10 αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας

10 αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας. Αυτές οι αλλαγές στην διακόσμηση θα ανανεώσουν το σπίτι σας τόσο πολύ που θα το κάνουν αγνώριστο.

Το σπίτι μας είναι το αγαπημένο μας μέρος και θέλουμε πραγματικά να είναι πάντα όμορφο και περιποιημένο. Μερικές φορές όμως κάνουμε λάθη στην διακόσμηση και στην οργάνωση του σπιτιού και αυτό κάνει το σπίτι μας να δείχνει πάντα ατακτοποίητο και όχι τόσο όμορφο.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε 10 αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην διακόσμηση του σπιτιού. Αυτές οι αλλαγές θα ανανεώσουν τόσο πολύ το σπίτι μας που δε θα το αναγνωρίζουν οι γείτονες και φυσικά θα κάνουν το σπίτι σας πιο όμορφο και πιο οργανωμένο. Διαβάστε παρακάτω:

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Κράτα τα πράγματα σε τάξη.

Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από προφανές, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανόνα, επομένως για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με πραγματικό παλάτι, το πρώτο μας κόλπο είναι, ίσως, το πιο απλό: να απαλλαγείτε από ό,τι δεν χρησιμοποιείτε, ή είναι πολύ παλιό ή φθαρμένο.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Μεγεθύνετε τους χώρους σας.

Το επόμενο βήμα είναι να μεγεθύνετε τους χώρους, αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να γκρεμίσετε κανένα τοίχο. Ένα απλό κόλπο για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες.

Σκεφτείτε πολύ ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για αυτό. Μια καλή ιδέα είναι κοντά σε ένα παράθυρο, οπότε θα σας βοηθήσει να προβάλλετε περισσότερο φως. Μια άλλη επιλογή είναι να το κάνετε πίσω από μεγάλα έπιπλα. Φυσικά, ο καθρέφτης σας θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος, αλλά να είναι πιο ψηλός από τα έπιπλά σας.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Χρησιμοποιήστε και το ταβάνι.

Οι μεγάλοι χώροι θα είναι πάντα συνώνυμοι με τη δύναμη, οπότε να θυμάστε ότι αν θέλετε το σπίτι σας να τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων, τα ψηλά ταβάνια μπορεί να είναι χρήσιμα.

Δείτε ακόμα Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά

Βάψτε τα,  λευκά ματ, χρησιμοποιήστε φωτιστικά που φωτίζουν από κάτω προς τα πάνω και όταν βάζετε κουρτίνες φροντίστε να πηγαίνουν από το ταβάνι στο πάτωμα. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα ταβάνια σας είναι τόσο ψηλά όσο και οι στόχοι σας.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Προσθέστε χαλιά.

Μια άλλη συμβουλή για να κάνετε το σπίτι σας να λάμπει είναι το χαλί σας. Με αυτό, μπορείτε να χωρίσετε τους χώρους, να δημιουργήσετε αντίθεση με τα έπιπλα και τις κουρτίνες σας, ακόμη και να δημιουργήσετε ένα θερμικό αποτέλεσμα.

Πρέπει όμως να είσαι σίγουρη για το στυλ που θέλεις αφού υπάρχουν συνθετικές, φυσικές ίνες, στρογγυλές, τετράγωνες, λείες, χρωματιστές κλπ. Αν το χρησιμοποιείς στο σαλόνι, θυμήσου ότι το χαλί πρέπει να προεξέχει από τα έπιπλα. Αν βρίσκεται στην τραπεζαρία, η περίμετρός του πρέπει να ξεπερνά αυτή του τραπεζιού κατά τουλάχιστον 50 εκατοστά.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Χρησιμοποιήστε το φως προς όφελός σας.

Το φως είναι ένα βασικό σημείο στο σπίτι μας, οπότε μην φοβάστε να παίξετε μαζί του. Προσπαθήστε να έχετε πολλά σημεία φωτός. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα μόνο κεντρικό φως στην οροφή, θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος.

Προσθέστε μερικά φώτα στο πλάι που θα δώσουν επίσης το αποτέλεσμα της ευρυχωρίας. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροοστάτες για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε διαθέσεις ανάλογα με την περίσταση. Χρησιμοποιήστε τα για να τονίσετε αντικείμενα, όπως έργα τέχνης ή για να φωτίσετε καθρέφτες.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Εξωτερικεύστε τον καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας.

