Κλιματιστικό: Καθαρίστε το με δυο απλά υλικά και κάντε το σαν καινούργιο

Κλιματιστικό: Κάντε το κλιματιστικό σας σαν καινούργιο με δύο απλά υλικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αγοράσετε δυο απλά προϊόντα και να το καθαρίσετε. Δείτε πως να το κάνετε αναλυτικά. 

Τώρα που έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες, η μόνη μας λύση είναι το κλιματιστικό, ωστόσο πρώτα πρέπει να το καθαρίσουμε, για αυτό και σας έχουμε το απόλυτο μυστικό, προκειμένου να το κάνετε σαν καινούργιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα, ξύδι και να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα.

Κλιματιστικό: Καθαρίστε το με δυο απλά υλικά και κάντε το σαν καινούργιο

Δείτε ακόμη 12 έξυπνα clean tips για τα τζάμια (βίντεο)

Από τη μία, όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή, καθώς έχει πολλές χρήσεις. Από την άλλη το ξύδι είναι γνωστό, ότι καθαρίζει και απομακρύνει φυσικά τα μικρόβια. Έτσι με αυτά τα δύο υλικά, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας εντελώς φυσικά.

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε το καπάκι από το κλιματιστικό και στη συνέχεια να αφαιρέσετε προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε το καπάκι, οπότε αν δείτε, ότι ενώ τραβάτε δε βγαίνει κοιτάξτε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Κλιματιστικό: Καθαρίστε το με δυο απλά υλικά και κάντε το σαν καινούργιο

Δείτε ακόμη 5 clean tips για αστραφτερές και πεντακάθαρες λευκές κάλτσες

Αφού τα αφαιρέσετε, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξετε όλη τη σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα δε μπορείτε να τα καθαρίσετε τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φίλτρα να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα.

Δείτε ακόμη Λευκό ξύδι για καθάρισμα : Δειτε 15 clean tips που θα σε σώσουν.

Το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα.

Δείτε ακόμη 17 clean tips που θα κάνουν το σπίτι σας πραγματικά καθαρό! Δεν το καθαρίζουμε όπως θα έπρεπε μέχρι τώρα

Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, σύμφωνα με το youweekly, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσατε να τα ψεκάσετε όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας.

Close