Μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου

Αυτό είναι το μυστικό για να μοσχοβολάνε φρεσκάδα για μέρες τα ρούχα σου.

Μαγειρική σόδα: Ποιος σας είπε πως η μαγειρική σόδα είναι μόνο για το φαγητό. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εκμεταλλευτείτε με αυτή την σκόνη. Δείτε πως αλλιώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.  

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό το οποίο θα το βρείτε σίγουρα σε όλα τα σπίτια καθώς είναι αρκετά χρήσιμη.

Μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου

Δείτε ακόμη 7 έξυπνα κόλπα με απορρυπαντικό πλυντηρίου για όλο το σπίτι

Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν ακόμη τρόπο για το πως θα μπορούσατε να κάνετε να μοσχομυρίζουν τα ρούχα σας.

Αυτό είναι το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Συγκεκριμένα, προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα.

Μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου

Δείτε ακόμη 12 έξυπνα clean tips για τα τζάμια (βίντεο)

Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά. Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε μαγειρική σόδα με ξύδι και… – Αδιανόητο αυτό που θα συμβεί

Συνήθως αλλάζετε σφουγγαρίστρα κάθε λίγο και λιγάκι; Αιτία πολλές φορές είναι η άσχημη μυρωδιά που μπορεί να αφήνει κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος. Ωστόσο, με μαγειρική σόδα, μπορείτε να την κάνετε και πάλι σαν καινούργια.

Η λύση είναι να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της, βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Μαγειρική σόδα: Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου

Δείτε ακόμη Λευκό ξύδι για καθάρισμα : Δειτε 15 clean tips που θα σε σώσουν.

Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίστε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά.

Δείτε ακόμη Καθαρίστε πανεύκολα τα καλοριφέρ σας με ένα εύκολο clean tip

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίστε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Σύμφωνα με το youweekly, όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

 

Close