12 πράγματα στα σπίτια μας που οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν ακόμα κι αν επιλέξουν να μην τα σχολιάσουν

Μπορεί να μην μας ενδιαφέρει για το τι θα πει ο κόσμος, αλλά όλους μας, Ελληνίδες μάνες μας μεγάλωσαν, οπότε ένα μικρό ταμπού σχετικά με τα σπίτια και τους καλεσμένους μας, το έχουμε. Ποια είναι αυτά τα πράγματα που κάθε επισκέπτης θα παρατηρήσει ακόμη κι αν δεν το σχολιάσει;

Στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για το τι θα πει ο κόσμος. Κάτι που δεν πρέπει να το κάνουμε, αλλά το συγκεκριμένο ταμπού έχει περάσει από γενιά σε γενιά και θέλει πολλή δουλειά και ψυχανάλυση, για να το λύσουμε.

Όταν λοιπόν έρχονται στο σπίτι μας καλεσμένοι, θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια. Φροντίζουμε να είναι καθαρά και τακτοποιημένα για να μην μας πουν και ακαμάτηδες… Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που τις περισσότερες φορές τα αμελούμε εμείς αλλά τα προσέχουν πάντα οι επισκέπτες μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Αφήνουμε την τηλεόρασή μας ανοιχτή

Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να είναι συνεχώς ανοιχτή η τηλεόραση που δεν την κλείνουμε ακόμα και όταν έρχονται καλεσμένοι. Αλλά αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «λευκό θόρυβο» μπορεί να αναστατώσει άλλους ανθρώπους.

Οι ευαίσθητοι επισκέπτες μπορεί να αισθανθούν πραγματικό πονοκέφαλο λόγω της μονότονης μουρμούρας και των συνεχών φώτων που τρεμοπαίζουν. Επιπλέον, μια ενεργοποιημένη τηλεόραση υποδηλώνει ότι οι καλεσμένοι απλά δεν μπορούν να σας κρατήσουν αφοσιωμένους και να σας διασκεδάσουν.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

© Andre Chinn / Flickr, © CC BY 2.0

Μυρωδιά δωματίου

Κάθε σπίτι έχει το μοναδικό του άρωμα, το οποίο συνήθως τραβάει αμέσως την προσοχή των περισσότερων επισκεπτών. Οι οικοδεσπότες χρησιμοποιούν διαφορετικά κόλπα για να μειώσουν τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Δείτε ακόμα 11 τρόποι να αξιοποιήσεις τις παλιές κρεμάστρες στο σπίτι

Εάν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε κεριά και αρωματικά ξυλάκια, είναι καλύτερο να επιλέξετε την πρώτη επιλογή. Το αρωματικό υγρό στους αρωματικά ξυλάκια είναι κατασκευασμένο από αιθέρια και φυτικά έλαια και αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους.

Μικρές ατέλειες και μικρές βλάβες

Περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, επομένως σταματάμε γρήγορα να δίνουμε προσοχή σε φαινομενικά ασήμαντα μικροπράγματα. Οι λεκέδες σε διακόπτες φωτισμού, χαλαρές σανίδες βάσης ή τα πάνελ που πέφτουν είναι ενοχλητικά, αλλά αν δεν διορθώσουμε αυτά τα ελαττώματα αμέσως, θα τα ξεχάσουμε γρήγορα. Αλλά όποιος επισκέπτεται το σπίτι μας θα τα προσέξει αμέσως, ειδικά αν όλα τα άλλα φαίνονται προσεγμένα.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

Έλλειψη χαρτιού υγείας

Οι οικοδεσπότες καταλαβαίνουν απόλυτα ότι το χαρτί υγείας είναι απαραίτητο στο μπάνιο όταν φτάνουν οι επισκέπτες. Αλλά είναι καλύτερα να μην περιοριστείτε σε ένα μόνο ρολό χαρτιού υγείας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε μερικά επιπλέον σε εμφανές σημείο στο μπάνιο.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

Φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και άλλα ντεκόρ

Ορισμένοι σχεδιαστές σημειώνουν ότι τα μικρά διακοσμητικά στοιχεία αποκαλύπτουν τα περισσότερα για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν γυμνούς τοίχους έτσι ώστε τα δωμάτια να φαίνονται λίγο αποστειρωμένα. Άλλοι επιλέγουν φωτογραφίες, πίνακες και άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες με αγάπη, έτσι ώστε το σπίτι να αποκτήσει μια μοναδική εμφάνιση.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

