πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια .Το Πάσχα πλησιάζει αγαπημένοι μου και σε κάθε Ελληνικό σπίτι θα πάρουν φωτιά οι κατσαρόλες και τα τηγάνια για να ετοιμάσουμε τους Πασχαλινούς μεζέδες και φαγητά.

Για να αποφύγετε λοιπόν τις άσχημες μυρωδιές σε κατσαρόλες και τηγάνια φέτος το Πάσχα, εμείς σας έχουμε 5 τρόπους για να απαλλαγείτε ευκολά και γρήγορα από τις  τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια.

Συνήθως οι νοικοκυρές αναμειγνύουν ξύδι με απορρυπαντικό πιάτων στο σφουγγάρι για να απαλλαγούν από τις δύσκολες και δυσάρεστες μυρωδιές σε κατσαρόλες, τηγάνια αλλά και πιάτα ή μαχαιροπίρουνα. Αν όμως η μυρωδιά είναι τόσο έντονη που αυτό το κόλπο δεν πιάσει, εμείς θα σας παρουσιάσουμε άλλους 5 τρόπους. Διαβάστε παρακάτω:

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια :Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Είναι γνωστό ότι η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πολύ εργαλείο για το σπίτι. Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται σαν υλικό για συνταγές, βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σαν καλλυντικό. Φαίνεται λοιπόν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να σας απαλλάξει και από τις άσχημες μυρωδιές σε κατσαρόλες και τηγάνια.

Αρχικά λοιπόν ξεπλένουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι μας με ένα ήπιο υγρό πιάτων και άφθονο νερό. Στην συνέχεια δημιουργούμε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Ανακατεύουμε με προσοχή τα υλικά μας έτσι ώστε να έχουμε μία κολλώδη πάστα που μπορεί να απλωθεί.

Απλώνουμε λοιπόν την πάστα από την μαγειρική σόδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα μας και την καλύπτουμε με χάρτινα υλικά όπως χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε την πάστα να δράσει για περίπου 2 ώρες και στην συνέχεια ξεπλένουμε νερό και υγρό πιάτων.

Δείτε ακόμα 4 τρόποι να διώξετε την μυρωδιά της τηγανίλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας, μπορεί να σας απαλλάξει από τις δυσάρεστες μυρωδιές σε κατσαρόλες και τηγάνια, και πιο γρήγορα, απλά η πρώτη διαδικασία αφορά τις εξαιρετικά δύσκολες μυρωδιές.

πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Photo via: trikalaview.gr

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια :  Χρησιμοποιήστε αλάτι και λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πλένουν τα χέρια τους με φέτες φρέσκου λεμονιού. Αν λοιπόν συνδυάσουμε το λεμόνι με το αλάτι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα θαυματουργό σπιτικό απορρυπαντικό.

Ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού μπορεί να διώξει τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα σκεύη αλλά να αφαιρέσει και την σκουριά. Απλά ανακατέψτε χυμό λεμονιού με αρκετές κουταλιές αλατιού που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Η ακριβής διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά ρίχνουμε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα το αλάτι και από πάνω απλώνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε αυτά τα δύο υλικά να δράσουν για 2 ώρες και στην συνέχεια τρίβουμε με ένα σύρμα ή με τη φλούδα του λεμονιού.

Δείτε ακόμα Αμμωνία: 12 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμα του σπιτιού

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αντικολλητικά σκεύη απαγορεύονται τα σύρματα και γενικότερα οτιδήποτε είναι τραχύ και σκληρό διότι καταστρέφουν την αντικολλητική τους επιφάνεια. Μετά τις 2 ώρες, ξεπλένετε με κοινό απορρυπαντικό πιάτων και άφθονο νερό.

πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Photo via: ediva.gr

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια :  Χυμός λεμονιού με ξύδι

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το ξύδι πολλές φορές το ανακατεύουμε με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και είναι σε θέση να μας απαλλάξει από την ψαρίλα ή την άσχημη μυρωδιά του αυγού από μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα και πιάτα.

Αν όμως οι μυρωδιές είναι πιο δύσκολες και πιο έντονες, μπορεί να θέλετε μία πιο δυνατή φόρμουλα. Ανακατεύουμε λοιπόν ίση ποσότητα ξυδιού με χυμό λεμονιού σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και βράζουμε το μείγμα.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένουμε με κοινό απορρυπαντικό πιάτων και άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα σκεύη σας για περίπου 1 ώρα σε λευκό ξύδι.

πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Photo via: tospitakimou.gr

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια :  Το ζεστό νερό κάνει θαύματα

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο όμως πολλές φορές το πιο οικονομικό υλικό μέσα στο σπίτι μας, μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Όπως ας πούμε το νερό. Έτσι μπορείτε με καυτό νερό να διώξετε τις άσχημες οσμές και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από λεκέδες καμένου φαγητού.

Πολλές φορές μία άσχημη μυρωδιά προέρχεται από αυτούς τους δύσκολους λεκέδες καψίματος και μας οδηγεί αυτό να πετάξουμε ακόμη και τα σκεύη. Έτσι μουλιάστε για αρκετή ώρα σε καυτό ή και βραστό νερό και στην συνέχεια τρίψτε με ένα σύρμα.

πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Photo via: tospitakimou.gr

Πάσχα : Πως να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από κατσαρόλες και τηγάνια :  Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο ξεκινάμε γεμίζοντας την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ζεστό νερό. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο νερό κοινό απορρυπαντικό πιάτων. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά.

Έπειτα κόβουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο 12×12 εκατοστά και τυλίγουμε σε ρολό για να σχηματιστεί μία μπάλα. Τρίβουμε με την μπάλα αλουμινόχαρτου τα μέρη που έχουν δύσκολους λεκέδες από καμένα τρόφιμα. Έπειτα ξεπλένουμε με υγρό πιάτων και άφθονο νερό.

πως-να-διώξετε-τις-άσχημες-μυρωδιές-από-τηγάνια-και-κατσαρόλες-

Photo via: madata.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close