25 πονηρά κόλπα για να οργανώσετε το σπίτι σας

Γραμματοκιβώτιο

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas1_

Σταματήστε το χαμό από το γράμματα που έχουν συσσωρευτεί με το καιρό ανακυκλώνοντας οτι δεν χρειάζεστε. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική και θα σας σώσει από κάθε τι άχρηστο.

Συρτάρι με τα άχρηστα

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas2_

Βρείτε όλα τα προσπέκτους που έχετε για να παραγγέλνετε από έξω,εισιτήρια,γραμματόσημα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια χωρίστε τα σε κατηγορίες με post it και κολλήστε στο εσωτερικό από τα ντουλάπια στη κουζίνα σας. Έτσι θα κατατρέχετε εκεί κάθε φορά που θα θελήσετε κάτι από αυτά.

Ο πάγκος της κουζίνας

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas3_

Το σπίτι σας για να φαίνεται οργανωμένο καλό θα ήταν να αρχίσετε από το πάγκο της κουζίνας σας. Πλύντε τα πιάτα σκουπίστε τα και βάλτε τα στη θέση τους. Στη συνέχεια απομακρύνετε να συσκευασμένα τρόφιμα από το πάγκο της κουζίνας και βάλτε τα στα ντουλάπια, καθαρίστε το νεροχύτη και στο τέλος γυαλίστε το πάγκο. Το σπίτι σας θα σας φαίνεται τόσο τακτοποιημένο.

Ντουλάπια κουζίνας

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas4_

Αν δεν έχετε χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας μην στεναχωριέστε τώρα υπάρχει λύση. Βάλτε στο τοίχο της κουζίνας ένα  διάτρητο πίνακα( μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα υλικών) και κρεμάστε εκεί μεταλλικά αντικείμενα. Θα ξέρετε που είναι κάθε φορά που τα χρειάζεστε και δεν θα σας νοιάζει που δεν έχετε πλέον χώρο στα ντουλάπια σας.

Δείτε ακόμη: Έξυπνα κόλπα για την οργάνωση της κουζίνας σας

Ψυγείο

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas5_

Ανοίξτε το ψυγείο σας και δείτε τι έχει λήξει ή τι έχει σαπίσει και πετάξτε το. Στη συνέχεια γράψτε μια λίστα με το τι χρειάζεστε για την επόμενη φορά που θέλετε να πάτε στο σούπερμαρκετ και κολλήστε την έξω από το ψυγείο.

Τα μπολ

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas6_

Βγάλτε τα μπολ από τα ντουλάπια σας και χωρίστε τα σε αυτά που έχουν καπάκι και σε αυτά που δεν έχουν. Αυτά που δεν έχουν καλό θα ήταν να τα πετάξετε. Αν έχετε όμως ένα μεγάλο μπολ χωρίς καπάκι και αναρωτιέστε τι να το κάνετε δεν έχετε παρά να το χρησιμοποιήσετε για να βάζετε διάφορα αντικείμενα που χρειάζεστε.

Τα συρτάρια της κουζίνας

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas7_

Όλοι έχουμε συρτάρια που δεν ξέρουμε τι έχουμε μέσα και πραγματικά ότα το καθαρίζουμε μένουμε έκπληκτοι με αυτά που βρίσκουμε. Έτσι όταν πάτε να καθαρίσετε τα συρτάρια σας χωρίστε τα ανά κατηγορία και πετάξτε οτιδήποτε είναι σπασμένο ή το έχετε δεύτερη φορά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στα ντουλάπια σας έχοντας βάλει διαχωριστικούς δίσκους.

Λίστα σούπερμαρκετ

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas8_

Δείτε τις αποδείξεις που κρατάτε και δείτε ποια πράγματα αγοράζετε περισσότερο κάθε φορά. Ομαδοποιήστε τα γράψτε τα σε ένα χαρτί και εκτυπώστε το. Στη συνέχεια βάλτε το πάνω στο ψυγείο και έτσι την επόμενη φορά που θα θέλετε να πάτε για ψώνια δεν θα σπαταλήσετε επιπλέον χρόνο για να δείτε τι πραγματικά σας χρειάζεται.

 Η οργάνωση του σπιτιού δεν είναι από τα πιο εύκολα πράγματα. Γι αυτό αν νιώθετε οτι έχετε απελπιστεί δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτά τα κολπάκια οργάνωσης που θα σας λύσουν τα χέρια

Το μπάνιο

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas9_

Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένεια σας από ένα χρώμα. Βάλτε στο μπάνιο πετσέτες με διαφορετικό χρώμα όπως και τις οδοντόβουρτσες και τα άλλα αντικείμενα και έτσι κάθε φορά δεν θα μπερδεύεστε ποιο αντικείμενο αντιστοιχεί σε ποιον μέσα στην οικογένεια.

Δείτε ακόμη: Πανεξυπνες ιδεες για την οργανωση του σπιτιου

Μακιγιάζ

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas10_

Κοιτάξτε στο ντουλάπι ποια προϊόντα μακιγιάζ σας έχουν λήξει ποια έχουν τελειώσει και πετάξτε τα. Στη συνέχεια ταξινομείστε τα με βάση το τι χρησιμοποιείτε καθημερινά προκειμένου να μην τα μπερδεύψετε και δημιουργήσετε πάλι ένα χάος μέσα στο ντουλάπι

Η ντουλάπα με τα λινά

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas11_

Ελέγξτε τις πετσέτες , τα σεντόνια για τυχόν λεκέδες ή αν υπάρχουν φθαρσίματα.Σ ε περίπτωση που υπάρχουν χρησιμοποιήστε τα ώς κουρέλια για την καθαριότητα. Στη συνέχεια διπλώστε και  ταξινομείστε τα μέσα στη ντουλάπα με βάση το μέγεθος ώστε να είναι ομοιόμορφα.

