Πως να φτιάξετε μόνοι σας ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων με λεμόνι;

Η σημερινή συνταγή δεν έχει να κάνει με καλλυντικά, αλλά με τη φροντίδα του νοικοκυριού μας.

Το βασικό μου πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με το πλυντήριο πιάτων ήταν ότι τα έβγαζε όλα θαμπά και έκανε σημάδια σαν σκουριά στα μαχαιροπήρουνα…πφφφφ…το τί συντηρητικό καθαριστικό του έβαλα, τί αλλαγές σε απορρυπαντικό έκανα…τίποτα! Και μετά λέω..καλά εσύ φτιάχνεις τα πάντα αυτό δεν μπορείς!!!Ψάχνοντας λοιπόν στα αρχεία μου βρήκα μια πολύ εύκολη συνταγή για ταμπλέτες παρακαλώ με υλικά από το σπίτι…!!!!
Η μανούλα μου βέβαια θεώρησε ότι θα χαλάσω το πλυντήριο, ότι δε θα καθαρίζουν τα πιάτα κλπ!!!
ΩΩΩ πόσο λάθος!!! Νομίζω ότι δε θα ξανααγοράσω απορρυπαντικό ποτέ ξανά!!όλα αστράφτουν συν ότι το πλυντήριο μου φαίνεται πιο καθαρό Δείτε την απλούστατη συνταγή:
 

ΥΛΙΚΑ
 1 κούπα βόρακας
1 κούπα πλυστική σόδα
1/4 της κούπας άλατα Epsom
 3 κ.σ. χυμό λεμόνι (ή όσο πάρει)
 
(όλα τα υλικά τα βρίσκουμε εύκολα σε καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα)
 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα τις σκόνες απαλά, να μην κάνουμε νέφος! Μετά με το κουτάλι προσθέτουμε αργά το χυμό του λεμονιού έως ότου δημιουργηθεί μια πάστα με αρκετά υγρή και κολλώδη σύσταση, αλλά όχι νερουλή! Θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσει να αφρίζει το μείγμα, είναι φυσιολογική αντίδραση και δεν προκαλεί ούτε αναθυμιάσεις ούτε είναι καυστικό για τα χέρια.
Με το κουτάλι μεταφέρω σε παγοκύστες πλαστικές. Τις χτυπάω στον πάγκο της κουζίνας να κάτσει το μείγμα και τις αφήνω να στεγνώσουν 12 ώρες εκτός ψυγείου!
 Όταν έχουν σταθεροποιηθεί βγαίνουν πολύ εύκολα από τις παγοκύστες. Φυλάμε τις ταμπλέτες σε ένα κουτί και σε κάθε πλύση βάζουμε μια ταμπλέτα στη θήκη με το απορρυπαντικό και αντί για γυαλιστικό βάζουμε στην αντίστοιχη θήκη λευκό ξύδι! 
Φτιάξτε τες! Θα εκπλαγείτε! Γιατί οικονομία και οικολογία πάνε πακέτο! 

Ακόμη, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα  στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές για να μάθατε ακόμη περισσότερα.
photo credit: helloglow

Close