Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Αφράτη πίτα με φύλλο κρούστας, διάφορα τυριά, ζαμπόν και σουσάμι. Αυτή η συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα, κασέρι και ζαμπόν πραγματικά θα σας ξετρελάνει!  Μπορείτε να βάλετε ότι τυριά και αλλαντικά επιθυμείτε και να την μετατρέψετε και σε πίτα χαμηλών λιπαρών για να την τρώτε άφοβα! Ιδανική για οικογενειακό  και γιορτινό τραπέζι. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα σας τη ζητάνε συνεχώς αφού είναι εύκολη στην εκτελέση!

Εκτέλεση:
Χοντροτρίβουμε στο μπλέντερ όλα τα τυριά και τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη . Κόβουμε και το αλλαντικό σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη λεκάνη με τα τυριά. Παίρνουμε 4 από τα φύλλα , τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα των τυριών . Αλατίζουμε , πιπερώνουμε , ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση κατά μέρος…. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και αρχίζουμε να στρώνουμε τα μισά φύλλα (απ’ όσα μας έμειναν) από κάτω λαδώνοντας τα ένα προς ένα. Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση και συνεχίζουμε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κι αυτά . Το τελευταίο φύλλο το γυρίζουμε προς τα κάτω , τρυπώνοντας το στα τοιχώματα του ταψιού για να “κλείσει” καλά η πίτα . Τη χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάμε τότε το γάλα με τα αυγά στο μπλέντερ και λούζουμε με αυτό την πίτα. Σκορπίζουμε το σουσάμι εδώ κι εκεί . Την αφήνουμε για λίγη ώρα να αφρατέψει και να τραβήξει τα πολλά – πολλά υγρά . Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε την πίτα μας , στην τελευταία σχάρα του φούρνου για μία ώρα ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί πολύ καλά!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!

Ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά, φύλλο κρούστας και σουσάμι!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σημείωση: η συνταγή είναι βασισμένη στην ζαμπονοτυρόπιτα “κόλαση” της Αργυρώς

Πηγή: tasteoflife.com.gr
Close