Φτιάξτε φανταστικές χριστουγεννιάτικες κάρτες με πατάτα!

Μάθετε να φτιάχνετε φανταστικές χριστουγεννιάτικες κάρτες, χρησιμοποιώντας σε οτι και αν κάνετε πατάτα. Μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε την πατάτα πολλές φορές σαν στάμπα προκειμένου να κάνετε και άλλες ίδιες κάρτες. Μάθετε λοιπόν πως να το κάνετε:

Κάρτα χιονάνθρωπος

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata1_

Για να κάνετε την κάρτα χιονάνθρωπο  θα χρειαστείτε μια πατάτα κομμένη στη μέση, ένα λευκό, μαύρο, πορτοκαλί, μοβ και μπλε ακρυλικό χρώμα, ένα πινέλο και χαρτί. Επιλέξτε ένα παχύ, σκληρό χαρτί που δεν θα τσαλακώνει όταν ζωγραφίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κενές κάρτες ή να αγοράσετε μεγάλα φύλλα χαρτιού και τα κόψετε στο μέγεθος που θέλετε.

  • Φτιάξτε τώρα ”τις στάμπες”

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata2_

Ξεκινήστε κόβοντας μια καθαρή πατάτα στη μέση. Σχεδιάστε το σχήμα που θέλετε να ”σφραγίσετε” χρησιμοποιώντας ένα μαλακό μολύβι ή κάποιο παστέλ χρώμα. Στη συνέχεια, απομακρύνετε τις περιοχές που δεν θέλετε να βάψετε. Σχεδιάστε το και στη συνέχεια κόψτε το σχήμα του σώματος του χιονάνθρωπου και ένα σχήμα για το φόντο. Το φόντο δεν χρειάζεται πολύ σκάλισμα, απλά κάνετε τις άκρες να φαίνονται πιο ακανόνιστες.

  • ”Σφραγίστε” τώρα με την στάμπα σας το φόντο

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata3_

Στη συνέχεια, βάψτε την πατάτα που θα την χρησιμοποιήσετε ώς στάμπα για το φόντο με μωβ ακρυλικό χρώμα. Δοκιμάστε να αναμίξετε κόκκινο και μπλε, αλλά μην τα αναμίξετε πολύ. Άστε κάποιες περιοχές να είναι πιο κόκκινες και άλλες να είναι περισσότερο μπλε.” Σφραγίστε” με μωβ χρώμα 2 φορές για να δημιουργήσετε ένα οβάλ σχήμα στο παρασκήνιο. Στη συνέχεια ζωγραφίστε το φόντο σας με ένα πολύ ελαφρύ μπλε και ”σφραγίστε”  κατά μήκος του φόντου προκειμένου να δημιουργήσετε το χιόνι.

Δείτε ακόμη: Φωτεινός Χιονάνθρωπος !

  • Τώρα προσθέστε τις τελευταίες πινελιές

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata4_

Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα του φόντου σας , προσθέστε την σφραγίδα του χιονάνθρωπου. Χρωματίστε το λευκό με παχιές στρώσεις ώστε να καλύψετε τα πιο σκούρα χρώματα του φόντου. Όταν χιονάνθρωπο σας στεγνώσει, χρησιμοποιήστε ένα μικρό, μυτερό πινέλο για να προσθέσετε μια πορτοκαλί μύτη, μαύρα μάτια και τα κουμπιά.

  • Η κάρτα χιονάνθρωπος είναι έτοιμη!

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata5_

Η φανταστική χριστουγεννιάτικη κάρτα σας είναι έτοιμη. Αν θέλετε να κάνετε και άλλες ίδιες κάρτες, προσπαθήστε να τις κάνετε την ίδια μέρα προκειμένου να μην έχει ξεραθεί η ”στάμπα πατάτας” και να μην χρειαστεί να φτιάξετε καινούργια.

