6 Τρόποι για να διακοσμήσετε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά σας.

6 Τρόποι για να διακοσμήσετε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά σας. Στολίστε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά με φύλλα χρυσού, με φυσικό χρώμα, χρυσόσκονη.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών.Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση οφείλουμε  την βαφή των κόκκινων αυγών στην Μαρία την Μαγδαληνή, την πιστή και αφοσιωμένη μαθήτρια του Χριστού.Και αυτό γιατί, η Μαγδαληνή πήγε στον αυτοκράτορα  Τιβέριο να αναγγείλει την Ανάσταση του Κυρίου.. Ο αυτοκράτορας  γέλασε. Εκείνη τη στιγμή περνούσε μια σκλάβα που κουβαλούσε ένα πανέρι με αυγά.

Τότε ο αυτοκράτορας είπε στην Μαγδαληνή: Αν αυτά τα αυγά γίνουν κόκκινα, τότε εγώ θα πιστέψω ότι ο Χριστός Αναστήθηκε». Χωρίς ενδοιασμό η Μαγδαληνή πλησιάζει την σκλάβα και παίρνει ένα αυγό πού μόλις το ακούμπησε έγιναν όλα κόκκινα.

πασχαλινα αυγα

 

 

Γι’αυτό λοιπόν βάφουμε τα πασχαλινά αυγά κόκκινα.Βέβαια με την πάροδο των χρόνων,προστέθηκαν και άλλα χρώματα και σχέδια στο πασχαλινό έθιμο.Εάν όμως εσείς επιμένετε στην ορθόδοξη παράδοση,αλλά θέλετε τα αυγά σας να έχουν μια τσαχπινιά,δείτε παρακάτω 5 κόλπα για να διακοσμήσετε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά σας.

Φύλλα χρυσού

Περάστε ένα λεπτό στρώμα  κόλλας σε όλο το αυγό. Στη συνέχεια προσεκτικά, πάρτε ένα φύλλο  χρυσού και τυλίξτε το γύρω από το αυγό.Αφαιρέστε το περίσσιο φύλλο χρυσού, αφήνοντας κάποιες ρωγμές.

easter-eggs-1232921_960_720

 

 

Κάντε σχέδια με Royal Icing

Αφού βάψετε τα αυγά και στεγνώσουν καλά,φτιάξτε royal icing σε ότι χρώμα θέλετε και κάντε επάνω στα αυγά όμορφα σχέδια.Αφήστε να στεγνώσουν καλά και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

seasonal-69424_960_720

 

 

 

 

Ακρυλικά σχέδια

Επιστρατεύστε τα πινέλα της ζωγραφικής και αφήστε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν με ακρυλικά σχέδια επάνω στα κόκκινα αυγά!

easter-egg-3232_960_720

 

 

easter-egg-3220_960_720

Απόλυτα φυσικό χρώμα από λαχανικά

Κόψτε σε μικρά κομμάτια παντζάρια ή φλούδες από κρεμμύδια.Βράστε τα αυγά μαζί με τα λαχανικά(ένα από τα δύο) και ξύδι. Αφού βράσουν αφήστε τα μέσα στο ζουμί όλη νύχτα.

 

 

easter-egg-1231945_960_720

 

 

Χαρακτική

Μπορείτε με ένα μυτερό μαχαίρι ή ξυραφάκι,να κάνετε απαλές χαρακιές επάνω στα ήδη βαμμένα αυγά,δημιουργώντας τα σχέδια που επιθυμείτε.

easter-268748_960_720

 

Με χρυσόσκονη, Είναι πανέμορφα εμείς τα κάναμε πέρυσι

αυγα1

 

Εννοείτε πως θα βάλετε και τα παιδιά στο κλίμα το Πασχαλινο. Εμένα η Ηρώ απο τριών χρονών βάφει αυγα

hrv

Επιμέλεια – Σύνταξη άρθρου Daddy-Cool 

Δείτε και εδώ το απόλυτο κόλπο για να μη σας σπάνε τα αυγά στο βαψιμο

Περισσότερες ιδέες για το πως θα βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας θα βρείτε εδώ

Close