ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: 29 ιδέες να τα βάψεις. Ιδέες με σχέδια και χρώματα για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά το 2022.

Το Πάσχα 2022 πλησιάζει. Όπως κάθε Πάσχα έτσι και φέτος, τα πασχαλινά αυγά είναι ένα έθιμο που τηρείται με ευλάβεια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που το γιορτάζουν. Στο σημερινό μας άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς 29 ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά σου αυγά το 2022.

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να βάφουμε τα πασχαλινά αυγά κόκκινα. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, οι νοικοκυρές και οι νοικοκύρηδες ξεφεύγουν από το πατροπαράδοτο κόκκινο και πειραματίζονται με τα πασχαλινά τους αυγά όσων αφορά τα χρώματα και τα σχέδια.

Δείτε ακόμα Γυαλιστερά κόκκινα Πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Στο σημερινό μας άρθρο υπάρχουν 29 ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά σου αυγά σε όλα τα σχέδια και χρώματα. Παστέλ χρώματα στα αυγά, μοντέρνα σχέδια, αυτοκόλλητα, τρόποι να βάψεις τα αυγά σου με φυσικά υλικά γκλίτερ και μεταλλικά αυγά. Διαβάστε παρακάτω:

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με Ζωγραφισμένα λουλούδια

Μπορείς να δημιουργήσεις vintage πασχαλινά αυγά με τον πιο εύκολο τρόπο. Άφησε τα αυγά σου στο φυσικό τους χρώμα και με ένα πινέλο αλλά και χρώματα ειδικά για τα πασχαλινά αυγά, ζωγράφισε εύκολα λουλουδάκια και ό,τι άλλο σου αρέσει σε όλη την επιφάνεια των αυγών.

Πασχαλινά αυγά: 22 ιδέες να τα βάψεις

Πασχαλινά αυγά 2022:: Boho πασχαλινά αυγά

Αν θέλεις να ξεφύγεις από το συνηθισμένο και να δώσεις στα πασχαλινά σου αυγά το δικό σου στιλ τότε μπορείς να δημιουργήσεις boho σχέδια με γραμμές και έντονα χρώματα στα πασχαλινά σου αυγά όπως στην φωτογραφία παρακάτω. Ακόμη κι αν δεν είστε καλοί στην ζωγραφική, υπάρχουν boho σχέδια που φτιάχνονται εύκολα.

πασχαλινά αυγά-με-boho-σχέδια-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με κρεμμύδι

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει ή ακούσει για τα πασχαλινά αυγά από κρεμμύδι αλλά πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε πως δείχνουν. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ακριβώς το κόκκινο χρώμα που αποκτούν τα πασχαλινά σας αυγά, αφού τα βάψετε με φλούδες κρεμμυδιού.

πασχαλινά αυγά-από-κρεμμύδι-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις  με λουλούδια σε water color.

Το water color είναι μία νέα τάση που αφορά τα τατουάζ αλλά και τα πασχαλινά αυγά στην προκειμένη. Μιλάμε για σχέδια που μοιάζουν με ζωγραφιές από νερομπογιά. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με εποχιακά βαφές για πασχαλινά αυγά σε water color και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά σχέδια.

πασχαλινά-αυγά-με-watercolor-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις  σε ροζ χρώμα

Φυσικά και αγαπάμε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά αλλά αν μεγαλώνουμε παιδιά είναι πολύ πιθανό τα παιδιά μας να θέλουν κάτι πιο παιχνιδιάρικο. Μην τους χαλάσετε λοιπόν τον χατίρι και βάψτε μερικά ή και όλα τα πασχαλινά σας αυγά με ένα φωτεινό ροζ ή και φούξια.

πασχαλινά-αυγά-σε-ροζ-χρώμα-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ποια φυσικά υλικά βοηθούν στο βάψιμο των αυγών;

Αν θέλετε να αποφύγετε τις χημικές ουσίες των βαφών παρακάτω βλέπουμε ποια φυσικά υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά. Κουρκουμά για ένα πιο κίτρινο αποτέλεσμα, φλούδες κρεμμυδιού ή και παντζάρι για κόκκινα αυγά και άλλα.

ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις  σε μοβ χρώμα

Φυσικά και το μοβ είναι ένα αγαπημένο χρώμα και μπορούμε να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά με ένα αξεπέραστο και πολύ γλυκό μοβ. Είναι ένα παιχνιδιάρικο χρώμα που δεν το επιλέγουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα για τα πασχαλινά τους αυγά. Έτσι θα πρωτοτυπήσετε με τον πιο όμορφο τρόπο.

πασχαλινά-αυγά-σε-μοβ-χρώμα-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ανοιξιάτικα σχέδια

Μπορείτε να αγοράσετε από μαγαζιά με εποχιακά είδη, χρώματα ιδανικά για πασχαλινά αυγά και με ένα ή περισσότερα πινέλα να δημιουργήσετε ανοιξιάτικα σχέδια πάνω στα πασχαλινά σας αυγά. Το Πάσχα πάει χέρι χέρι με την Άνοιξη οπότε τα ανοιξιάτικα σχέδια θα απογειώσουν τα πασχαλινά σας αυγά.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερες για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά, με την προϋπόθεση ότι τα συγκεκριμένα πασχαλινά αυγά δε θα καταναλωθούν αλλά θα διακοσμήσουν ας πούμε το πασχαλινό σας τραπέζι.

πασχαλινά-αυγά-με-σχέδια-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις σεIndie σχέδια

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε indie σχέδια στα πασχαλινά αυγά, που είναι και τάση το 2022 γενικότερα. Γατούλες, σκυλάκια, λουλουδάκια και ό,τι άλλο σας αρέσει με την υπερβολή του indie. Τα σχέδια πρέπει να απέχουν από την πραγματικότητα και τα χρώματα κατά προτίμηση πρέπει να είναι έντονα και παιχνιδιάρικα.

πασχαλινά-αυγά-με-indie σχέδια-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Κόκκινα πασχαλινά αυγά με σχέδια

Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την σημερινή μας λίστα τα κόκκινα πασχαλινά αυγά. Μπορεί να έχουμε εκσυγχρονιστεί όμως τα κόκκινα αυγά παραμένουν σταθερή αξία στην χώρα μας. Μπορείτε να απογειώσετε τα υπέροχα κόκκινα αυγά σας με μερικά λευκά σχέδια ζωγραφισμένα με πινέλο ή και αυτοκόλλητα με παρόμοια σχέδια.

κόκκινα-πασχαλινά-αυγά-με-σχέδια-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Κόκκινα αυγά με χρυσά αυτοκόλλητα

Τα αυτοκόλλητα στα πασχαλινά αυγά είναι τάση για τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες που ενώ θέλουν τα πασχαλινά τους αυγά να έχουν σχέδια, δεν πιάνει το χέρι τους στην ζωγραφική τους. Έτσι μπορείτε στα κόκκινα πασχαλινά σας αυγά να τοποθετήσετε χρυσά σικ αυτοκόλλητα.

κόκκινα-πασχαλινά-αυγά-με-σχέδια-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

 Αυτοκόλλητα με πεταλούδες στα πασχαλινά αυγά

Μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητα με πεταλούδες σε λευκά πασχαλινά αυγά και να μην χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο. Η παρακάτω ιδέα είναι μοναδικοί για αρχάριους στην κουζίνα ή για πολυάσχολους ανθρώπους. Μερικά αυτοκόλλητα σε βρασμένα λευκά αυγά και τελείωσε η υπόθεση.

πασχαλινά-αυγά-με-αυτοκόλλητα-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά σε παστέλ αποχρώσεις

Μπορεί το Πάσχα να είναι περίοδος γιορτής όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επιλέξουμε και λιγότερο φωτεινά χρώματα για τα πασχαλινά μας αυγά αλλά και γενικότερα για την πασχαλινή μας διακόσμηση. Τα παστέλ χρώματα είναι μία σικ επιλογή που δε θα την μετανιώσετε.

παστέλ-πασχαλινά αυγά-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022:  αυγά με φατσούλες

Η αλήθεια είναι ότι ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τα πάνε καθόλου καλά ούτε με τις κατασκευές ούτε με την ζωγραφική. Γι’ αυτό κάθε φορά που μοιραζόμαστε μαζί σας σχέδια ζωγραφικής στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε πάντα το “μπράβο σε όσους μπορούν και το κάνουν”.

Επειδή και οι άσχετοι από χειροτεχνίες, κατασκευές και ζωγραφική έχουν ψυχή και δικαίωμα στην πρωτοτυπία μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω ένα σχέδιο για τα πασχαλινά αυγά που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε τα παιδιά και τους καλεσμένους σας. Δύο ματάκια και ένα στόμα σε ένα πασχαλινό αυγό αρκούν.

πασχαλινά αυγά-με-φατσούλες-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με Στάμπες

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει να καταπιάνεται με κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγραφική τότε μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες στάμπες στα πασχαλινά σας αυγά.

Απλά κατά τη διάρκεια του βαψίματος κολλάτε πάνω στα αυγά ένα αυτοκόλλητο με το αγαπημένο σας σχέδιο και αφού τελειώσετε, το αφαιρείται και το αφήνετε να στεγνώσει.

πασχαλινά αυγά-με-στάμπες-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να τα  βάψεις σε μπλε χρώμα

Το μπλε είναι ένα πανέμορφο χρώμα και σίγουρα μπορούμε να το επιλέξουμε για τα πασχαλινά μας αυγά. Μοντέρνα σχέδια σε μπλε χρώμα αλλά και ολοκληρωτικά μπλε πασχαλινά αυγά, είναι τάση για το 2022 και μπορείτε να το επιλέξετε κι εσείς!

πασχαλινά αυγά-σε-μπλε-χρώμα-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Αυτοκόλλητα για παιδιά

Αν μεγαλώνετε παιδιά το Πάσχα και τα πασχαλινά αυγά είναι μεγαλύτερη χαρά γι’ αυτά παρά για εσάς. Έτσι μπορείτε τα πασχαλινά σας αυγά να είναι αφιερωμένα στα αγγελούδια σας. Μπορείτε να κολλήσετε στα πασχαλινά σας αυγά αυτοκόλλητα από τους αγαπημένους τους υπερήρωες, αυτοκόλλητα με την Πέπα, την Μπάρμπι και άλλα.

πασχαλινά αυγά-με-αυτοκόλλητα-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με γκλίτερ

Αφού βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά και τα αφήσετε να στεγνώσουν τα βουτάτε μέσα σε ένα μπολ γεμάτο γκλίτερ ειδικό για πασχαλινά αυγά. Τα αφήνετε και πάλι να στεγνώσουν και έχετε το πιο αστραφτερό και σικ αποτέλεσμα τα πασχαλινά σας αυγά.

πασχαλινά αυγά-με-γκλίτερ-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά- ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Δείτε ακόμα Πως να φτιάξετε χαριτωμένα πασχαλινά αυγά μπαμπούσκες!

ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

Πασχαλινά αυγά 2022: Ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά σε μεταλλικές αποχρώσεις

Εκτός από το κοινό γκλίτερ στην αγορά υπάρχει μία ειδική σκόνη που χαρίζει στα πασχαλινά σας αυγά μία μεταλλική απόχρωση. Μπορείτε να τα βάψετε στο χρώμα που επιθυμείτε και μετά να τα βουτήξετε μέσα σε αυτή τη μεταλλική σκόνη ή ακόμη και να τα αφήσετε στο φυσικό τους χρώμα απογειώνοντάς τα με μεταλλική σκόνη.

πασχαλινά αυγά-με-γκλίτερ-ιδέες-για-να-βάψεις-τα-πασχαλινά-αυγά-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις Πασχαλινές ιδέες για διακόσμηση με ένα κλικ ΕΔΩ 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close