16 πανέξυπνες και σωτήριες χρήσεις της Οδοντόκρεμας στο καθάρισμα

Η οδοντόκρεμα, αν και την έχουμε κυρίως για το καθάρισμα των δοντιών, έχει τόσες πολλές έξυπνες χρήσεις που θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Χάρη στις ιδιότητες της και την λειαντικη της ουσία, είναι το απόλυτο καθαριστικό για τουλάχιστον 16 διαφορετικά πράγματα στο σπίτι, για τα οποία δεν είχαμε ιδέα! Ξεχάσατε τα απορρυπαντικά και δείτε τι θαύματα μπορείτε να κάνετε με μια μόνο οδοντόκρεμα. Το μπάνιο, τα παπούτσια, το αυτοκίνητο και τα τρόφιμα, είναι μόλις κάποια από τα πράγματα στα οποία μπορεί να σας σώσει.

Δείτε παρακάτω τις πανέξυπνες και σωτήριες χρήσεις της οδοντόκρεμας, και προσθέστε στα σχόλια αν γνωρίζετε και εσείς κάποια άλλη χρήση της!

16 πανέξυπνες και σωτήριες χρήσεις της Οδοντόκρεμας στο καθάρισμα

via pinterest

Δείτε ακόμα Το clean tip που θα σώσει τα ρούχα σας! Πως θα μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα!

Κλασική οδοντόκρεμα
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε με μια λευκή οδοντόκρεμα και όχι με γέλη. Γιατί οι τύποι αυτοί συχνά περιέχουν λίγο χρώμα που μπορεί να χρωματίσει το αντικείμενο που προσπαθείτε να καθαρίσετε, ειδικά στα υφάσματα, επειδή μπορεί να αφήσει μόνιμο λεκέ.

Οδοντόκρεμα ως καθαριστικό μπάνιου.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε καθαριστικά μπάνιου, η οδοντόπαστα είναι ένα πολύ κάλο υποκατάστατο. Βάλτε οδοντόκρεμα σε ένα μαλακό πανί και περάστε το νιπτήρα, τη μπανιερά η τη ντουζιέρα σας ξεβγάλτε και σκουπίστε με στεγνό πανί σε λίγα λεπτά θα αστράφτουν. Απλά υπολογίστε το κόστος εάν έχετε μια μεγάλη περιοχή να καθαρίσετε.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού

Μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί θα αφαιρέσει εύκολα και γρήγορα τα υπολείμματα σαπουνιού από όλες τις επιφάνειες . Ξεπλύνετε με ένα πανί που έχει βυθιστεί σε καθαρό νερό και στεγνώστε για να αποφευχθούν οι κηλίδες νερού.

Γρήγορο καθάρισμα της λεκάνης
Αν έχετε καθαρίσει την λεκάνη την προηγούμενη μέρα και θέλετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα ρίξτε λίγο οδοντόκρεμα στα τοιχώματα τις λεκάνης και τρίψτε με το πιγκάλ. Δεν θα απολυμάνει την τουαλέτα από τα βακτηρίδια, αλλά η λεκάνη σας θα γυαλίσει και θα έχει μια ευχάριστη μυρωδιά φρεσκάδας.

Καθαρίστε την πρέσα ή το ψαλίδι  μαλλιών
Οι πρέσες ισιώματος η΄τα ψαλιδιά για μπούκλες συχνά λόγο υψηλής θερμοκρασίας πάνω στις επιφάνειες τους μαζεύουν υπολείμματα από τα μαλλιά μας και από τα προϊόντα styling.  Η οδοντόκρεμα τα αφαιρεί  εύκολα χωρίς να καταστρέφει την επιφάνεια της συσκευής. Βάλτε λίγο οδοντόκρεμα σε ένα στεγνό πανί και σκουπίστε τη λερωμένη επιφάνεια. Τελειώστε σκουπίζοντας με ένα καθαρό υγρό πανί και αφήστε να στεγνώσουν.

Καθάρισμα καθρέφτη
Χρησιμοποιήστε λίγο οδοντόπαστα σε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε καθρέφτες. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις τρίβοντας απαλά . Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα στεγνό  και καθαρό πανί.

Καθαρίστε τις λεύκες σόλες των αθλητικών παπουτσιών
Αν οι σόλες των παπουτσιών έχουν λερωθεί πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα βάλτε λίγο οδοντόκρεμα και τρίψτε καλά. Τελειώστε σκουπίζοντας την οδοντόκρεμα με ένα υγρό πανί.

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια

Σε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και με μαλάκες κινήσεις καθαρίστε τα παπούτσια σας, τέλος σκουπίστε με ένα μαλακό καθαρό πανί. Θυμηθείτε, δεν χρησιμοποιούμε πότε  σε σουέτ παπούτσια ή μπότες.

Δείτε ακόμα Διωξε μούχλα και υπολλειματα απο το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου με αυτο το απλο clean tip

Δώστε λάμψη στα κοσμήματα που έχουν θαμπώσει
Βάζουμε οδοντόκρεμα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίβουμε ελαφρά, ξεβγάζουμε και στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανάκι και το θαμπό ασημένιο κόσμημα σας γίνετε λαμπερό σαν καινούριο.  Ποτέ μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα σε πετράδια όπως μαργαριτάρια.

Αφαιρέστε τις οσμές από τα τρόφιμα
Αν καθαρίσατε κρεμμύδι ή ψάρια και η μυρωδιά δεν λέει να φύγει απ τα χεριά σας τότε βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην παλάμη σας και τρίψτε τα χέρια για μερικά δευτερόλεπτα και ξεπλύνετε καλά. Η μυρωδιά θα φύγει και τα θα δείτε ότι τα νύχια σας φαίνονται πιο λευκά.

Ασημένια και χάλκινα διακοσμητικά κουζίνας
Βάλτε την οδοντόκρεμα σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε τα ασημένια και χάλκινα αντικείμενα που έχουν μαυρίσει. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και στεγνώστε με ένα στεγνό πανί.

Αντικείμενα από ελεφαντόδοντο
Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε και μετά σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Η πλάκα του ηλεκτρικού σίδερου
Εάν η πλάκα του σιδήρου σας έχει λεκέδες από άλατα και μαύρα σημάδια, βάλτε λίγο οδοντόπαστα σε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε, τελειώστε περνώντας την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Βεβαιωθείτε ότι ο σίδερο είναι εντελώς κρύο.

Αφαίρεση  μαρκαδόρου από τοίχους
Λίγη οδοντόκρεμα σε ένα υγρό σφουγγάρι θα καθαρίσει τους ζωγραφισμένους τοίχους από μαρκαδόρους. Τελειώστε σκουπίζοντας με ένα υγρό πανί και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει καλά.

Καθαρίστε τα φώτα του αυτοκινήτου
Λίγη οδοντόκρεμα σε ένα σφουγγάρι όχι μόνο θα απομακρύνει την συσσωρευμένη βρωμιά και τα  έντομα από τους προβολείς, αλλά θα απομακρύνει  και τις μικρές γρατσουνιές. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Δείτε ακόμα super clean tip:Πως να καθαρίσετε το λαστιχο του ψυγείου από μούχλα και βρωμιες 

Καθαρίστε την οθόνη του κινητού τηλεφώνου
Μόνο μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο δάχτυλό σας θα απομακρύνει τις επιφανειακές γρατσουνιές από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου σας. Ολοκληρώστε σκουπίζοντας με ένα ελαφρώς υγρό πανί και μετά με ένα τελείως στεγνό.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close