Γυαλιστερά κόκκινα Πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού_

Συνταγή για γυαλιστερά κόκκινα πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού.  Τα πιο κόκκινα αυγά για το Πάσχα βαμμένα με φυσικό τρόπο. Στην Ελλάδα έχουμε το έθιμο κάθε Ανάσταση και κάθε Κυριακή του Πάσχα να τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά για το καλό. Αν το αυγό σας δεν καταφέρει να το σπάσει κανείς, το κρατάτε στην άκρη για γούρι. Οι χημικές βαφές για τα αυγά δεν είναι όμως πολύ υγιεινές.

    Για τα αυγά

  • ξύδι Αρκετό λευκό

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η βαφή περνάει το τσόφλι και βάφει το ασπράδι. Οπότε στην ουσία τρώμε χημικά προϊόντα που μας βλάπτουν. Η μητέρα μου συγκεκριμένα, ενώ ποτέ δεν είχε σπάσει αυγά, ποτέ δεν είχε καταφέρει να βάψει τα αυγά της, χωρίς να περάσει η βαφή τα τσόφλια.

Δείτε ακόμα Το κόλπο με το βέτεξ για να μή σας σπάσουν τα Πασχαλινά αυγά όταν τα βράζετε!Θα ξετρελαθείτε

Προτιμούμε λοιπόν βαμμένα αυγά με φυσικές βαφές. Ειδικά ο Παναγιώτης Παπαδάκης βρήκε τον τρόπο να βάψουμε τα αυγά μας με φλούδες κρεμμυδιού και να βγουν πολύ κόκκινα και όχι καφέ όπως βγαίνουν συνήθως. Μία πολύ εύκολη διαδικασία με λίγα υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

INGREDIENTS

40 g skin from yellow(brighter)onions
40 g white vinegar
1900 g water
————————————-
White vinegar
————————————-
25 white eggs
Vegetable oil

 

GERMAN

ZUTATEN
40 g Haut aus gelben (helleren) Zwiebeln
40 g weißer Essig
1900 g Wasser
————————————-
Weißweinessig
————————————-
25 weiße Eier
Pflanzenöl

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε τις φλούδες από τα λευκά κρεμμύδια. Θέλουμε να ναι περίπου 40 γρ. Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά τις φλούδες με το νερό και μόλις βράσει το χαμηλώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία .

Ρίχνουμε το λευκό ξίδι και βάζουμε ένα καπάκι ή ένα πιάτο αναποδογυρισμένο μέσα στην κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου για να κρατάει τις φλούδες μέσα ενώ βράζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Μόλις περάσει ό χρόνος στραγγίζουμε το χρωματισμένο νερό να μην έχει καθόλου φλούδες.

Το υλικό που περίσσεψε θα είναι 1250 γρ περίπου. Καθαρίζουμε τα λευκά αυγά βουτώντας τα μέσα σε λευκό ξίδι και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το χρωματισμένο νερό πάνω στην φωτιά και βάζουμε προσεκτικά ένα ένα τα λευκά αυγά.

Δείτε ακόμα Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι; Διάβασε μερικά βασικά μυστικά για να βάψεις τα Πασχαλινά αυγά δίχως απώλειες

Μόλις δούμε τις πρώτες μπουρμπουλήθρες σημαίνει πως έχει έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.

Μετά τα βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα γυαλίζουμε με ηλιέλαιο πάνω σε ένα βαμβάκι.

Τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο είναι έτοιμα να στολίσουν το γιορτινό μας τραπέζι. Τόσο όμορφα και τόσο ομοιόμορφα βαμμένα που θα σας ενθουσιάσουν.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή για γυαλιστερά κόκκινα Πασχαλινά αυγά στο βίντεο του Παναγιώτη Παπαδάκη:

Γυαλιστερά_ κόκκινα_ Πασχαλινά_ αυγά_ με _φλούδες_ κρεμμυδιού_ Γυαλιστερά_ κόκκινα_ Πασχαλινά_ αυγά_ με _φλούδες_ κρεμμυδιού_ Γυαλιστερά_ κόκκινα_ Πασχαλινά_ αυγά_ με _φλούδες_ κρεμμυδιού_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close