κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Η μπανιέρα πιάνει πολύ συχνά μούχλα και δεν είναι εύκολο να την εξουδετερώσεις. Εμείς όμως βρήκαμε τα καλύτερα clean tips που θα σε σώσουν! Η μούχλα φωλιάζει στα πιο απίστευτα σημεία και ένα από αυτά είναι και η μπανιέρα. Η μούχλα εκτός από αντιαισθητική είναι και πολύ επικίνδυνη για την υγεία και αφού στην ουσία πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό δεν είναι και τόσο εύκολο να την ξεφορτωθείς.

Κάθε πρόβλημα όμως έχει την λύση του. Έτσι κι εμείς κάναμε μία μικρή έρευνα και αφού δοκιμάσαμε πρώτα εμείς, τα κόλπα που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, βρήκαμε μερικές εύκολες και οικονομικές λύσεις να εξουδετερώσετε και να αποφύγετε την μούχλα. Διαβάστε παρακάτω: 

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο αερισμός του χώρου

Πολύ συχνά τα μπάνια δεν αερίζονται σωστά. Δεν είναι λίγα τα μπάνια χωρίς παράθυρα. Η υγρασία, οι υδρατμοί και η έλλειψη αερισμού δημιουργούν το ιδανικότερο περιβάλλον για την εκδήλωση μούχλας.

Δείτε ακόμα Μούχλα σε ανοξείδωτες επιφάνειες: Το έξυπνο κόλπο που την εξουδετερώνει

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε παράθυρο στο μπάνιο τότε είτε αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή μετά από κάθε ντους είτε βάλτε μερικούς εξαεριστήρες.

κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Photo via: trikalaview.gr

Κρατήστε ζεστό το μπάνιο σας

Η μούχλα δημιουργείται από την υγρασία. Η ανεβασμένη θερμοκρασία εξουδετερώνει και την υγρασία όταν μιλάμε για κλιματισμό. Έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε σώμα καλοριφέρ και στο μπάνιο ή να βάλετε μικρά σώματα που συνδέονται στο ρεύμα για θέρμανση.

κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Photo via: popovrisaki.gr

Μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό ή κλειστή πόρτα

Αν δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο με ανοιχτή πόρτα σε περίπτωση που δεν έχετε παράθυρο τότε δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο με καυτό νερό. Το καυτό νερό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα και στο τριχωτό της κεφαλής και σίγουρα δεν κάνει καλό και στην μπανιέρα μας. Αν έχετε παράθυρο τότε μην το αφήνετε ποτέ κλειστό όταν κάνετε ντους.

κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Photo via: dbsbathrooms.co.uk

Βάλτε φυτά στο μπάνιο

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως τα φυτά στο μπάνιο μειώνουν την υγρασία. Αυτό ισχύει τόσο για το μπάνιο όσο και για κάθε άλλη γωνιά του σπιτιού. Θα πρέπει παρόλα αυτά να μην είναι φυτά που δεν αντέχουν τους υδρατμούς και που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα, αφού παίρνουν όλη την απαραίτητη υγρασία από το περιβάλλον που τα έχετε.

Δείτε ακόμα Έτσι θα περιορίσετε την υγρασία και τη μούχλα στο σπίτι

κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Photo via: iatropedia.gr

Πείτε ναι στους αφυγραντήρες

Οι αφυγραντήρες είναι σωτήριοι τόσο για το μπάνιο όσο και για το υπόλοιπο σπίτι. Εκτός του ότι όσοι αφυγραντήρες έχουν και ιονιστή καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το τσιγάρο και άλλους ρύπους, στο μπάνιο μπορεί να μειώσει την υγρασία οπότε και να μην αφήσει την μούχλα να εμφανιστεί.

Μην βάζετε ξύλα μέσα στο μπάνιο

Αν έχετε τζάκι μπορεί να σκεφτήκατε ότι μερικά ξύλα σε κάποια γωνιά του μπάνιου είναι ό,τι πρέπει για αποθήκευση. Παρόλα αυτά τα ξύλα έχουν αρκετή ποσότητα νερού και αυτό αυξάνει την υγρασία στο σπίτι και φυσικά στο μπάνιο. Καλύτερα να τα αποθηκεύετε σε εξωτερικό χώρο.

κόλπα-καθαριότητας-για-μούχλα-στη-μπανιέρα-

Photo via: lifesteps.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close