αννα Αννούλα‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr

 

 

 

Close