μηλόπιτα-συνταγή-

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι ζουμερής μηλόπιτας σαν κέικ; Σήμερα λοιπόν σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα που μοιάζει με κέικ και θα την λατρέψετε.

    Για τα μήλα

  • μηλα 3 μεσαία
  • ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας ψιλή
  • κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού

Το αγαπημένο μας γλυκό είναι η μηλόπιτα. Καταρχάς, έχουμε μία αδυναμία στα μήλα και επίσης η μηλόπιτα με τα τραγανά μήλα και το γλυκό άρωμα της κανέλας, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ένα παραδοσιακό γλυκό που μοσχοβολάει γιαγιά είναι αυτή η ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ.

Σήμερα θα δούμε την καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα, αφού θέλουμε να ξεκινήσουμε την νέα χρονιά με όμορφες γεύσεις. Νόστιμη μηλόπιτα, αφράτη και ζουμερή σαν κέικ για το καφεδάκι μας, το κέρασμα αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ:

μηλόπιτα-συνταγή-

Καλημέρα γλυκιά μου ομάδα!❤
Μηλόπιτα κέικ, απλά φανταστική!! Αφράτη, πεντανόστιμη και εύκολη!! Να την φτιάξετε οπωσδήποτε!! Θα σας τη ζητάνε συνέχεια!!😋😋.
*Η δική μας αντεξε μεχρι την αλλη μέρα το πρωί 🤣🤣

Εκτέλεση για την Ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ:

Αρχικά σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Παίρνουμε ένα τρίτο μπολ και χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.

Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 25 εκατοστών και την βουτυρώνουμε. Επίσης την αλευρώνουμε ή της βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.

Δείτε ακόμα Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

μηλόπιτα-συνταγή-

Στρώνουμε στον πάτο το 1/3 του μείγματος για την μηλόπιτα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και απλώνουμε από πάνω τα μισά μήλα. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μείγμα ζάχαρης. Απλώνουμε λίγο παραπάνω από το μισό μείγμα από αυτό που έμεινε πάνω από τα μήλα.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης, απλώνουμε τα μήλα που έμειναν και πασπαλίζουμε με μείγμα ζάχαρης. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της μηλόπιτας. Με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι δημιουργούμε λίγα “νερά” για σχέδιο στο πάνω μέρος.

Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα κι αν βγει με ελάχιστη υγρασία στα 50 λεπτά η μηλόπιτα είναι έτοιμη. Βγάζουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο. Για περίπου 25 λεπτά.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μαρμελάδα

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη και το γάλα και ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Περιχύνουμε την μηλόπιτα και απολαμβάνουμε.

Tips για την Ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ :

Τα υλικά να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου. Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος γιατί η μηλόπιτα θα “κάτσει”.
Μην παραψήσετε τη μηλόπιτα γιατί θα στεγνώσει τελείως. Μπορείτε να βάλετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ.

μηλόπιτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close