Υλικά:
1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
Μπεσαμέλ
Κρόκο από ένα αυγό.
Δείτε ακόμη: Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη κουρού απλά ΤΕΛΕΙΑ
Εκτέλεση:
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Δείτε ακόμη: Ζαμπονοτυρόπιτες με το μαγικό ζυμαράκι της Αργυρώς
Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό!!
Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες