τυροπιτάκια κρουασανάκια αφράτα, εύκολα και νόστιμα για κολατσιό.

Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
μισό καλουπάκι μαγιά ή 1 φακελάκι
λίγο αλάτι
4 αυγά
αλεύρι όσο πάρει

Δείτε ακόμη: Κρουασανακια με λουκανικο με 4 υλικά

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα για να λιώσουμε την μαγιά
2. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη
3. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καμιά ώρα
4. Όταν η ζύμη φουσκώσει το κόβουμε 5 -6 μπαλίτσες και ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα ζύμης σε στρόγγυλο πιτάκι
5. Το κάθε στρόγγυλο πιτάκι το κόβουμε 8 τρίγωνα. Καθαρίζουμε τις άκρες να είναι ομοιόμορφο το σχήμα
6. Σε κάθε τριγωνάκι βάζουμε λίγη φέτα στη φαρδιά πλευρά και το τυλίγουμε μέχρι τη μύτη να πάρει το σχήμα του κρουασάν
7. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο μπορεί να θέλει παραπάνω χρόνο)

Συνταγή: Αναστασία Θεοχαροπούλου

Δείτε ακόμη: Γλυκά ή αλμυρά κρουασανάκια στο πι και φι

τυροπιτάκια κρουασανάκια αφράτα, εύκολα και νόστιμα για κολατσιό.

Close