© Lucy Orloski / Flickr, © CC BY 2.0

Λουλούδια που μαραίνονται

Λίγο πράσινο θα προσθέσει χρώμα και θα ζωντανέψει ακόμα και το πιο θαμπό εσωτερικό. Είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι σας εάν δεν θέλετε να επενδύσετε στην ανακαίνιση ή να αγοράσετε ακριβές λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου. Αλλά αν τα φυτά αρχίσουν να αρρωσταίνουν και να μαραίνονται, είναι καλύτερα να τα αφαιρέσετε από τα μάτια των καλεσμένων σας.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

Χαλασμένες κλειδαριές πόρτας και σπασμένα πόμολα

Σε οποιοδήποτε, ακόμα και στο πιο καλοδιατηρημένο διαμέρισμα, κάτι μπορεί να χαλάσει κάποια στιγμή. Οι βρύσες διαρρέουν, οι νεροχύτες βουλώνουν και οι κλειδαριές μπλοκάρουν. Εάν ενημερώσετε τους καλεσμένους σας για αυτές τις μικρές ατέλειες εκ των προτέρων, μπορείτε να αποφύγετε πολλές άβολες καταστάσεις.

Ορισμένες λεπτομέρειες για το σπίτι σας

Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα για τα οποία οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν, ειδικά εάν οι ιδιοκτήτες τα έχουν ήδη επιλύσει με επιτυχία. Λίγοι θα ήθελαν να ακούσουν ότι κάποτε τα έντομα και τα παράσιτα μόλυναν το σπίτι και ότι ο άνετος καναπές στον οποίο κάθεται ο επισκέπτης ήρθε κατευθείαν από τη χωματερή.

Κατοικίδια με κακούς τρόπους

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους τετράποδους φίλους μας με γνήσια στοργή, αλλά μόνο εάν συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς. Για παράδειγμα, να μην προσπαθείτε να ανέβουν στους γύρω τους, μην εκλιπαρούν για φαγητό, μην γλείφουν τα πρόσωπά τους ή μην γρυλίζουν, εκτός αν ο καλεσμένος είναι εξοικειωμένος με αυτά.

12-ατέλειες-στο-σπίτι-που-οι-επισκέπτες-θα-προσέξουν-ακόμη-κι-αν-δεν-το-σχολιάσουν-

Τέλεια καθαρό σπίτι

Κάθε σπίτι αντανακλά την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του. Αλλά μερικά σπίτια κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται άνετα, παρόλο που είναι ένα χάος, ενώ άλλοι χώροι φαίνονται τόσο τέλειοι που ο επισκέπτης ταράζεται άθελά του.

Δείτε ακόμα Καθάρισμα και φύλαγμα χαλιών 2023: Όλα τα μυστικά και τα κόλπα

Ιατρικό κιτ μπάνιου

Μερικοί καλεσμένοι είναι πολύ χαρούμενοι που μαθαίνουν τα μικρά μυστικά των οικοδεσποτών τους, ειδικά αν υπάρχει η ευκαιρία να το κάνουν διακριτικά. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να κοιτάξετε το ιατρικό κιτ, το οποίο πολλοί άνθρωποι κρατούν στα ντουλάπια του μπάνιου τους.

Μια έρευνα έδειξε ότι το 40% των επισκεπτών εξετάζει τακτικά το περιεχόμενο των συρταριών του μπάνιου του οικοδεσπότη τους. Επομένως, εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τέτοιες προσωπικές πληροφορίες, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το φάρμακο από την τουαλέτα πριν από το πάρτι.

Αθλητικός εξοπλισμός

Βάζουμε τα ποδήλατα ή τα ποδήλατα γυμναστικής σε εμφανές σημείο του δωματίου για να δείξουμε το πάθος μας για τον αθλητισμό. Αλλά αν άλλες λεπτομέρειες στο σπίτι αναιρούν αυτό το σήμα, τόσο ο οικοδεσπότης όσο και οι επισκέπτες μπορεί να αισθάνονται άβολα.

Η αλήθεια είναι ότι ένα σπίτι πρέπει να είναι άνετο και άνετο για τους ιδιοκτήτες του. Αλλά αν θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στους καλεσμένους σας, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε, δεδομένου ότι είναι εύκολο να διορθωθούν.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close