DIY ράφια : Oι πιο πρωτότυπες ιδέες για όλο το σπίτι_

Ιδέες για Diy ράφια για όλο το σπίτι με πολύ λίγα χρήματα και πολύ μεγάλη φαντασία.

Τα ράφια χρειάζονται σε κάθε σπίτι. Ακόμη κι όταν μιλάμε για σπίτι φοιτητών ή εργένηδων τα ράφια είναι απόλυτα χρήσιμα. Εκεί αποθηκεύουμε τα βιβλία μας, μερικές ηλεκτρονικές συσκευές όπως είναι το σταθερό τηλέφωνο ή και μερικές κορνίζες.

Επίσης αν διακοσμήσεις τα ράφια σου με μερικά παχύφυτα ή μερικά άλλα διακοσμητικά χώρου, το σπίτι μπορεί να αποκτήσει ένα μικρό στολίδι από το τίποτα. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα δεν έχουμε όλοι τα λεφτά να αγοράσουμε καινούρια ράφια.

Δείτε ακόμα 12 μοντέρνες και ρομαντικές ιδέες για diy κούνιες

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμο στην Ελλάδα προσπαθεί να αποταμιεύσει και να γλιτώσει περιττά έξοδα, γι’ αυτό και το diy έγινε θεσμός με ιδέες όπως όταν έχεις μικρό πάγκο κουζίνας όμως μπορείς να κερδίσεις χώρο με diy ξύλινα καλύμματα να σου λύνουν πραγματικά τα χέρια.

Στο παρακάτω άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς 15 πρωτότυπες ιδέες για τα πιο πρωτότυπα ράφια για όλο το σπίτι. Μπορείς να φτιάξεις ράφια από το οτιδήποτε και φυσικά αυτές οι κατασκευές δεν απαιτούν πολλά χρήματα και σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτούν και πολύ κόπο. Διαβάστε παρακάτω: 

Diy ράφια από παλιά ξύλινη σκάλα

Αν έχεις μία τέτοια ξύλινη σκάλα και φυσικά δεν την χρησιμοποιείς πια, δεν χρειάζεται να την πετάξεις. Μπορείς με αρκετές βίδες κι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι να την μετατρέψεις σε ένα πρωτότυπο γωνιακό diy ράφι. Είναι μία vintage, εύκολη και ανέξοδη επιλογή για ράφια.

diy ράφια_από_ξύλινη_σκάλα_

Diy ράφια από ξύλινες παλέτες

Τα έπιπλα που είναι φτιαγμένα από ξύλινες παλέτες έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Καναπέδες, τραπέζια, μέχρι και πουφ, που έχουν για βάση μία ξύλινη παλέτα ή και παραπάνω. Για ποιον λόγο να μην εκμεταλλευτούμε τις ξύλινες παλέτες μας και σαν ράφια;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ξύλινες παλέτες και απλά να τις τοποθετήσεις σε μία γωνία του σπιτιού. Έτσι αυτομάτως έχεις και ράφι κι ένα καινούριο και πρωτότυπο έπιπλο.

diy_ράφια_από_παλέτα_

Diy ράφια από παλιούς σωλήνες

Σίγουρα η παρακάτω κατασκευή απαιτεί από σένα να πιάνει το χέρι σου και να είσαι καλός στις πατέντες. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και έχεις στην διάθεσή σου παλιούς σωλήνες, τότε μπορείς να δημιουργήσεις μοντέρνα ράφια σαν και το παρακάτω:

diy_ράφια_από_σωλήνες_

Diy ράφια από παλιά σκάλα

Παρακάτω βλέπουμε άλλη μία εναλλακτική να χρησιμοποιήσεις την παλιά σου ξύλινη σκάλα σε diy ράφια. Αν δεν τα πας καλά με το να τρυπάς τοίχους, μπορείς να στερεώσεις απλά αυτήν την σκάλα σε κάποια γωνία του σπιτιού και να την μετατρέψεις σε ράφια.

