Βράσατε κουνουπίδι;Έξυπνα tips για να μην μυρίσει το σπίτι

 Το κουνουπίδι είναι νόστιμο, υγιεινό και πολύ θρεπτικό αλλά πραγματικά η μυρωδιά του, καθώς το μαγειρεύουμε, απωθεί τους περισσότερους από εμάς να το αγοράσουμε και φυσικά να το βάλουμε στην κουζίνα μας!

Βέβαια, σύμφωνα με αρκετούς διατροφολόγους, το κουνουπίδι και τα παρόμοια του λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, θα πρέπει να τα καταναλώνουμε σε τακτική βάση, ώστε να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Τι κι είναι γεμάτο βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και κάλιο, το να μαγειρεύουμε με αντιασφυξιογόνα μάσκα, δεν νομίζω πως είναι κάτι που κάθε γυναίκα έχει ονειρευτεί!

Βρήκαμε, λοιπόν, τα σωτήρια tips που θα κάνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά από το κουνουπίδι παρελθόν, όταν το μαγειρεύετε στο σπίτι!

Ο πρώτος και βασικότερος τρόπος που θα μειώσει την άσχημη μυρωδιά είναι να αποφύγετε να το «παραμαγειρέψετε». Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το κουνουπίδι είναι στον ατμό ή να το σοτάρετε. Αφήστε το στον ατμό για 5 λεπτά έως 15 λεπτά. Αν επιλέξετε να το σοτάρετε, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγα καρυκεύματα και σοτάρετε, περίπου 5 λεπτά.

Άλλα σωτήρια tips που μπορεί να σας βοηθήσουν, επίσης είναι:

– Να προσθέστε μερικά κομμάτια του ψωμιού στο νερό όταν βράζει κουνουπίδι.
– Να ρίξετε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε αυτό, όταν το μαγειρεύετε.
– Να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ξίδι στο νερό που βράζει. Αυτό θα κρατήσει το κουνουπίδι λευκό.

Αν πάλι ξέχασες να κάνεις τα παραπάνω ή η οσμή σου είναι ακόμη δυσάρεστη, ψήσε λίγους κόκκους ελληνικού καφέ πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Θα κάνει δουλίτσα.

Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι έχει ανακαλυφθεί και το αποσμητικό χώρου!

πηγή

Close