Οι καθαροί τοίχοι μεταδίδουν μια αίσθηση τάξης και καθαριότητας, αλλά δεν θέλουμε να μας φαίνονται βαρετοί. Φτιάξτε το δικό σας μουσείο. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τοίχο στο σπίτι σας που θέλετε να γεμίσει με ζωή και στη συνέχεια να επιλέξετε μια συλλογή από πίνακες ή φωτογραφίες που θέλετε να εμφανίσετε.

Δείτε ακόμα Χειμωνιάτικη διακόσμηση καθιστικού: 15 ιδέες

Δοκιμάστε το στο πάτωμα πριν πάτε κατευθείαν στην τελική θέση. Θυμηθείτε να διατηρήσετε την ίδια χρωματική παλέτα και να μην ανακατεύετε περισσότερους από 3 τύπους κάδρων, για να μην κορεστεί ο χώρος.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Αφήστε τα βιβλία να μιλήσουν για εσάς.

Τα βιβλία είναι ένα από τα στοιχεία που στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα για τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού. Λοιπόν, έχουμε καλά νέα για εσάς: μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη διακόσμησή σας (φροντίστε να τα διαβάσετε κι εσείς). Στην κορυφή του τραπεζιού, μπορείτε να στοιβάζετε 3 όμορφα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο.

Συμπληρώστε με ένα βάζο με λουλούδια στην ίδια απόχρωση με τα εξώφυλλα των βιβλίων σας. Εάν έχετε τα βιβλία στα ράφια, φροντίστε να αφήσετε κενούς χώρους. Μπορείτε να δώσετε μια πρωτότυπη πινελιά αν βάλετε μερικά από αυτά ανάποδα και ανακατέψετε τη διακόσμηση με άλλα αντικείμενα.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Διακοσμήστε το κρεβάτι σας.

Όταν μιλάμε για πολυτελή ξενοδοχεία, κάτι που πραγματικά μας εκπλήσσει είναι το κρεβάτι, το οποίο είναι γυαλιστερό από άκρη σε άκρη. Για αυτό, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε λευκά ή ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια και σεντόνια.

Εάν έχετε διπλό κρεβάτι, χρησιμοποιήστε 2 επιπλέον μαξιλάρια για να το διακοσμήσετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια διακοσμητική κουβέρτα, την οποία μπορείτε να διπλώσετε και να τοποθετήσετε στα πόδια του κρεβατιού.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Χρησιμοποιήστε τις πετσέτες σαν διακοσμητικό σπιτιού.

Οι πετσέτες είναι αντικείμενα που συχνά υποτιμούμε. Πετάξτε τις παλιές και λεκιασμένες πετσέτες που μπορούν να αφαιρέσουν το στυλ και την πολυτέλεια του σπιτιού σας και αντικαταστήστε τες με λευκές, αφράτες πετσέτες.

Αν τις βρίσκετε πολύ βαρετές, μπορείτε να προσθέσετε κομψότητα, χρώμα και προσωπικότητα με λίγη δαντέλα. Όταν έρθει η ώρα να τις αποθηκεύσετε, μπορείτε να τις αφήσετε σε κοινή θέα ή να τις διπλώσετε με δημιουργικό τρόπο, αλλά να τις έχετε πάντα σε τάξη.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

Αλλαγές στην διακόσμηση που θα ανανεώσουν το σπίτι σας : Δώσε έμφαση κάτω από τα παράθυρα.

Υπάρχουν χώροι που μπορούν πραγματικά να έχουν ασύλληπτες δυνατότητες. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα παράθυρα, ειδικά όταν έχετε χώρο μεταξύ του δαπέδου και του παραθύρου.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε έναν χώρο ανάγνωσης ή να βάλετε έναν πάγκο για να καθίσετε και να χρησιμεύσει επίσης ως αποθήκευση. Ή απλώς βάλτε ένα έπιπλο για να χωρέσει μερικά βιβλία και φυτά.

10-αλλαγές-στην-διακόσμηση-του-σπιτιού-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close