Ενοικίαση σπιτιού _ Όλα όσα πρέπει _να γνωρίζεις _

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ! Αν θέλεις να νοικιάσεις σπίτι, αυτό το άρθρο θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις προτού νοικιάσεις σπίτι! Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις;

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ακόμη κι αυτούς τους χαλεπούς καιρούς αποφασίζουν να νοικιάσουν σπίτι και να κάνουν μία νέα αρχή. Είτε με το άλλο σου μισό, είτε όχι, όταν αποφασίζεις να νοικιάσεις για πρώτη φορά σπίτι, βρίσκεσαι στα χαμένα. Δεν ξέρεις τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις.

Δείτε ακόμα Άβολο σπίτι : Τα λάθη στην διακόσμηση σπιτιού

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προτού νοικιάσουμε σπίτι. Είναι το ιδανικό άρθρο για εκείνους που δεν έχουν ξανά μείνει μόνοι τους και δεν ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν προτού νοικιάσουν σπίτι για πρώτη φορά. Διαβάστε παρακάτω: 

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις -Πως θα βρείτε το ιδανικό σπίτι για εσάς;

Οι άνθρωποι που νοικιάζουν σπίτι για πρώτη φορά, συχνά δυσκολεύονται να βρουν το σωστό σπίτι γι’ αυτούς. Υπάρχουν βέβαια πολλά sites που έχουν αγγελίες για σπίτι, δωρεάν όμως πολλές φορές αυτά τα sites δεν βοηθούν όσο θα θέλαμε.

Αν λοιπόν δοκιμάσατε να βρείτε σπίτι από αγγελίες σε sites και ακόμη δεν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει, θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο μεσιτικό γραφείο ή να ξεκινήσετε να πηγαίνετε.. πόρτα – πόρτα. Υπάρχουν πολλά διαμερίσματα και σπίτια που νοικιάζονται αλλά δεν έχουν ανέβει στα sites.

Γι’ αυτό αν θέλετε να κάνετε μία αποτελεσματική έρευνα για το νέο σας σπίτι θα πρέπει να γίνετε πιο προσεκτικοί σχετικά με τα χαρτιά “Ενοικιάζεται” που μπορεί να έχουν βάλει πολλοί στα σπίτια τους κι εσείς να μην τα παρατηρήσατε. Κι αν δεν βρείτε ούτε με αυτόν τον τρόπο άκρη, το μεσιτικό γραφείο σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Ενοικίαση σπιτιού _ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις_

Photo via: fanpage.gr

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Πρέπει να ελέγξεις τον αριθμό των πριζών.

Οι πρίζες είναι πολύ σημαντικές σε ένα σπίτι. Εκεί συνδέουμε όλες τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Προτού αποφασίσετε να κλείσετε το νέο σας σπίτι, θα πρέπει να ελέγξετε αν οι πρίζες του σπιτιού, φτάνουν για τις δικές σας ανάγκες. Είναι πολύ σημαντικό γιατί στα σπίτια που νοικιάζονται τις περισσότερες φορές δεν έχεις την επιλογή να ανοίξεις δικές σου πρίζες.

πρίζες_στο_σπίτι_

Photo via: depositphotos.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Μάθετε αν το σπίτι είναι συνδεδεμένο στο internet

Τα παλιά διαμερίσματα πολλές φορές δε διαθέτουν πρίζα για internet. Μπορεί να είναι σπάνιο φαινόμενο, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη και φυσικά να το ελέγξετε και μόνοι σας, αν το σπίτι διαθέτει πρίζα για internet.

Ενοικίαση σπιτιού_ Όλα όσα_ πρέπει_ να γνωρίζεις_πρίζες_για_internet_στο_σπίτι_

Photo via: caak.mn

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Ελέγξτε αν υπάρχει μούχλα!

Μπορεί να μην το παρατηρούν πολλοί όμως υπάρχουν σπίτια που έχουν μούχλα, δυστυχώς. Όταν μπείτε στο σπίτι λοιπόν, προτού το κλείσετε, ελέγξτε όλα τα πιθανά σημεία που μπορεί να υπάρχει μούχλα. Στα ταβάνια, στις γωνίες του σπιτιού και γενικά όπου πάει το μάτι σας.

μούχλα_στο_σπίτι_

Photo via: info.betterdoor.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Ρωτήστε αν υπάρχουν μετρητές για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Πολύ συχνά τα σπίτια δεν διαθέτουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας στο ενοίκιό σας. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να πληρώσετε επιπλέον. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχουν μετρητές ρεύματος και νερού στο σπίτι για να μπορείτε να ελέγχετε τα έξοδά σας.

ρολόγια_της_δεη_ Ενοικίαση σπιτιού _ Όλα όσα πρέπει_ να γνωρίζεις_

Photo via: almaghreb24.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις -Έχει πάρκινγκ;

Το πάρκινγκ είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ άσχημο και κουραστικό να γυρίζεις κάθε βράδυ από την δουλειά και να κάνεις μισή ώρα να παρκάρεις. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να βρείτε σπίτι με θέση πάρκινγκ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείστε.

