Πλυντήριο μαζί με στεγνωτήριο: 15 ιδέες οργάνωσης _

15 μοντέρνες ιδέες για να διαμορφώσεις το δωμάτιο που έχεις το πλυντήριο έτσι ώστε να είναι όμορφο αλλά και πρακτικό.

Τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα διαθέτουν ένα δωμάτιο που έχουν εκεί το πλυντήριο. Γύρω από το πλυντήριο υπάρχουν οι σκόνες πλυντηρίου, τα μανταλάκια για την μπουγάδα, το καλάθι για τα άπλυτα αλλά και η λεκάνη που βάζεις μέσα τα πλυμένα σου ρούχα για να τα απλώσεις.

Κι ενώ όλοι δίνουμε σημασία στην συνολικότερη διακόσμηση του σπιτιού μας, το συγκεκριμένο δωμάτιο ή την συγκεκριμένη γωνία του σπιτιού μας την αφήνουμε απεριποίητη. Το πολύ πολύ να τακτοποιήσουμε την σκόνη, τα μανταλάκια κοκ έτσι ώστε να φαίνεται πιο περιποιημένο και μέχρι εκεί.

Δείτε ακόμα Δείτε τα 6 λάθη που κάνουμε όλοι & μειώνουν την διάρκεια ζωής του πλυντηρίου & πως να τα διορθώσουμε

Παρόλα αυτά, αυτή η κακή συνήθεια που έχουμε πολλές φορές κάνει το μπάνιο μας ή την κουζίνα μας ή το δωμάτιο που έχουμε το πλυντήριο να φαίνεται απεριποίητο. Φανταστείτε πόσο άσχημο δείχνει ένα μπάνιο ή μία κουζίνα ή ένα δωμάτιο με όμορφο χρώμα στους τοίχους και μοντέρνα διακοσμητικά, να έχει μία γωνία… όπως να ‘ναι.

Με αυτήν την σκέψη αποφασίσαμε να σας δείξουμε 15 μοντέρνες ιδέες για να διαμορφώσετε το δωμάτιο ή την γωνία του σπιτιού που έχετε το πλυντήριο. Οι παρακάτω ιδέες δεν αφορούν μόνο την διακόσμηση αλλά και την οργάνωση ενός χώρου. Διαβάστε παρακάτω: 

Το πλυντήριο για τα ρούχα μέσα σε γκρι ντουλάπια

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο σας αυτή είναι μία πολύ καλή ιδέα. Στο δικό μου σπίτι, το πλυντήριο το έχω στο μπάνιο και η αλήθεια είναι πως επειδή το μπάνιο μου είναι μικρό, το να έχω το πλυντήριο απλά σε μία γωνία του μπάνιου το κάνει να φαίνεται ακόμη μικρότερο και μπουχτίζει το μάτι.

Αν λοιπόν προχωρήσω επιτέλους στην ανακαίνιση του μπάνιου, θα κάνω κάτι σαν το παρακάτω. Μπορείτε λοιπόν κι εσείς να βάλετε ντουλάπια στο  μπάνιο ή στο δωμάτιο του πλυντηρίου όπου εκεί θα αποθηκεύετε τα μανταλάκια, το μαλακτικό για τα ρούχα και τις σκόνες του πλυντηρίου.

Στο κενό των ντουλαπιών βάζετε το πλυντήριο και αν περισσέψει και κανένα κενό μπορείτε να βάλετε την λεκάνη για τα πλυμένα ρούχα σας, το καλάθι των άπλυτων ρούχων ή και το μαξιλάρι του σκύλου. Λέμε εμείς τώρα.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Διακοσμητικά γλαστράκια και καδράκια πάνω από το πλυντήριο

Αν θέλετε να κάνετε την γωνία ή το δωμάτιο του πλυντηρίου να φαίνεται πιο όμορφη και μοντέρνα μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά ράφια πάνω από το πλυντήριο. Τα ράφια είναι από τις πιο χρήσιμες επενδύσεις σε ένα σπίτι, αφού μερικά ράφια πάντα χρειάζονται.

Έτσι μπορείτε πάνω από αυτά τα ράφια να βάλετε διάφορα μικρό αντικείμενα που αφορούν το πλυντήριο όπως είναι τα μανταλάκια ή και η εγγύηση του πλυντηρίου. Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε αυτά τα ράφια με διακοσμητικά γλαστράκια, κάδρα κι άλλα διακοσμητικά και να αναδείξετε τον χώρο σας.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Πάγκος για το πλυντήριο

Αν μετακομίζετε σε νέο σπίτι ή αν θέλετε να κάνετε μία ανακαίνιση η παρακάτω ιδέα είναι πολύ χρήσιμη για εσάς. Μπορείτε να φτιάξετε στο δωμάτιο που έχετε το πλυντήριο έναν απλό ξύλινο πάγκο. Κάτω από τον πάγκο βάζετε το πλυντήριο, τα καλάθια για τα πλυμένα ρούχα ή άλλα χρήσιμα εξαρτήματα του πλυντηρίου.

Μερικά κάδρα, λίγα λουλούδια, ίσως μερικά διακοσμητικά χώρου που εσείς αγαπάτε πολύ όπως κεριά, καλάθια, boho διακοσμητικά κι άλλα, θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τον χώρο. Ο πάγκος εξοικονομεί χώρο και σας προσφέρει άνεση κινήσεων.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Κρεμάστρες στον πάγκο του πλυντηρίου και επένδυση για να κρεμάς τα ρούχα σου.

