ράγισαν-τα-πασχαλινά αυγά-κόλπο-

Συνήθως η βαφή περνάει στο ασπράδι, επειδή τα αυγά ραγίζουν κατά το βράσιμο. Πώς γίνεται λοιπόν να διορθώσεις ένα ραγισμένο αυγό;. Αυτό το σούπερ κόλπο θα σας λύσει τα χέρια με αυτό το πρόβλημα.

Την Μεγάλη Πέμπτη, το έθιμο θέλει να βάφουμε τα Πασχαλινά αυγά, να πλάθουμε τα τσουρέκια και τα κουλουράκια και να προετοιμαζόμαστε για την Κυριακή του Πάσχα που πλησιάζει. Όσων αφορά το βάψιμο των Πασχαλινών αυγών, είναι μία διαδικασία εύκολη αλλά με μερικά μυστικά, που χρειάζονται, για να πετύχει.

Δείτε ακόμη Κόκκινα Πασχαλινά Αυγά 2023: Όλα τα μυστικά για το βάψιμο

Πώς μπορούμε να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς να περάσει η βαφή από μέσα; Τί κάνουμε με τα ραγισμένα Πασχαλινά αυγά; Η βαφή, μπορεί να είναι βρώσιμη, όμως αποτελεί χημικό προϊόν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν την βλέπουν στο ασπράδι του αυγού, δεν θέλουν να το φάνε.

Δείτε ακόμα Πάσχα 2023: Πως να βάψετε πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας λαστιχάκια

Συνήθως η βαφή περνάει στο ασπράδι, επειδή τα αυγά ραγίζουν κατά το βράσιμο. Πώς γίνεται λοιπόν να διορθώσεις ένα ραγισμένο αυγό; Αυτό το κόλπο μόλις το ανακαλύψαμε και το δοκιμάσαμε, μας έλυσε τα χέρια. Έχει οικονομικά υλικά από το σπίτι και σας υπόσχεται το πιο τέλειο βάψιμο των Πασχαλινών αυγών. Διαβάστε παρακάτω: 

Η διαδικασία

Πολλές φορές όσο προσεκτικοί και να είμαστε καθώς τοποθετούμε τα Πασχαλινά αυγά στην κατσαρόλα, ραγίζουν. Σε αυτήν την περίπτωση νομίζουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να διορθώσουμε το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

ράγισαν-τα-πασχαλινά αυγά-κόλπο-

Photo via: ieidiseis.gr

Αν λοιπόν κάποια από τα αυγά σας ραγίσουν, τα παίρνετε όπως είναι ζεστά φορώντας φυσικά γάντια και αφού κόψετε ένα λεμόνι στη μέση, περνάτε το αυγό με τη λεμονόκουπα. Αν το ράγισμα είναι έτοιμο επιμείνετε περισσότερο.

ράγισαν-τα-πασχαλινά αυγά-κόλπο-

Photo via: Youtube

Δείτε ακόμα Πασχαλινά αυγά: Πόσο αντέχουν εκτός ψυγείου τα βαμμένα αυγά; Η απάντηση σοκάρει

Ο χυμός λεμονιού, θα κάνει το τσόφλι να ξανά “κολλήσει” κι έτσι θα μπορέσετε να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά σας χωρίς να περάσει ίχνος βαφής στο εσωτερικό τους.

ράγισαν-τα-πασχαλινά αυγά-κόλπο-

Photo via: Pinterest

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!!!!!!!

Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close