diy ράφια_από_ξύλινη_σκάλα_

Diy ράφια από ξύλινα καφάσια

Όλο και κάποιο ξύλινο καφάσι ή ξύλινο κουτί που δεν χρειάζεται έχεις στο σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση, κόλλησε αυτά τα ξύλινα κουτιά με βίδες στον τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Αμέσως έχεις τρία ή και παραπάνω μοντέρνα ράφια.

diy_ράφια_από_ξύλινα καφάσια_

Diy ράφια από παλιούς τενεκέδες

Βρες έναν τενεκέ σε στρογγυλό σχήμα και κόψε ένα κομμάτι του. Στην συνέχεια αφαίρεσε την σκουριά και βάψ’το. Έπειτα βάλε στο πίσω μέρος του ραφιού μία ξύλινη βάση για να μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο και έπειτα βάλε το νέο σου ράφι σε όποιο σημείο του σπιτιού σ’ αρέσει.

diy_ράφια_από_παλιούς_τενεκέδες_

Diy ράφια από παλιά διακοσμητικά

Κατά καιρούς αγοράζουμε διακοσμητικά για το σπίτι και μετά από μερικά χρόνια δεν μας αρέσουν πια. Είτε έχουν φύγει από την μόδα είτε επειδή δεν ταιριάζουν πια με την διακόσμηση του σπιτιού σου, δεν χρειάζεται αυτά τα παλιά διακοσμητικά να τα πετάξεις. Στερέωσέ τα στον τοίχο και κάν’τα μοντέρνα ράφια.

diy_ράφια_από_παλιά_διακοσμητικά_σπιτιού_

Diy ράφια από παλιά skateboard

Αν μεγάλωσες ή μεγαλώνεις παιδιά μπορεί τέτοιες σανίδες του skateboard να σου περισσεύουν. Επειδή αυτές οι σανίδες είναι πανάκριβες, είναι κρίμα να τις πετάς όταν το παιδί πάρει καλύτερη ή βαρεθεί να ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Οπότε, στερέωσε αυτές τις σανίδες πάνω σε κλασικές βάσεις για ράφια και κάνε μοντέρνα ράφια στο λεπτό.

diy_ράφια_από_σανίδες skateboard_

Diy ράφια από παλιά drums

Αν είχες περάσει μία εφηβεία…κόλαση, τότε μπορεί μερικά drums να τα έχεις καταχωνιασμένα σε κάποια γωνία της αποθήκης. Κρίμα δεν είναι; Αφού δεν έχεις σκοπό να κάνεις καριέρα σαν ροκάς στην Ελλάδα, κάνε τα drums σου ράφι για το σπίτι σου.

Δείτε ακόμα Φτιαξτέ τα δικά σας ξεχωριστά κομοδίνα για την κρεβατοκάμαρα

diy_ράφια_από_drums_ diy_ράφια_από_σανίδες skateboard_

Κρυφός φωτισμός πίσω από το diy ράφι σου

Η παρακάτω εικόνα δεν είναι τόσο ιδέα για το ράφι όσο για την διακόσμησή του. Αν καταφέρει εν τέλει να φτιάξεις ένα υπέροχο γωνιακό ράφι από την παλιά σου ξύλινη σκάλα, μπορείς να τοποθετήσεις διακριτικά φωτιστικά στο ράφι. Πολύ μοντέρνο και νεανικό.

diy ράφια_από_ξύλινη_σκάλα_ diy_ράφια_

Diy ράφια από σπασμένα έπιπλα

Χρησιμοποίησε ότι έχει απομείνει από το σπασμένο σου έπιπλο και δημιούργησε ένα vintage ράφι που άλλοι θα χρυσοπλήρωναν για αντίκα. Πρωτότυπη ιδέα για όλο το σπίτι.

diy_ράφια_από_παλιό_έπιπλο_

Diy ράφι από παλιό παράθυρο

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο diy ράφι για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σου παράθυρο. Vintage, μοντέρνο και σίγουρα πολύ πρωτότυπο, οι φίλοι σου θα σε ρωτούν από ποιο κατάστημα με έπιπλα το αγόρασες.

diy_ράφια_από_παλιό_παράθυρο_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις diy κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close