Κακά τα ψέματα λίγα είναι τα νοικοκυριά που διαθέτουν στεγνωτήριο. Έτσι τον Χειμώνα απλά βάζουν την απλώστρα για τα ρούχα μέσα στο σπίτι  ή ακουμπούν τα ρούχα τους πάνω σε καλοριφέρ. Φυσικά και οι δυο λύσεις κάνουν κακό στην υγεία.

Μπορείτε λοιπόν να κάνετε κάτι άλλο που δεν βλάπτει τόσο την υγεία σας αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι σε μεγάλη ανάγκη. Έτσι λοιπόν στον πάγκο του πλυντηρίου μπορείτε να φτιάξετε μία επένδυση για να απλώνετε να τα ρούχα δίπλα στο πλυντήριο τον Χειμώνα.

Αυτή η τακτική για να είναι απόλυτα ασφαλής προς εσάς θα πρέπει να γίνει εφόσον το πλυντήριο το έχετε σε δικό του δωμάτιο. Ακόμη κι έτσι όμως δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια.

Δείτε ακόμα 8 λάθη που χαλάνε το πλυντήριο ρούχων και τα κάνουμε όλοι

Επίσης, το να βάλετε εξάρτημα για κρεμάστρες πάνω από το πλυντήριο είναι πολύ χρήσιμο αφού εκεί μπορείτε να κρεμάτε προσωρινά πουκάμισα και μπλούζες που προορίζονται για σιδέρωμα.

Η παρακάτω εικόνα αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που διαθέτουν ξεχωριστό δωμάτιο για πλυντήριο και δεν έχουν το πλυντήριό τους στο μπάνιο ή στην κουζίνα.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Οργανώστε το πλυντήριο στην κουζίνα

Πολλά ελληνικά νοικοκυριά έχουν το πλυντήριο στην κουζίνα τους. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να βάλετε το πλυντήριο κάτω από τον πάγκο. Διακοσμήστε τον πάγκο με εξαρτήματα που αφορούν την κουζίνα κι άλλα διακοσμητικά χώρου. Τα απορρυπαντικά για ασφάλεια τοποθετήστε τα σε ντουλάπια που έχετε μόνο απορρυπαντικά.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Minimal διακόσμηση στο πλυντήριο

Στα μικρά σπίτια μία minimal διακόσμηση βοηθάει τον χώρο να δείχνει πιο μεγάλος και πιο τακτοποιημένος. Έτσι πάνω από τον πάγκο του πλυντηρίου βάλτε όσο το δυνατόν πιο λίγα διακοσμητικά και αντικείμενα. Έτσι ο χώρος θα δείχνει πάντα τακτοποιημένος και φυσικά δε θα φαίνεται υπερβολικά γεμάτος για το μέγεθός του.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Ντουλάπια για το πλυντήριο

Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε από το 0 ντουλάπια για το πλυντήριο. Εμπιστευτείτε κάποιον επιπλοποιό γι’ αυτήν την δουλειά. Φτιάξτε λοιπόν ντουλάπια που να χωρούν μέσα το πλυντήριο σας, τα απορρυπαντικά σας ή ακόμη και την σιδερώστρα σας.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Δείτε ακόμα Μάρμαρο στο μπάνιο: 15 ιδέες διακόσμησης

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Κάδρα γύρω από το πλυντήριο

Ένα κάδρο μπορεί να αναδείξει τον χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε πολλά πράγματα. Έτσι αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στον χώρο που έχετε το πλυντήριο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο και μοντέρνο κάδρο. Δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα παραπάνω. Αντί για κάδρα μπορείτε να βάλετε και αυτοκόλλητα τοίχου.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Δείτε ακόμα Το βίντεο που θα σου λύσει τα χέρια στην οργάνωση του σπιτιού

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Φιστικί χρώμα στον χώρο του πλυντηρίου

Η παρακάτω ιδέα δεν αφορά την οργάνωση αλλά την διακόσμηση. Προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις για τον χώρο του πλυντηρίου όπως το φιστικί της παρακάτω φωτογραφίας. Είναι απαλές αποχρώσεις και σου δίνουν την εντύπωση ότι ο χώρος είναι απόλυτα καθαρός.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Η σιδερώστρα δίπλα από το πλυντήριο

Αν έχετε δωμάτιο πλυντηρίου πιθανότατα έχετε και την σιδερώστρα στο ίδιο δωμάτιο. Μπορείτε λοιπόν να την τοποθετήσετε δίπλα από το πλυντήριο έτσι ώστε να μην πιάνει χώρο και να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_ ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

Η λεκάνη για τα πλυμένα ρούχα σε ξεχωριστό ράφι

Μην ακουμπάτε την λεκάνη για τα άπλυτα πάνω από το πλυντήριο ή μπροστά από το πλυντήριο ή γυρισμένη ανάποδα στο μπαλκόνι. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις πιάνει χώρο και δείχνει τον χώρο ατακτοποίητο ενώ στην τρίτη περίπτωση ο ήλιος το Καλοκαίρι βλάπτει το πλαστικό και το κάνει να χαλάει πιο εύκολα.

Μερικά ράφια δίπλα στο πλυντήριο θα σας λύσουν τα χέρια. Μπορείτε επίσης να κάνετε ράφια μέσα στο δωμάτιο ακόμη κι αν δεν είναι δίπλα στο πλυντήριο και να τοποθετήσετε την λεκάνη για τα πλυμένα ρούχα εκεί.

ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_ ιδέες_διακόσμησης_για_να_διαμορφώσεις_το_δωμάτιο_του_πλυντηρίου_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close