Συνταγή για εξαιρετικό εκμέκ

Συνταγή για εκμέκ με βάση μπισκότου. Το εκμέκ είναι ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού με κρέμα και σαντιγί που έχει καταγωγή από την Μικρά Ασία. Στην Ελλάδα το εκμέκ είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό ταψιού. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν θα φτιάξουμε μαζί γιορτινό εκμέκ!

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς ζάχαρη μόνο με τρία υλικά

Ένα εκμέκ με βάση μπισκότου, με κρέμα, σαντιγί, καβουρδισμένα αμύγδαλα και κερασάκια! Είναι απλά εξαιρετικό και σίγουρα θα γίνει το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα για εμάς και για όσους αγαπάμε! Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας τρέλανε πάλι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Στην αρχή θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα μπισκότα σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, όσο το βούτυρο είναι ζεστό. Ζυμώνουμε τα μπισκότα καλά.

Στην συνέχεια, λαδώνουμε ένα τσέρκι κάτω και στα πλάγια. Βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα στο τσέρκι και το πατάμε πολύ καλά και με πίεση. Βάζουμε το μείγμα το ψυγείο.

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο από το κρύο γάλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο γάλα ζάχαρη για να ζεσταθεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει, κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.

Στο τέλος βάζουμε στο μείγμα μας την βανίλια και το βούτυρο. Βγάζουμε το κρύο μείγμα μπισκότων από το ψυγείο και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα μας. Βάζουμε πάνω στην κρέμα μία πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για δύο ώρες.

Εκτέλεση για την διακόσμηση

Στο μεταξύ χτυπάμε δύο φακελάκια γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία. Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και βάζουμε πάνω του την σαντιγί μας.

Επίσης καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να κρυώσουν τα αμύγδαλα, τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. Προσθέτουμε αν θέλουμε και τα κεράσια!

Tips

Το τσέρκι έχει μέγεθος 26 εκ. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και σε παραλληλόγραμο.

Συνταγή για εξαιρετικό εκμέκ

Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close