Τυρογουρουνάκια που έκανα για την αποκριατική γιορτή του σχολείου μας.
Μου βγήκαν 26 τυρογουρουνάκια !!!
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φαρίνα 500 γρ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινο),
1 αυγό
1 γιαούρτι αγελαδινό παραδοσιακό με πέτσα(250 gr.),
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 φλυτζανάκι του καφέ μικρό σπορέλαιο.
Επίσης θα χρειαστεί ένα ολόκληρο αυγό για το άλειμμα.
Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα, 100 γρ. Ανθότυρο, δυο αυγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά. Μην βάλλεται περισσότερο αλεύρι είναι ακριβώς η συνταγή.
Μισή ώρα ξεκούραση στο ψυγείο σε ταπερ κλειστό.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις μισή ώρα ανάλογα το μέγεθος μπορεί και λιγότερο.
Αν θέλετε μπορείτε για ματάκια να βάλλεται ελιά.Καλή επιτυχία!!!
Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος