Μελωμένα σταφιδόψωμα με αλεύρι ολικής

Ειναι τοσο ωραια που λιωνουν στο στομα!
Το αλεύρι ολικής σε συνδιασμο με το μελί μας δίνει πολύ ενεργεία για το πρωινο μας! 
Υλικα
420 γρ χλιαρο γαλα
180 γρ καστανομελο η ο,τι εχετε
60 γρ βουτυρο LOYRPAK
1 αυγο
400γρ αλευρι ολικης
250 γρ γ ο χ
1 φακ ξηρη μαγια
1 κ γ αλατι
2 σακουλακια σταφιδες
Για αλειμμα
2 κ σ μελι
2 κ σ βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε τα στεραια υλικα σε μια λεκανη και τα υγρα σε αλλη!
Το βουτυρο και το μελι το λιωνουμε στο φουρνο μικροκυματων !
Ολα τα αλλα σε θερμοκρασια δωματιου ,χλιαρα!
Ενωνουμε τα υγρα με τα στεραια υλικα και ανακατευουμε μ ενα κουταλι!
Η ζυμη μας θα γινει μαλακη και θα κολλαει στα χερια!
Την τοποθετουμε σε μια αλλη λεκανη αλοιφοντας με λαδι ολο το εσωτερικο της λεκανης!
Την σκεπαζουμε με μια σακουλα και την αφηνουμε να διπλασιαστει!
Την βαζουμε στη συνεχεια στον παγκο της κουζινας μας με μπολικο αλευρι!
Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 μερη και κοβουμε κομματακια!
Καθε ταψι βγαζει 14 σταφιδοψωμα πλεξουδακια!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 λ!Μολις βγουν ζεστα απο το φουρνο τα αλοιφουμε με το λιωμενο βουτυρο με μελι!
Ετοιμα για σερβιρισμα!

melomena-stafidopsoma%ce%844

melomena-stafidopsoma3

 

melomena-stafidopsoma2

 

melomena-stafidopsoma1

 

melomena-stafidopsoma

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!


Close