Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με αφράτη βουτυρένια ζύμη βήμα βήμα

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με αφράτη βουτυρένια ζύμη από μαγιά και γέμιση από φέτα. Μία συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα και γρήγορα. Η εκτέλεση είναι βήμα βήμα σε βίντεο, και έτσι μπορούν να τα κάνουν και γυναίκες που…δεν το έχουν τόσο με την κουζίνα και τις πίτες.

Φτιάξτε τα στο πάρτι του παιδιού σας, για κολατσιό στο σχολείο, τη δουλειά, την εκδρομή αλλά ακόμη και σαν σνακ οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Καλή απόλαυση!

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με αφράτη βουτυρένια ζύμη βήμα βήμα

 

Δείτε εδώ το videoτης συνταγής

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

Close