η-καλύτερη-μέθοδος-ντεκουπάζ-για-Πασχαλινά αυγά-

Δημιουργήστε εντυπωσιακά σχέδια στα Πασχαλινά αυγά με την μέθοδο του ντεκουπάζ. Μόνο που αυτή η τεχνική ντεκουπάζ δε περιέχει καθόλου χημικά και είναι η καλύτερη για το βάψιμο των αυγών το 2024.

Το ντεκουπάζ, είναι η τεχνική όπου διακοσμείς λαμπάδες, κεριά, μπουκάλια κι άλλες επιφάνειες με χαρτοπετσέτες, ρυζόχαρτα και άλλα οικονομικά υλικά χρησιμοποιώντας διάφανη κόλλα, ειδική για ντεκουπάζ. Όμως στα Πασχαλινά αυγά δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη κόλλα.

Διότι μπορεί να εφαρμοστεί στο τσόφλι του αυγού, αλλά το τσόφλι έχει πόρους και οι πόροι απορροφούν τα χημικά συστατικά της κόλλας, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο. Βρήκαμε λοιπόν για εσάς τη καλύτερη και πιο εύκολη μέθοδο ντεκουπάζ για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά σας. Διαβάστε παρακάτω:

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε με φυσικά υλικά να φτιάξουμε τα καλύτερα Πασχαλινά αυγά με τη μέθοδο ντεκουπάζ. Αρχικά χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ ασπράδια αυγών. Κανονίζουμε το πόσα ασπράδια θέλουμε ανάλογα με το πόσα αυγά θέλουμε να βάψουμε, ακριβώς στην ίδια ποσότητα που θα χρησιμοποιούσαμε την κόλλα για ντεκουπάζ.

η-καλύτερη-μέθοδος-ντεκουπάζ-για-Πασχαλινά αυγά-

Πάσχα 2023: Βάψτε τα Πασχαλινά αυγά με φύλλα και καλσόν

 

Αφού βράσουμε τα αυγά κι αν θέλουμε τα βάψουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στεγνώνουμε καλά. Εφαρμόζουμε το κλασικό βερνίκι ή λίγο ελαιόλαδο με πανάκι για να γυαλίσουν. Εφαρμόζουμε στα αυγά μία δόση χτυπημένου ασπραδιού.

η-καλύτερη-μέθοδος-ντεκουπάζ-για-Πασχαλινά αυγά-

Από πάνω βάζουμε χαρτοπετσέτες με Πασχαλινά σχέδια και αφού η χαρτοπετσέτα καλύψει την επιφάνεια χωρίς πολλές τσακίσεις – όσο γίνεται εφαρμόζουμε από πάνω άλλη μία στρώση ασπράδι. Μόλις στεγνώσει το αυγό μας είναι έτοιμο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αυγά.

Για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτί κολλήστε στο αυγό ολόκληρο το φύλο μιας μονής χαρτοπετσέτας δημιουργώντας ένα “πουγκί” και στην συνέχεια κόψτε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει στην κορυφή.

 

Ράγισαν τα Πασχαλινά αυγά στο βράσιμο; Το κόλπο για να τα βάψετε χωρίς να περάσει το χρώμα στα αυγά

 

η-καλύτερη-μέθοδος-ντεκουπάζ-για-Πασχαλινά αυγά-

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή και πολύ λεπτά χαρτιά με κάθε είδους σχέδια, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο, η διαδικασία απλούστερη από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά και φυσικά τα καθιστά απολύτως ασφαλή για φαγητό, ενώ βεβαίως αυγά που θα επεξεργαστείτε με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διακοσμητικές πασχαλινές συνθέσεις.

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις Πασχαλινές ιδέες για διακόσμηση με ένα κλικ ΕΔΩ 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close