Πως να καθαρίσετε εύκολα την δερματίνη χωρίς να την καταστρέψετε

Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα την δερματίνη χωρίς να την καταστρέψετε σε καναπέδες ,καρέκλες, κρεβάτια από δερματίνη.

Η δερματίνη είναι στην ουσία το συνθετικό δέρμα που κοσμεί τα τσαντάκια μας, τους καναπέδες μας και άλλες επιφάνειες ή αξεσουάρ. Μπορεί η δερματίνη να είναι ένα ψεύτικο δέρμα όμως απαιτεί μία ειδική μεταχείριση κατά τον καθαρισμό της έτσι ώστε να μην καταστραφεί.

Η δερματίνη είναι μία φθηνή αλλά και οικολογική λύση για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να φορούν και να χρησιμοποιούν αυθεντικό δέρμα εξαιτίας της κακοποίησης των ζώων αλλά και της πανάκριβης τιμής τους.

Δείτε ακόμα Πώς να καθαρίσω τα γρανιτοπλακάκια;

Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα από δερματίνη να κρατούν περισσότερο και όταν τα καθαρίζουμε να τα κάνουμε να δείχνουν σαν καινούρια. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας τις εντυπώσεις σας αφού δοκιμάσετε το έξυπνο clean tip μας:

Πως να καθαρίσετε εύκολα την δερματίνη χωρίς να την καταστρέψετε

Πρώτο βήμα: Προετοιμάζουμε το απορρυπαντικό μας

Στην αρχή ανακατεύουμε σε ένα μπουκάλι σπρέι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικών πιάτων. Βάζουμε χλιαρό νερό μέχρι την μέση και στην συνέχεια προσθέτουμε το απορρυπαντικό ώστε να δημιουργηθεί μία καλή σαπουνάδα. Ανακινούμε καλά για να δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες στο μείγμα μας.

Δεύτερο βήμα: Καθαρίζουμε τους λεκέδες

Στην αρχή ψεκάζουμε σε ένα βαμβακερό πανί το μείγμα με το απορρυπαντικό έτσι ώστε να βραχεί αλλά όχι να ποτίσει. Καθαρίζουμε τον λεκέ με επιμονή και χωρίς να τρίβουμε μανιωδώς πάνω στην δερματίνη. Αυτό το ύφασμα καθαρίζει εύκολα αλλά θέλει υπομονή και επιμονή.

Προσέχουμε όμως να μην ρίξουμε πολύ νερό πάνω στην δερματίνη. Αυτό διότι το νερό θα μπει στο ύφασμα και θα καταστρέψει είτε το έπιπλό μας είτε το ρούχα ή το αξεσουάρ μας.

Ένα επιπλέον έξυπνο κόλπο

Αν ο λεκές καλύπτει μία μεγάλη επιφάνεια τότε δεν πρέπει να καθαρίσουμε ολόκληρη την επιφάνεια κατευθείαν. Χωρίζουμε τον λεκέ σε μικρότερες επιφάνειες και καθαρίζουμε την κάθε επιφάνεια ξεχωριστά για καλύτερο τρόπο.

Για τα ρούχα

Αν λερωθεί το ρούχο ή το αξεσουάρ σας και είστε εκτός σπιτιού τότε η καλύτερη λύση είναι τα μωρομάντηλα. Φροντίζουμε λοιπόν να έχουμε πάντα μερικά μωρομάντηλα μαζί μας γιατί λειτουργούν πιο αποτελεσματικά πάνω σε δερματίνη αλλά και δέρμα.

Δείτε ακόμα Πως θα καθαρίσουμε την κιτρινίλα στα κλιματιστικά

Πότε περνάμε με γυαλιστικό

Αφού τελειώσουμε με το καθάρισμα συνεχίζουμε με ένα γυαλιστικό. Αυτό το βήμα αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά θα ανανεώσει τον καναπέ ή οποιοδήποτε αξεσουάρ ή ρούχο που είναι φτιαγμένο από δερματίνη. Και αφού καθαρίσατε την δερματίνη σας δείτε και άλλα 12 clean tips για τα τζάμια. 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close