έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

6 έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα. Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε πιο εύκολα τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Τώρα που πλησιάζει το Καλοκαίρι ξεκινάμε σιγά σιγά να βάζουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα στα πατάρια και όχι μόνο. Βλέπετε μέχρι σήμερα λέγαμε “ας αφήσουμε ένα φούτερ, γιατί μπορεί να βγάλει κρύο”. Πλέον υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να πέσουν τόσο πολύ οι θερμοκρασίες.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας μέσα από 6 έξυπνα κόλπα. Κόλπα που είναι αρκετά πρωτότυπα και που πολλοί άνθρωποι δεν τα ξέρουν. Διαβάστε παρακάτω: 

 Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Πλύνετε τα ρούχα σας

Είναι πολύ σημαντικό προτού αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας να τα πλύνουμε και τα σιδερώσουμε. Έτσι και θα τα προστατεύσουμε όσο μένουν στο πατάρι και όταν τα ξαναχρειαστούμε θα είναι φρέσκα και όμορφα.

Δείτε ακόμα 6+1 Τρόποι για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα

Όμως αυτό δεν πρέπει να το κάνετε μόνο με τα ρούχα αλλά και με τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ σας. Αν θέλετε να καθαρίσετε τα παπούτσια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μία βούρτσα για παπούτσια είτε μία συρμάτινη βούρτσα, εφόσον μιλάμε μόνο για τις σόλες και όχι για το δέρμα των παπουτσιών.

έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Πώς να αποθηκεύσουμε τα ρούχα;

Αν έχετε γούνες τότε οι γούνες αποθηκεύονται μόνο στην κρεμάστρα και όχι διπλωμένες. Όλα τα υπόλοιπα ρούχα τα διπλώνετε και δεν τα κρεμάτε από την κρεμάστρα, διότι στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα ξεχειλώσετε.

Επίσης τα φερμουάρ και τα κουμπιά πρέπει να είναι πάντα κουμπωμένα και τα ρούχα δεν πρέπει να είναι πολύ στριμωχτά εκεί που θα τα αποθηκεύσετε έτσι ώστε να μπορούν να αναπνέουν. Επίσης τα ρούχα σας μπορείτε να τα διπλώσετε σαν ρολάκια για να πιάσουν λιγότερο χώρο.

έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Που τα αποθηκεύουμε;

Οι παλιές νοικοκυρές αποθήκευαν τα ρούχα τους σε σακούλες σκουπιδιών. Κι αν και οι παλιές νοικοκυρές σπάνια κάνουν λάθη, σε αυτό ήταν λάθος. Οι πλαστικές σακούλες δεν βοηθούν τα ρούχα να αναπνεύσουν και συγκρατούν άσχημες μυρωδιές και υγρασία.

Δείτε ακόμα 7 κόλπα για τα ρούχα σας που θα ευχόσασταν να ξέρατε νωρίτερα

Αν λοιπόν τα ρούχα σας θέλετε να διατηρηθούν σαν καινούρια και να μην μυρίζουν “κλεισούρα”, τότε διαλέξτε τα κουτιά αποθήκευσης. Τα μάλλινα ρούχα βάλτε τα στον πάτο του κουτιού και μην γεμίζετε το κουτί μέχρι πάνω έτσι ώστε όπως σας είπαμε να μπορεί το ρούχο να αναπνέει.

έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: Pinterest

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Το κόλπο με τα χαρτομάντηλα

Πολλές φορές τα μάλλινα ρούχα έχουν την τάση να ξεθωριάζουν και να μπερδεύονται τα χρώματά τους ανάμεσα σε ένα μάλλινο ρούχο και σε ένα άλλο. Αν λοιπόν θέλετε να το αποφύγετε αυτό βάλτε ανάμεσα σε κάθε ρούχα από ένα χαρτομάντηλο, ή ένα κομμάτι χαρτί υγείας ή ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας και στα παπούτσια. Βάζετε τσαλακωμένα χαρτιά μέσα στα παπούτσια έτσι ώστε να μην τσαλακωθούν και χάσουν το σχήμα τους όσο περνούν οι μήνες, κατά λάθος.

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα

Από την άλλη τα παπούτσια μας όσο καθαρά κι αν είναι, πολύ συχνά συγκρατούν μυρωδιές. Αν θέλετε λοιπόν να τις αποφύγετε μπορείτε πριν τα αποθηκεύσετε να τα πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα σκοτώνει τα μικρόβια και απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές.

έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: bovary.gr

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Το κόλπο με το φίλτρο καφέ

Για να απομακρύνετε τον σκόρο από τα ρούχα με τον πιο φυσικό και μη χημικό τρόπο τότε μπορείτε να τυλίξετε μέσα σε ένα φίλτρο καφέ ένα βαμβάκι ποτισμένο με αρωματικό έλαιο λεβάντας. Ο σκόρος μισεί την λεβάντα και παράλληλα αν έχετε παιδιά ή ζώα μέσα στο σπίτι δεν κινδυνεύετε να γίνει κάποιο ατύχημα.

Έξυπνα κόλπα για να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: Αντί για πλαστικές σακούλες…τι;

Το ξέρουμε ότι πιο πάνω σας είπαμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά αποθήκευσης. Αν όμως δεν έχετε κουτιά αποθήκευσης και σας βολεύει η πλαστική σακούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερές τσάντες.

έξυπνα-κόλπα-για-να-αποθηκεύσουμε-τα-χειμωνιάτικα ρούχα-

Photo via: 24home.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close