Περνάει μαλλί σε ένα χαρτόνι και φτιάχνει υπέροχη Χριστουγεννιάτικη κατασκεύη

Αν ψάχνετε κάτι πολύ χαριτωμένο για να διακοσμήσετε το δέντρο σας δεν έχετε παρά να μπείτε στο κόπο και να φτιάξετε αυτά τα μικρούλια χαριτωμένα σκουφάκια!Είναι πολύ εύκολη η κατασκευή τους και είναι και πολύ εντυπωσιακά.

skoufakia-stolidia1_

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • τον κύλινδρο από ρολό τουαλέτας, κουζίνας..
  • κουβάρια σε διάφορα χρώματα
  • χαρτί περιτυλίγματος
  • ψαλίδι

skoufakia-stolidia2_

  • Ξεκινήστε, κόβοντας τα κουβάρια σε πολλά κομμάτια, το μήκος των κομματιών εξαρτάται από το πλάτος του κυλίνδρου περιτυλίγματος. Κάντε πρώτα μια δοκιμή με ένα κομμάτι και μετά θα ξέρετε περίπου που να κόψετε. Κόψτε το κύλινδρο, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι μικρό στο σχήμα του δαχτυλιδιού.

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε με τα παιδιά σας, κηροπήγια χριστουγεννιάτικα δέντρα!

  • Διπλώστε το νήμα στην μέση και διπλώστε την θηλιά προς τα μέσα από τον κύλινδρο .Τώρα πάρτε το άλλο άκρο και «διπλώστε»το ξανά στο ρολό και μετά μέσα στο βρόχο. Τραβήξτε το για να γίνει κόμπος.

skoufakia-stolidia3_

Συνεχίστε την διαδικασία, μέχρι να έχετε καλύψει όλο το ρολό με τα νήματα. Όταν το ολοκληρώσετε, θα πρέπει να τραβήξετε τα νήματα μέσα από το ρολό. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τα βάλετε όλα προς τα μέσα και να τα πιέσετε.

Δείτε ακόμη:35 υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε μόνες σας στολίδια αλλά και όχι μόνο!

skoufakia-stolidia4_

Κάνουμε μια μπάλα από χαρτί τώρα και την βάζουμε μέσα στο ρολό ώστε να πάρει το σκουφάκι μας το σχήμα που θέλουμε.Στη συνέχεια, δέστε ένα μεγάλο κόμπο γύρω από τα νήματα, ώστε να μπορείτε να κόψετε τα pom poms σε ένα ωραίο σχήμα.

skoufakia-stolidia5_

Δείτε ακόμη:DIY:Φτιάξε τρισδιάστατα στολίδια αστέρια για το Χριστουγεννιάτικο δέντροΒΙΝΤΕΟ 

skoufakia-stolidia6_

skoufakia-stolidia7_

Πηγή: easypeasyandfun.com
Close