Τα ράφια

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas12_

Οργανώστε την βιβλιοθήκη σας βγάζοντας όσα βιβλία πλέον δεν χρειάζεστε. Δωρίστε αυτά τα βιβλία σε κάποια βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια, ταξινομείστε τα βιβλία σας ανάλογα με το χρώμα και με το ύψος ώστε να δείχνουν ωραία στο μάτι.

Η ντουλάπα σας

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas13_

Κάντε συνδυασμούς ρούχων και αξεσουάρ και έπειτα κρεμάστε πίσω στην ντουλάπα. Έτσι κάθε φορά που θα έχετε να ντυθείτε το σύνολο σας θα είναι σχεδόν έτοιμο και δεν θα σπαταλάτε επιπλέον χρόνο.

Τα ρούχα σας

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas14_

Βγάλτε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα σας και ξεκινήστε να τα δοκιμάζετε. Στη συνέχεια, χωρίστε τα σε  3 κατηγορίες( αυτά που θέλετε να κρατήσετε, αυτά που θέλετε να αλλάξετε και αυτά που θέλετε να δωρίσετε). Στην συνέχεια κρατήστε μόνο την πρώτη κατηγόρια και ταξινομείστε τη ανάλογα με το χρώμα και το στυλ.

Τα παπούτσια

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas15_

Χωρίστε τα παπούτσια σας ανά κατηγορίες. Αυτά που φοράτε καθημερινά, τα ψιλοτάκουνα και τα στρωτά. Έτσι κάθε φορά θα ξέρετε που θα ανατρέξετε και δεν θα ψάχνετε με τις ώρες.

Τα περιοδικά

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas16_

Όλες μας έχουμε μέσα στο σπίτι σε κάθε γωνιά του διάφορα περιοδικά που έχουμε ξεχασμένα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τα μαζέψετε όλα να δείτε τι χρειάζεστε από αυτά και στη συνέχεια να πετάξετε τα πιο παλιά( αυτά που είναι από 2 μήνες και πάνω).

Οργανώστε τα καλώδια

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas17_

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Τα καλώδια είναι ανακατεμένα πάνω στο πολύπριζο και κάθε φορά δεν ξέρουμε ποιο αντιστοιχεί που. Η λύση βρίσκεται στα κλιπάκια που βρίσκονται είστε στο ψωμί του τοστ ή στις αραβικές. Βάλτε τα κλιπάκια πάνω στο καλώδια και γράψτε που ανήκει το καλώδιο. Έτσι τη επόμενη φορά θα ανατρέξετε αμέσως στο καλώδιο που χρειάζεστε.

Το playroom

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas18_

Συνήθως στο playroom γίνεται ένας χαμός κάθε φορά από τα παιχνίδια. Σας βρήκαμε την λύση [πως να μείνει το δωμάτιο τακτοποιημένο. Την επόμενη φορά, ρίξτε ένα χούλα χουπ κάτω και δώσε στα παιδιά σας την πρόκληση να βάλουν τα παιχνίδια μέσα και στην συνέχεια μέσα στους πολύχρωμους κάδους. Το δωμάτιο θα είναι έτσι τακτοποιημένο και εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τα παιχνίδια

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas19_

Βάλτε στην άκρη το τραπεζάκι του καφέ και βάλτε στη θέση του ένα ottoman. Τα παιχνίδια έτσι θα είναι πιο δύσκολο να πέσουν κάτω και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Βρείτε ένα μέρος για να βάζετε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεται το παιδί σας για τις εργασίες του.

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas20_

Γεμίστε ένα κουτί με μαρκαδόρους, ψαλίδια, μολύβια, στυλό και ο,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται το παιδί σας για τις εργασίες του. Έτσι κάθε φορά που θέλει κάτι θα ξέρει που βρίσκεται και δεν θα σας ενοχλεί.

Δείτε ακόμη:12 πανέξυπνα κόλπα για τα κλειδιά σας

Οι τσάντες

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas21_

Αδειάστε τις τσάντες σας και πετάξτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε. Οι τσάντες θα είναι καθαρές και εσείς δεν θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

”Το πορτοφόλι”

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas22_

Αποθηκεύστε τις αποδείξεις και οτιδήποτε χρήσιμο μέσα σε ένα κουτί από παπούτσια. Θα τα έχετε οργανωμένα και θα καταφεύγετε εκεί κάθε φορά που τα χρειάζεστε.

Το τηλέφωνο

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas23_

Καθαρίστε το κινητό σας από θολές φωτογραφίες ή αυτές που δεν χρειάζεστε. Στη συνέχεια ταξινομείστε τες σε φακέλους. Έτσι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια φωτογραφία δεν θα ψάχνετε με τις ώρες και θα ξέρετε σε ποιο φάκελο να πάτε.

Κάτω από τις σκάλες

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas24_

Μεταμορφώστε αυτό το νεκρό σημείο , βάζοντας ντουλάπια, πίνακες, ή προσθέτοντας λίγο χρώμα με διάφορα κρεμαστά και κάντε το ένα μέρος οικείο και αγαπητό σε όλη την οικογένεια.

Το γκαράζ

25-poniri-tropi-gia-na-organosete-to-spiti-sas25_

Επειδή είναι γκαράζ δεν σημαίνει οτι πρέπει να είναι και βρώμικο. Δώστε φως στο γκαράζ σας με ωραία χρώματα στο τοίχο και κρατήστε το οργανωμένο με διάφορα ράφια και άγκιστρα.

 

Πηγή: countryliving.com
Close