Λαχταριστός κορμός μιλφέιγ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αν σας αρέσει το μιλφέιγ τότε σίγουρα αυτόν τον ξεχωριστό κορμό με φύλλο κρούστας, μία βελούδινη κρέμα και μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή θα τον λατρέψετε.
- φύλλο σφολιάτας 1/2
Υλικά
- γάλα 500 ml
- ζαχαρη 100γρ.
- κορν φλαουρ 50γρ.
- αυγα 2 μεσαία
- βουτυρο 50γρ.
- λεμονι 1 κ.γ. ξύσμα
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 300ml ζαχαροπλαστικής (με ζάχαρη)
Για την σαντιγί
Είναι απλά υπέροχος και πανεύκολος κορμός μιλφέιγ και τα παιδιά σας θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Αν έχετε ανάγκη από ένα γλυκό δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι για να το απολαύσετε.
Δείτε ακόμα Το μιλφέιγ του Ακή πετρετζίκη είναι το καλύτερο που έχουμε γευτεί
Μπορείτε να απολαύσετε ένα σπιτικό γλυκάκι φτιαγμένο από το χεράκι σας. Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου είναι αυτός ο κορμός μιλφέιγ. Δοκιμάσαμε την συνταγή και έχει σίγουρη επιτυχία. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση για τον κορμό μιλφέιγ
Αρχικά παίρνουμε μισό φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε λωρίδες 1-1,5 εκ. Υπολογίζουμε να βγουν 12 λωρίδες σφολιάτας. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα τις λωρίδες μας. Ψήνουμε τις λωρίδες σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Για την κρέμα για τον κορμό μιλφέιγ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 50 γρ. κορν φλάουρ και τα αυγά και ξεκινάμε να χτυπάμε το μείγμα μας καλά με μία μαρίζ. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο από το γάλα μας για να χτυπηθεί το μείγμα καλύτερα. Ανακατεύουμε και πάλι.
Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε επίσης την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει το μείγμα μας να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά. Στο ίδιο μάτι βάζουμε το κατσαρολάκι με τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, λίγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα μας από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα πυρέξ για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος ενώ είναι παγωμένη. Την χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.
Αφού κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα την μισή ποσότητα από την σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μας. Βάζουμε μία πλαστική μεμβράνη στον πάγκο μας.
Στρώνουμε πάνω στην μεμβράνη μία μικρή ποσότητα από την κρέμα. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα τα πρώτα τέσσερα μπαστούνια σφολιάτας. Πάνω από τα μπαστούνια βάζουμε μία στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπαστούνια σφολιάτας.
Στην συνέχεια τυλίγουμε τον κορμό μας με την πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αφού παγώσει ο κορμός μας, αφαιρούμε την μεμβράνη και γαρνίρουμε με την σαντιγί.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina Nikou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες