Καθαρίστε πανεύκολα τα καλοριφέρ σας με ένα εύκολο clean tip

Καθαρίστε πανεύκολα τα καλοριφέρ σας με ένα εύκολο clean tip! Γιατί όλοι ξέρουμε πόσο απαραίτητα είναι τα καλοριφέρ για μία αποτελεσματική θέρμανση του σπιτιού. Όμως δυστυχώς ξέρουμε, ότι ο καθαρισμός των καλοριφέρ είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Αυτό συμβαίνει διότι τα καλοριφέρ περιέχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με το ανθρώπινο χέρι! Όμως τα βρώμικα καλοριφέρ δεν είναι μόνο αντιαισθητικά. Είναι και ανθυγιεινά. Αυτό διότι η συσσωρευμένη σκόνη στα καλοριφέρ μας κάνει κακό στην υγεία!

Την εισπνέουμε καθημερινά και μέσω της θερμότητας, μεταφέρεται ακόμη πιο αποτελεσματικά στα δωμάτια του σπιτιού ή της δουλειάς μας. Επίσης είναι πολύ αντιαισθητικό να έχουμε ένα πεντακάθαρο και τακτοποιημένο σπίτι από την μία και πολύ βρώμικα καλοριφέρ από την άλλη.

Δείτε επίσης: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το καλοριφέρ σας!

Χαλάει όλη την εικόνα του σπιτιού και φυσικά μπορεί να κακοφανεί στους καλεσμένους μας, όταν με το καλό λήξει η καραντίνα και μπορούμε και πάλι να δεχόμαστε κόσμο στο σπίτι μας. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα δούμε ένα πολύ γρήγορο και εύκολο clean tip για να καθαρίσουμε τα καλοριφέρ μας.

Ένα clean tip που σίγουρα θα μας λύσει τα χέρια. Η αλήθεια είναι ότι προτού το μοιραστούμε μαζί σας, το δοκιμάσαμε. Και η αλήθεια είναι, ότι είναι τόσο αποτελεσματικό, που μείναμε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα. Θα το δούμε λοιπόν αναλυτικά παρακάτω. Διαβάστε παρακάτω: 

Το εύκολο clean tip για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το καλοριφέρ μας

Τώρα λοιπόν, θα δούμε το εύκολο και γρήγορο clean tip που θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε το καλοριφέρ μας αποτελεσματικά. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε τα καλοριφέρ σας να αστράφτουν ακολουθήστε τις συμβουλές μας κατά γράμμα.

Δείτε επίσης : Το κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά! θα γλιτώσετε πολλά χρήματα

Για αρχή, θα πρέπει να ανοίξουμε τα καλοριφέρ μας. Σε πολλά καλοριφέρ, βγαίνει το πλαϊνό κάλυμμα πιάνοντας την εγκοπή που υπάρχει στο σώμα του καλοριφέρ και σηκώνοντάς το προς τα πάνω.

Όταν βγάλουν το πλαϊνό κομμάτι η πάνω σχάρα βγαίνει εύκολα, σέρνοντας την προς την ελεύθερη ανοιχτή πλευρά. Τα περισσότερα καλοριφέρ ανοίγουν με αυτόν τον τρόπο, οπότε δεν έχετε να χάσετε τίποτα με το να το δοκιμάσετε!

ανοίγουμε το καλοριφέρ για να το καθαρίσουμε με clean tip

Photo via: buildland.com.cy

Αφού ανοίξουμε τα καλοριφέρ μας ξεκινάμε την διαδικασία της καθαριότητας. Παίρνουμε ένα πανάκι μικροϊνών και το μουλιάζουμε σε λίγο χλιαρό νερό. Στο χλιαρό νερό έχουμε ρίξει είτε απορρυπαντικό είτε ξύδι. Αφού μουλιάσουμε το πανάκι, περνάμε όλες τις πλευρές του καλοριφέρ με το πανάκι.

clean tip για να καθαρίσουμε το καλοριφέρ με πανάκι μικροϊνών

Photo via: douleutaras.gr

Περνάμε την σχάρα, τα τοιχώματα και οπουδήποτε χωράει το χέρι μας. Το απορρυπαντικό είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά εμείς θα προτείναμε το ξύδι, διότι είναι φυσικό απολυμαντικό χωρίς χημικά.

Για το εσωτερικό ανάμεσα στις πτυχώσεις, προσαρμόζουμε ένα κομμάτι εύκαμπτου σωλήνα στην ηλεκτρική μας σκούπα. Η σκούπα μας θα κάνει ένα σφυριχτό ήχο όμως δεν πρέπει να τρομάξετε! Δεν θα χαλάσει, απλά θα είναι λίγο εκνευριστικό για τ’ αυτιά. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα ενδιάμεσα και τις πτυχώσεις του καλοριφέρ.

clean tip για να καθαρίσουμε το καλοριφέρ με την ηλεκτρική σκούπα

Photo via: douleutaras.gr

Για το τελευταίο βήμα, θα χρειαστεί να σπρώξουμε ανάμεσα ένα ακόμη πανί μικροϊνών για να τραβήξουμε όποιο λεκέ έχει μείνει ή όποιο χνούδι σκόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο δεν αντιμετωπίζουμε την σκουριά αλλά τους λεκέδες και την σκόνη στα καλοριφέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close