Καπάκι λεκάνης: Ο τρόπος για να το καθαρίσετε και να φύγει η κιτρινίλα

Το καπάκι λεκάνης πολλές φορές γίνεται κίτρινο από την πολυκαιρία ή έχει λεκέδες που δεν φεύγουν. Αν το καπάκι της λεκάνης σας είναι κιτρινισμένο, εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να το καθαρίσετε και να ξαναγίνει λευκό!

Πολλές φορές η λεκάνη και το καπάκι της λεκάνης, εμφανίζουν λεκέδες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν τόσο εύκολα. Αυτοί οι λεκέδες είναι είτε λεκέδες που προκλήθηκαν από κάποια βρωμιά, είτε εξαιτίας της πολυκαιρίας.

Όπως και να ‘χει είναι γνωστό ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι. Είναι λοιπόν σίγουρα πολύ σημαντικό τόσο για αισθητικούς όσο και για λόγους υγείας, να κρατάμε το καπάκι της λεκάνης πεντακάθαρο και ολόλευκο.

Όμως η καθαριότητα στο καπάκι λεκάνης δεν είναι πάντα τόσο εύκολη υπόθεση και όσων αφορά την τσέπη μας και όσων αφορά τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε αλλά και τα αποτελέσματά τους.

Καπάκι τουαλέτας: Ο τρόπος για να το καθαρίσετε για να γίνει ξανά λευκό_

Δείτε ακόμα Καθάρισμα λεκάνης: Το απίστευτο κόλπο που πρέπει να δεις (βίντεο)

Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά κόλπα καθαριότητας για την λεκάνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να λευκάνετε το καπάκι λεκάνης. Επίσης μπορεί να σας ενδιαφέρουν και οι 4 τρόποι για να βγάλετε το πουρί απο τη λεκάνη. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το καπάκι λεκάνης;

Η αλήθεια είναι πως ο καθαρισμός στο καπάκι λεκάνης  δεν είναι εύκολη υπόθεση διότι διαθέτει πολλές λεπτομέρειες που είναι εύκολο να μην τις δούμε ή να τις αγνοήσουμε. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσέξετε κάθε σημείο αν θέλετε να προχωρήσετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό για την λεκάνη σας.

Για αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αντισηπτικό για να απαλλαγούμε από την εύκολη βρωμιά και τα μικρόβια. Υπάρχουν αντισηπτικά στην αγορά που κάνουν και για καθαρισμό επιφανειών και μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά.

Καπάκι λεκάνης: Ο τρόπος για να το καθαρίσετε και να φύγει η κιτρινίλα

Αφού ολοκληρώσουμε την απολύμανση, ανασηκώνουμε το καπάκι της λεκάνης και ρίχνουμε ένα προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια στο μπολ της τουαλέτας. Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε το προϊόν και στις άκρες και στις εσοχές. Χρησιμοποιούμε στην συνέχεια την βούρτσα της τουαλέτας και απλώνουμε το προϊόν στα μέρη που δεν έφτασε με το χέρι.

Δείτε επίσης Παίρνει μια ταμπλέτα για το πλυντήριο και την ρίχνει στην τουαλέτα. Θα μείνετε από το αποτέλεσμα

Έπειτα ανακατεύουμε το λευκαντικό με μία ίση ποσότητα νερού και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του λευκαντικού. Απλώνουμε με προσοχή στο κάθισμα, στο καπάκι και στις πλευρές της λεκάνης αυτό το μείγμα. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτή την δουλειά φορώντα πάντα γάντια.

Στην συνέχεια ξεπλένουμε τις περιοχές από το μείγμα και σκουπίζουμε τις περιοχές με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Έτσι, το λευκαντικό – κοινώς χλωρίνη – δε θα έρθει σε επαφή με τα χέρια και το δέρμα μας όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την λεκάνη.

Αφήνουμε να περάσει μισή ώρα μετά τον καθαρισμό της λεκάνη με την χλωρίνη. Μετά την μισή ώρα ξεπλένουμε τα υλικά που χρειάστηκε για να καθαρίσουμε την λεκάνη.

Καπάκι λεκάνης: Ο τρόπος για να το καθαρίσετε και να φύγει η κιτρινίλα

Πως μπορούμε να λευκάνουμε την τουαλέτα;

Εκτός από τον καθαρισμό της λεκάνης και τον καθαρισμό στο καπάκι λεκάνης, πολύ σημαντικό είναι η λεκάνη να είναι λευκή. Κίτρινοι λεκέδες και άλλες στάμπες, θα κάνουν την λεκάνη μας και το καπάκι λεκάνης να φαίνεται βρώμικο ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το κατώτατο σημείο της λεκάνης, θα πρέπει να ρίξετε αρκετή χλωρίνη σε αυτά τα σημεία και να αφήσετε την χλωρίνη να δράσει για μισή ώρα. Στην συνέχεια ξεπλένετε. Για να είναι περισσότερο αποτελεσματικό μπορεί να βουρτσίσετε τους λεκέδες με μία βούρτσα.

Αν πάλι έχουν αποκτήσει κίτρινους λεκέδες οι άκρες της λεκάνης τότε ένα πυκνό λευκαντικό θα είναι άκρως αποτελεσματικό σε αυτά τα σημεία, αφού θα παραμείνει στις κατακόρυφες επιφάνειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης Ρίχνει μαγιά μέσα στην λεκάνη!Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Αν υπάρχουν λεκέδες στις πλευρικές επιφάνειες της λεκάνης μπορείτε να τρίψετε αυτούς τους λεκέδες με κρέμα αμμωνίας. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε στρώμα ασβέστη. Σε αυτή την περίπτωση τα προϊόντα με ασβέστη θα λειτουργήσουν για εσάς.

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση λεκέδων με ασβέστη – κοινώς πέτρα- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και προϊόντα κατά του ασβέστη. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το υπόλοιπο μπάνιο αφού καθαρίσετε αποτελεσματικά και την λεκάνη.

Μπορείτε να διατηρείτε την τουαλέτα πεντακάθαρη, αν την καθαρίζετε συχνά με τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό της τουαλέτας σας. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα χλωρίνη και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία της χλωρίνης.

Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την βούρτσα και τα γάντια που χρησιμοποιήσατε για να καθαρίσετε το καπάκι λεκάνης, στον καθαρισμό άλλων επιφανειών του σπιτιού. Δεν πρέπει να ξεχνάτε να στεγνώνετε την λεκάνη σας μετά τον καθαρισμό.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close