Η πατάτα δεν είναι μόνο για φαγητό μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και να κάνετε απίστευτες χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Τα υλικά για την  κάρτα με το πουλί

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata6_

Για να κάνετε την κάρτα με το πουλί θα χρειαστεί να δημιουργήσετε περισσότερες στάμπες από οτι για την κάρτα του χιονάνθρωπου αλλά η διαδικασία πάνω κάτω είναι ίδια. Για να κάνετε λοιπόν την κάρτα πουλιού θα χρειαστείτε δύο πατάτες κομμένες στη μέση, κόκκινο, καφέ, κίτρινο, μπλε και λευκό ακρυλικό χρώμα, ένα πινέλο και κενές κάρτες.

  • Φτιάξτε τώρα τις στάμπες που χρειάζεστε

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata7_

Σχεδιάστε κάθε σχήμα με το μισό της κάθε πατάτας. Κόψτε οποιαδήποτε μέρος δεν θέλετε να εμφανίζεται στη σφραγίδα σας. Θα χρειαστείτε ένα διχαλωτό κλαδί, δύο παράλληλα κλαδιά, ένα φόντο και ένα σώμα πουλιού. Κρατήστε τη σφραγίδα του φόντου απλή, το μόνο που χρειάζεστε είναι ακανόνιστες άκρες, ακριβώς όπως κάνετε και για το φόντο του χιονάνθρωπου.

Δείτε ακόμη:Χειροποίητες κάρτες για την Γιορτή της Μητέρας

  • Ζωγραφίστε ένα πουλί

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata8_

Δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να κάνετε για να φτιάξετε ένα πουλί; Μην ανησυχείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε δύο κύκλους και ένα ορθογώνιο! Στη συνέχεια, τελειοποιήστε τα εξωτερικά σχήματα προκειμένου να ενταχθούν στο σχήμα του σώματος του πουλιού και έτσι θα έχετε φτιάξει το δικό σας πουλί. Η εικόνα στην κάρτα σας θα έχει την αντίστροφη εικόνα στο χαρτί χαρτοσήμου, έτσι να είναι σίγουροι όταν φτιάξετε το πουλί να βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από την τελική του εικόνα.

  • Ζωγραφίστε τώρα το φόντο

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata9_

Ξεκινήστε την κάρτα πουλιού με το να ζωγραφίσετε την πατάτα και να σφραγίσετε το φόντο. Χρησιμοποιήστε αρκετό λευκό με λίγο μπλε γιατί το ακρυλικό χρώμα φαίνεται πιο σκούρο όταν στεγνώνει. Σφραγίστε δύο φορές για να δημιουργήσετε έναν κυκλικό φόντο.

  • προσθέστε περισσότερες στάμπες

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata10_

Όταν το φόντο στεγνώσει, ζωγραφίστε και ”σφραγίστε” πάνω του τα κλαδιά. Μην φοβάστε οτι θα καλύψετε το φόντο και οτι τα κλαδιά θα βγούν έξω από την κάρτα. Ανακατέψτε τα χρώματα, δοκιμάστε να προσθέσετε ελάχιστους τόνους του κόκκινου, μπλε ,και κίτρινου στο καφέ για να δώσετε στα κλαδιά σας περισσότερο βάθος. Προσθέστε και λίγο λευκό χρώμα, επίσης, για να δώσετε την εντύπωση του χιονιού στα κλαδιά.

Δείτε ακόμη: 25 υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κάρτες 

  • Τελευταίες πινελιές

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata11_

Τέλος, ζωγραφίστε την κοιλιά του πουλιού σας με κόκκινο και την ουρά του με κίτρινο.Ανακατέψτε λίγο καφέ με κίτρινο για να μην γίνει πολύ φωτεινό. Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές με ένα μικρό πινέλο προκειμένου να ζωγραφίσετε τα πόδια και τα μάτια του πουλιού σας. Αν το λευκό δεν έδειξε αρκετά στα κλαδιά από τις σφραγίδες, βάλτε ακόμη λίγες πινελιές λευκού χρώματος.

  • Τελειώσατε η κάρτα είναι έτοιμη!

ftiaxte-fantastikes-christougenniatikes-karte-me-patata12_

Τελειώσατε λοιπόν και μπορείτε τώρα να μοιραστείτε αυτές τις φανταστικές κάρτες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

 

Πηγή: hgtv.com
Close