Βενιζελικά Λήμνου: Παραδοσιακά με όλα τα μυστικά

Συνταγή για Βενιζελικά Λήμνου. Παραδοσιακά με όλα τα μυστικά τους Βενιζελικά Λήμνου με αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και λικέρ. Επικαλυμμένα με βανίλια υποβρύχιο.

    Για την επικάλυψη

  • βανίλια 400 γραμμάρια υποβρύχιο

Αν έχετε βρεθεί στην Λήμνο έστω και μία φορά στην ζωή σας σίγουρα θα σας έχουν τρατάρει βενιζέλικα Λήμνου. Τα Βενιζελικά Λήμνου είναι παραδοσιακά τρουφάκια με αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα, λικέρ της επιλογής μας και σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας.

Βουτάμε τα τρουφάκια μας σε λιωμένη βανίλια υποβρύχιο και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Η Λήμνος φημίζεται για τις τοπικές λιχουδιές της και τα Βενιζελικά Λήμνου είναι μία από αυτές. Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε μόλις 5 οικονομικά υλικά.

Βενιζελικά Λήμνου: Παραδοσιακά με όλα τα μυστικά

Η ιστορία τους:

Ήταν Μάιος του 1934 και είχαν περάσει πάνω από 20χρονια μετά την απελευθέρωση της Λήμνου το 1912 και την ένταξή της στο Ελληνικό κράτος. Το νησί επισκέφτηκε εκείνη τη χρονιά ο επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο μεγάλος πολιτικός άνδρας αποβιβάστηκε στο Ρωμέικο γιαλό στη Μύρινα. Εκεί βρισκόταν ήδη πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει.

Μαζί με άλλα παραδοσιακά εδέσματα οι νησιώτες έδωσαν στον τέως πρωθυπουργό κάποια χειροποίητα μικρά φοντάν με λευκό γλάσσο και αμύγδαλο. Άρεσαν τόσο πολύ στον μεγάλο πολιτικό άνδρα που ζήτησε κι άλλα. Έκτοτε, τα γλυκά που δεν είχαν κάποιο όνομα, πήραν αυτό του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Βενιζελικά Λήμνου:

Βενιζέλικα-Λήμνου-συνταγή-

Εκτέλεση για τα Βενιζελικά Λήμνου

Στην αρχή αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα. Την θέλουμε χοντροκομμένη και όχι σκόνη. Με τον ίδιο τρόπο αλέθουμε και την κουβερτούρα. Βάζουμε την αμυγδαλόψιχα και την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και το λικέρ στο ίδιο μπολ.

Βενιζέλικα-Λήμνου-συνταγή-

Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα. Τα πλάθουμε έπειτα σε μικρά μπαλάκια που θα έχουν μέγεθος καρυδιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε την βανίλια υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Δείτε ακόμα Σοκολατένια τρουφάκια κόλαση

Βενιζελικά Λήμνου: Παραδοσιακά με όλα τα μυστικά

Βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια μας στην βανίλια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Αφήνουμε να σφίξει η βανίλια και αφού σφίξει την ζεσταίνουμε και περνάμε τα μπαλάκια μας από την βανίλια για άλλες δύο φορές.

Tips για τα Βενιζελικά Λήμνου

Εκτός ψυγείου διατηρούνται δύο μήνες. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι λικέρ μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε σιρόπι από όποιο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.

Βενιζέλικα-Λήμνου-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tina Xatzhgiannh

Δείτε και στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση βήμα βήμα για Βενιζελικά Λήμνου

 

 

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close