8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

8 ανέξοδα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στις δουλειές του σπιτιού. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια με το μικρότερο κόστος.

Η καθαριότητα του σπιτιού μας αλλά και οι υπόλοιπες δουλειές είναι πολύ σημαντικές διότι ένα καθαρό σπίτι είναι ένα σπίτι χωρίς μικρόβια, που μυρίζει όμορφα και φυσικά συνεισφέρει και στην ψυχολογία μας. Όμως η καθαριότητα του αλλά και οι υπόλοιπες δουλειές σπιτιού είναι τόσο αναγκαίες που καταντάνε ρουτίνα και αγγαρεία.

Δείτε ακόμα Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε

Αφήστε που μερικές φορές τα απορρυπαντικά που χρειάζονται για να καθαρίσουμε διάφορες επιφάνειες και γωνίες του σπιτιού μας είναι απλησίαστα. Στο σημερινό άρθρο όμως θα σας βοηθήσουμε με αυτά τα 8 κόλπα να καθαρίσετε ή να μαγειρέψετε στο σπίτι χωρίς να χαλάσετε ευρώ. Διαβάστε παρακάτω: 

Βάλτε ρολό από χαρτί υγείας στην ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική μας σκούπα είναι πολύ χρήσιμη και εύκολη στην χρήση. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές γωνίες του σπιτιού που η ηλεκτρική σκούπα δεν φτάνει. Μπορείτε λοιπόν να εφαρμόσετε στην ηλεκτρική σας σκούπα ένα ρολό από χαρτί υγείας.

Έτσι θα μπορείτε να καθαρίζετε με αυτό το ρολό τις γωνίες των παραθύρων και γενικά τα σημεία που η ηλεκτρική σκούπα δεν φτάνει. Αφήστε που επειδή τσαλακώνεται εύκολα, μπορεί να “χώνεται” ακόμη και σε άκρως δύσκολα μέρη.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα στο πλυντήριο πιάτων

Μπορείτε να τσαλακώσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Πιο συγκεκριμένα το τοποθετείτε στο σημείο που βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα και στην συνέχεια βάλτε το κατάλληλο απορρυπαντικό και εκτελέστε την πλύση ως συνήθως.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση τα μαχαιροπίρουνά σας να βγουν θαμπά ή με γρατζουνιές μετά την πλύση.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα στα χαλιά

Αν θέλετε να κάνετε τα χαλιά σας να μυρίζουν όμορφα αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα πλύνετε εκ του μηδενός, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε λίγη μαγειρική σόδα στο χαλί και να την αφήσετε να δράσει για ολόκληρο το βράδυ. Έπειτα αφαιρέστε την με μαγειρική σόδα. Τσιγαρίλα και άλλες δυσάρεστες οσμές αποτελούν παρελθόν.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Κρεμάστε το καπάκι της κατσαρόλας στο πλάι της κατσαρόλας καθώς μαγειρεύετε

Αν στερεώσετε το καπάκι της κατσαρόλας στο πλάι της κατσαρόλας καθώς μαγειρεύετε τότε είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν λεκέδες στην κουζίνα ή να πέσουν υλικά έξω από την κατσαρόλα. Το καπάκι θα είναι σαν ασπίδα στις πιτσιλιές και στα τρόφιμα που μπορεί να πεταχτούν εκτός κατσαρόλας κατά λάθος.

Δείτε ακόμα 6 σπιτικά λιπάσματα με ξύδι

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Βράστε το μπρόκολο ανάποδα

Για να βράσετε πιο γρήγορα και εύκολα το μπρόκολο μπορείτε να το τοποθετήσετε στην κατσαρόλα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο το μπρόκολο θα βράσει πιο εύκολα και γρήγορα και δεν υπάρχει περίπτωση τα τουφάκια του να βγουν ωμά.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Κόψτε εύκολα τα ντοματίνια στα δύο

Μπορείτε να βάλετε μερικά ντοματίνια σε ένα ξύλο κοπής και από πάνω να τα πιέσετε με ένα καπάκι από τάπερ. Καθώς πιέζετε, βάλτε το μαχαίρι κάτω από το καπάκι και κόψτε τα ντοματίνια εύκολα στα δύο, χωρίς να χρειαστεί να τα κόβετε ένα ένα.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Κάντε τον κάδο σκουπιδιών στον μπάνιο να…μοσχοβολάει

Αν πάρετε ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ και το ποτίσετε με ένα δικό σας αγαπημένο αιθέριο έλαιο μπορείτε πραγματικά να κάνετε τον κάδο σκουπιδιών στο μπάνιο και όχι μόνο να μοσχοβολάει. Απλά τοποθετήστε το βαμβάκι κάτω από την σακούλα, στον πάτο του κάδου.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος στους καθρέφτες

Τέλος αν θέλετε να κάνετε τους καθρέφτες σας σαν καινούριους χωρίς θαμπά σημεία, μπορείτε αντί για καθαριστικό τζαμιών να χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος. Θα πάθετε πλάκα με τα αποτελέσματα. Απλά βάλτε αφρό ξυρίσματος σε ένα πανί και ξεκινήστε να καθαρίζετε τους καθρέφτες.

8-έξυπνα κόλπα-για-δουλειές-του-σπιτιού-

All photos via: ngoisao.vn

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close