Μια πάστα πορτοκαλιού…από άρωμα κι γεύση.. Παναγία Μου…..!!!
- γάλα 240 γρ
- κανελά 1 κτγ
- μελι 1 κσ
- πορτοκαλι Ξύσμα από
- κουβερτουρα 140 γρ 65%
- μπισκότα 2 πακέτα τύπου πτι Μπερ
Υλικά
- πορτοκαλι 500 γρ φρέσκο χυμό
- κορν φλαουρ 40 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- φυτική σαντιγί 500 ml
- φυτική σαντιγί +300 ml για την διακόσμηση
- σιρόπι καραμέλα για την διακόσμηση
- μαρασκίνο κερασάκια για την διακόσμηση
Για την κρέμα πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κανέλα ,το μέλι,το ξύσμα,κι ανακατεύω καλά αφήνω να πάρει βραση για ένα λεπτό κι μετά αποσύρω από την φωτιά…κι ρίχνω μέσα την κουβέρτουρα σε κομματάκια κι αφήνω να λιώσει..ανακατεύω απαλά κι ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα από τα μπισκότα τα οποία πρώτα τα έχω κάνει σκόνη στο μπλέντερ. παίρνω ένα ταψί διαστάσεις 32 επί 25 απλώνω σε ίσα μέρη με την παλάμη Μου… απαλά…
Διαδικασία για κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το χυμό από το πορτοκάλι την ζάχαρη και το κορν φλαουρ.. ανακατεύω μέχρι να πηξη όχι πολύ να είναι ρευστή… Και αφήνω μια ώρα να παγώσει εκτός ψυγείου…σε άλλο μπολ χτυπάω την σαντιγί κι ρίχνω λίγη λίγη μέσα στην κρέμα πορτοκαλιού…με απαλές κινήσεις αναμιγνειω καλά…απλώνω μετά πάνω από την βάση μπισκότου ομοιόμορφα…κι χτυπάω αλλά 300μλ σαντιγί κι διακοσμώ το γλυκό Μου …με σιρόπι καραμέλα ς κι κερασακια…!!
Καλή απόλαυση.. δροσερό.. αρωματικό ..κι γευστικοτατο….!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε την Elenh Moschopoulou για την ωραία συνταγή
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες