8 λάθη που χαλάνε το πλυντήριο ρούχων και τα κάνουμε όλοι_

Το πλυντήριο ρούχων χάλασε και σεις ψάχνετε να βρείτε τι έφταιξε; 8 λάθη που χαλάνε το πλυντήριο ρούχων και πως να τα διορθώσετε.

Το πλυντήριο είναι μία άκρως χρήσιμη ηλεκτρονική συσκευή για το σπίτι. Στο πλυντήριο πλένουμε τα ρούχα μας με τον πιο γρήγορο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Ένα σπίτι δεν μπορεί να σταθεί για πολύ καιρό χωρίς πλυντήριο, ειδικά αν μιλάμε για οικογένεια.

Παρόλα αυτά κάνουμε συχνά μερικά πολύ σημαντικά λάθη σχετικά με την χρήση του πλυντηρίου. Αυτό όχι μόνο δεν έχει αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα των ρούχων μας αλλά μπορεί να καταστρέψει και το πλυντήριό μας.

Δείτε ακόμα Κάτω μέρος ψυγείου: Καθαρίστε το με μία λαδόκολλα και βόρακα (βίντεο)

Κανείς δεν θέλει να χαλάσει το πλυντήριό του. Μην ξεχνάτε ότι το πλυντήριο είναι μία ακριβή ηλεκτρονική συσκευή. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, κανείς δεν θέλει να κάνει περιττά έξοδα. Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε πολύ σημασία σε αυτό το άρθρο. Ποια λάθη μπορούν να καταστρέψουν το πλυντήριο; Διαβάστε παρακάτω: 

Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ απορρυπαντικό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πλύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, και ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το λένε αυτό.

Η χρήση υπερβολικού απορρυπαντικού μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μεγάλα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, υπερβολικός αφρός που μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση.

Επιπλέον, το υπερβολικό απορρυπαντικό μπορεί να φράξει το συρτάρι, εμποδίζοντας το απορρυπαντικό να φτάσει ακόμη και στα ρούχα σας, κάνοντάς τα να παραμένουν βρώμικα.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Πλένουμε εσώρουχα και κάλτσες χωρίς σακούλες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το πλυντήριο ρούχων αφορούν τον κάδο. Όταν πλένετε τα εσώρουχά σας σε σακούλες, εμποδίζεται μικροαντικείμενα να βλάψουν το φίλτρο του πλυντηρίου αλλά και τον κάδο.

Δείτε ακόμη Διωξε μούχλα και υπολλειματα απο το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου με αυτο το απλο clean tip

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Δεν καθαρίζουμε το φίλτρο ή το κάνουμε πολύ σπάνια.

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι πραγματικά σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως νομίσματα, κουμπιά και άλλα πράγματα. Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά, εάν υπάρχει άσχημη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Βάζουμε πάρα πολλά ρούχα στο κάδο.

Δεν είναι καλή ιδέα να υπερφορτώσετε το πλυντήριο ρούχων. Πρώτον, τα ρούχα δεν θα είναι πολύ καθαρά. Και δεύτερον, η υπερφόρτωση του πλυντηρίου ρούχων θα μειώσει τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών του. Φυσικά, το να πλένεις λίγα λίγα τα ρούχα σου είναι επίσης κακή ιδέα, καθώς κοστίζει χωρίς λόγο.

Το ιδανικό φορτίο για το πλυντήριο ρούχων είναι αυτό:

Για βαμβάκι και λινό, φορτώστε τα 3/4 του μηχανήματος.
Για συνθετικά, φορτώστε το 1/2 του μηχανήματος.
Για μαλλί, φορτώστε το 1/3 του μηχανήματος.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Ρυθμίζουμε το πλυντήριο με λάθος τρόπο.

Μερικές φορές, δεν είναι οι συνήθειες μας που σπάνε τα πλυντήρια αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει ρυθμιστεί ένα μηχάνημα. Κατά την τελευταία φάση του πλυσίματος, ο κάδος περιστρέφεται απίστευτα γρήγορα, ώστε το μηχάνημα να μπορεί να ανακινείται.

Ακολουθούν οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα πλυντήριο μπορεί να κλονιστεί:

Το δάπεδο δεν είναι εντελώς επίπεδο.
Τα μπουλόνια μεταφοράς βρίσκονται ακόμα στο μηχάνημα.
Υπάρχουν είτε σπασμένα ρουλεμάν είτε αμορτισέρ.

Δείτε ακόμη 5 πανίσχυρα τips για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τη μούχλα από το πλυντήριό σας εύκολα και ανέξοδα

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Χρησιμοποιούμε καθαριστικά που δεν προορίζονται για πλυντήρια.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν πετάμε το εγχειρίδιο μετά την αγορά του μηχανήματος. Και τα εγχειρίδια λένε πάντα ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά εκτός από αυτά που έχουν σχεδιαστεί για αυτά. Τι συμβαίνει εάν βάζετε απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι σε ένα πλυντήριο; Ο πολύς αφρός που θα δημιουργηθεί, θα σπάσει το πλυντήριο.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Καθαρίζουμε και πλένουμε το πλυντήριο πολύ σπάνια.

Τις περισσότερες φορές, εάν το μηχάνημα αρχίσει να μυρίζει άσχημα, το αγνοούμε, του βάζουμε περισσότερο απορρυπαντικό και προσπαθούμε να μην αφήσουμε τα ρούχα στο κάδο. Αλλά η άσχημη μυρωδιά μέσα στο κάδο είναι ένα σημάδι ότι δεν φροντίζουμε καλά τη συσκευή.

Εκτός από τον καθαρισμό του φίλτρου, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πλυσίματος του κάδου. Εάν δεν έχετε τέτοια λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κανονικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς ρούχα μέσα. Προσθέστε λίγο ξύδι.

Επίσης, τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για μούχλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν χρησιμοποιείται. Επίσης, προσπαθήστε να στεγνώνετε το συρτάρι του απορρυπαντικού.

Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Δεν χρησιμοποιούμε μαλακό νερό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό της βρύσης δεν είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Γι ‘αυτό αγοράζουμε φίλτρα νερού ή πίνουμε εμφιαλωμένο νερό. Είναι υπέροχο που φροντίζουμε καλά την υγεία μας, αλλά ποιος θα φροντίσει το πλυντήριο σας;

Το σκληρό νερό κάνει την ποιότητα του πλυσίματος χειρότερη και οδηγεί στο σχηματισμό αλάτων. Για να ελέγξετε πόσο σκληρό είναι το νερό, κάντε ένα μικρό τεστ.

Χρειάζεστε υγρό σαπούνι, νερό και ένα διαφανές μπουκάλι. Γεμίστε το 1/3 της φιάλης με νερό βρύσης. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε τη φιάλη. Εάν το νερό γίνει θολό  ή έχει γαλακτώδες χρώμα, πιθανότατα έχετε σκληρό νερό.

Και το αντίστροφο, εάν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια και το νερό παραμένει διαφανές, έχετε μαλακό νερό. Εάν έχετε σκληρό νερό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Μπόνους: Μπορείτε να αφήσετε πλυμένα ρούχα στο μηχάνημα αλλά όχι περισσότερο από 12 ώρες.

Όταν αφήνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο για παραπάνω από 12 ώρες βρωμίζει ο κάδος του πλυντηρίου και τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα. Οπότε μπορείτε να τα αφήσετε στο πλυντήριο αν σας τύχει κάτι, με την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή αλλά όχι για πάνω από 12 ώρες.

λάθη_που_καταστρέφουν_το_πλυντήριο_

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

Close