Ζουμερό χοιρινό αλά κρεμ, με γραβιέρα και μανιτάρια

Η σημερινή συνταγή μας είναι εξαιρετικά νόστιμη και γρήγορη. Ζουμερό χοιρινό αλά κρεμ με μανιτάρια και σάλτα από γραβιέρα, κρέμα γάλακτος μουστάρδα και αρωματικό λευκό κρασί στον φούρνο. Ένα  εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Ο συνδυασμός του χοιρινού με τα μανιτάρια και την πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού και κρέμας γάλακτος, συνθέτουν το τέλειο πιάτο σε μόλις 40 λεπτά. Ιδανικό για τις μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο άλλα και για να εντυπωσιάσουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες τηγανίτες, ρύζι ή πούρε. Δοκιμάστε το και πείτε μας την γνώμη σας.

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι το χοίρινο με μια, δυο σκελίδες σκόρδο. Όταν ψηθεί καλά (σχεδον έτοιμο να φαγωθεί) προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού ελαφρύ ξηρό λευκό κρασί. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα. Και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Όπως είναι το γυρίζουμε σε ένα πυρέξ η γάστρα, προσθέτουμε τους κύβους γραβιέρας και 300 ml κρεμά γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά. Όταν λιώσει το τυράκι κ ροδίσει ελαφρά είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανίτες, πούρε, ή ρύζι.
Το λουκούμι είναι σκληρότερο.

Ζουμερό χοιρινό αλά κρεμ, με γραβιέρα και μανιτάρια

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από τον ‎Δημητρης Ξυπολιας

Close