Συνταγή για Τυρί κρέμα με γιαούρτι. Σίγουρα έχετε δοκιμάσει τυρί κρέμα. Αυτό το βελούδινο τυρί με την ελαφριά γεύση που μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους. Ωμό σε φρυγανιά με ντομάτα, στα τοστ μας ψημένα ή και μη, στις συνταγές μας και στις σαλάτες μας.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό 2%
- αλατι 1 κοφτή κουταλιά της σούπας
Υλικά
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε το δικό μας σπιτικό και αφράτο τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας μόνο στραγγιστό γιαούρτι και αλάτι. Φυσικά μπορούμε να το εμπλουτίσουμε και με διάφορα μυρωδικά αν και σε εμάς αρέσει απλό, λιτό και απέριττο. Όπως και να ‘χει δοκιμάστε το!
Η συνταγή είναι πολύ παλιά και γνωστή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με διάφορα ονόματα, όπως πχ στην Κρήτη σαν “Τυροζούλι”.
Ανήκει ουσιαστικά στην κατηγορία ricotta.
Δείτε την εκτέλεση για το τυρί κρέμα με γιαούρτι παρακάτω:
Εκτέλεση για το τυρί κρέμα με γιαούρτι
Αρχικά ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσαντίλα και δένουμε πολύ σφιχτά με σχοινί. Κρεμάμε την τσαντίλα μας σε μία κουτάλα την οποία εφαρμόζουμε πάνω από μία κατσαρόλα.
Δείτε ακόμα Ψωμάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και σαλάμι
Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα όπως είναι με την κατσαρόλα και την κουτάλα για 2 μέρες έτσι ώστε να στραγγιστούν όλα τα υγρά. Μετά τις δύο μέρες ανοίγουμε, το αποθηκεύουμε σε βάζα και απολαμβάνουμε.
Tips για το τυρί κρέμα με γιαούρτι
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από τσαντίλα οποιοδήποτε λεπτό ύφασμα. Μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα μυρωδικά. Βγαίνει περίπου 700-800 γραμμάρια τυρί κρέμα. Όσες περισσότερες μέρες το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο πιο πολύ σφίγγει. Χρησιμοποιούμε μόνο στραγγιστό γιαούρτι.
Στην πρώτη του φορά που το παρουσίασε ο Άκης πρότεινε να το αφήνετε μια μέρα στο ψυγείο, κατά την γνώμη μου σε αυτή την περίπτωση βγαίνει υπερβολικά μαλακό και σχετικά νερουλό (σχεδόν σαν cottage). Προσωπικά προτιμώ να το αφήνω 3-5 μέρες (αδειάζοντας τα υγρά από το δοχείο 1-2 φορές την ημέρα). Ανάλογα με το γιαούρτι που χρησιμοποιείται θα δείτε και το όριο του όταν θα σταματήσει πλέον να βγάζει υγρά.
Μπορεί να κάνει κανείς, διάφορες παραλλαγές, με την προσθήκη διαφόρων μπαχαρικών ‘η/και μυρωδικών ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία.
Με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση για cheescake χαμηλών λιπαρών, για σάντουιτς και τοστάκια.
Επίσης για να το συντηρήσετε, , κάντε το μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε το σε βάζο κλειστό με λάδι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καφέ Νύχια:16+1 ιδέες με το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει το Φετινό Χειμώνα
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: 12, 13, 14, 15
- Καιρός : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές καταιγίδες
- Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Κινδύνεψε να πάθει σηψαιμία