πάρκινγκ_

Photo via: itk-rheinland.de

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Σε τι τοποθεσία είναι το σπίτι;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν σε σπίτια με έντονο φωτισμό και πολύ φασαρία στον δρόμο. Έτσι κοιτάξτε έξω από το παράθυρο για να διαπιστώσετε αν η τοποθεσία που βρίσκεται το σπίτι, καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

κεντρικός_δρόμος_

Photo via: meihua.info

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Υπήρχαν ζώα στο σπίτι πριν από εσάς; Ο ιδιοκτήτης επιτρέπει ζώα;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν υπήρχαν ζώα στο σπίτι πριν από εσάς σε περίπτωση που είστε αλλεργικοί στο τρίχωμα κάποιου ζώου. Αν πάλι έχετε δικό σας ζωάκι, προτού ρωτήσετε όλα τ’ άλλα, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη, αν στο σπίτι μπορεί να μείνει και το ζωάκι σας.

γάτα_σε_σπίτι_ Ενοικίαση σπιτιού_Όλα όσα πρέπει να_ γνωρίζεις_

Photo via: sympa-sympa.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Σιγουρευτείτε πως είναι ασφαλές!

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού που πρόκειται να μείνετε κλείνουν και ανοίγουν καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκλείσετε το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης να σας χρεώσει κάποια ζημιά που μπορεί να προϋπήρχε και θα είστε σίγουροι ότι μένετε σε ένα ασφαλές σπίτι.

μπαλκονόπορτα_από_ξύλο_

Photo via: sympa-sympa.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Καταγράψτε τα πράγματα του διαμερίσματος!

Αν βρήκατε επιπλωμένο σπίτι είναι πολύ σημαντικό να καταγράψετε κάτι πράγμα που βρίσκεται στο σπίτι καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτά θα αναφερθούν και στο συμβόλαιο. Έτσι δεν θα χρεωθείτε ζημιές που δεν είναι δικές σας.

Ενοικίαση σπιτιού_σαλόνι_

Photo via: pxhere.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Ρωτήστε αν το σπίτι θα διατεθεί και προς πώληση

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι μετά την λήξη του συμβολαίου, διώχνονται κακήν κακώς επειδή ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το πουλήσει. Φυσικά αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις τελείως. Μπορείς όμως να ρωτήσεις αν ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα το πουλούσε. Σίγουρα δε θες να είσαι με μία βαλίτσα στο χέρι.

κουζίνα_

Photo via: pexels.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Τι θα συμβεί αν σπάσει ή χαλάσει κάτι;

Στο συμβόλαιο θα πρέπει να αναγράφονται οι κανόνες που θα εξηγούν τις υποχρεώσεις σας και τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να ξέρετε τι θα συμβεί αν το σπίτι παρουσιάσει κάποια βλάβη σε περίπτωση που ευθύνεστε εσείς και σε περίπτωση που δεν ευθύνεστε εσείς. Έτσι θα αποφύγετε τους τσακωμούς και τις παρεξηγήσεις.

εργαλεία_

Photo via: tommy0604.github.io

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Πόσο συχνά θα έρχεται στο διαμέρισμα ο ιδιοκτήτης ;

Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έρχονται σπάνια ή και ποτέ και ιδιοκτήτες που θέλουν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα να ελέγχουν το διαμέρισμά τους. Εσείς αυτό θα πρέπει να το ξέρετε, διότι ο καθένας έχει τα δικά του όρια στην ιδιωτικότητα.

Επίσης, αν ο ιδιοκτήτης σας πει ότι θα έρχεται συχνά μέσα στο μήνα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ότι είναι υποχρεωμένος πριν έρθει να πάρει ένα τηλέφωνο.

Ενοικίαση σπιτιού _ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις _

Photo via: iloveairportparking.co.uk

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Κανονίστε την τιμή του ενοικίου!

Θα πρέπει στο συμβόλαιο να αναγράφεται η τιμή του ενοικίου αλλά και το πόσο συχνά ένας ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να σας το αυξήσει. Με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορεί να σας ανεβάζει την τιμή κάθε τρεις και λίγο κι εσείς με τη σειρά σας, θα υπολογίζετε καλύτερα τα έξοδά σας.

Ενοικίαση σπιτιού_Κανονίστε την τιμή του ενοικίου_

Photo via: powerpointing-templates.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Το σπίτι είναι καθαρό;

Ένα διαμέρισμα που είναι βρώμικο δεν είναι ένα διαμέρισμα που θέλετε να νοικιάσετε. Μπορεί πίσω από αυτό το χάος να κρύβονται κι άλλα προβλήματα, πολύ πιο ακριβά από την χλωρίνη και την σφουγγαρίστρα. Επίσης αν το νοικιάσετε διατηρήστε το σε άριστη κατάσταση. Αυτό θα το εκτιμήσει πολύ και ο ιδιοκτήτης, σε μερικές περιπτώσεις.

ηλεκτρική σκούπα_

Photo via: alure.com

Ενοικίαση σπιτιού : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Ρωτήστε για τις φθορές του σπιτιού!

Ο ιδιοκτήτης μπορεί και να σας τις αποκρύψει, όμως εσείς οφείλετε να ρωτήσετε κι ας ελπίσουμε στην ειλικρίνειά του. Πόσες φθορές έχει το σπίτι; Πόσο ετών είναι το σπίτι; Τα υδραυλικά του πότε τα άλλαξε τελευταία φορά; Πότε έκανε τελευταία φορά ανακαίνιση; Αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις.

Διαβάστε τα πάντα για το σπίτι στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close