πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να καθαρίσουμε το παιδικό δάπεδο ασφαλείας παζλ. Ένας πλήρης αναλυτικός οδηγός.

Πολλοί παιδικοί σταθμοί αλλά και σπίτια έχουν παιδικό δάπεδο ασφαλείας παζλ για τα παιδιά. Στους παιδικούς σταθμούς υπάρχουν οι καθαρίστριες και οι καθαριστές που επιμελούνται την καθαριότητά τους. Όμως στα σπίτια η μαμά και ο μπαμπάς μάλλον δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Τα παιδικά δάπεδα ασφαλείας παζλ, είναι δάπεδα από μαλακά υλικά έτσι ώστε το παιδί να παίζει και να περπατάει πάνω τους με ασφάλεια. Ειδικά τον πρώτο καιρό που το παιδί μαθαίνει να περπατάει, τέτοιας μορφής δάπεδα προστασίας είναι απαραίτητα σε περίπτωση που χάσει την ισορροπία του.

Δείτε ακόμα Με αυτά τα 27 κόλπα καθαρίσματος θα γλυτώσεις πολλά λεφτά

Κι ενώ πολλά σπίτια διαθέτουν παιδικό δάπεδο ασφαλείας παζλ με χαρούμε χρώματα και σχέδια με αριθμούς, λίγοι γονείς ξέρουν ποια είναι η σωστή διαδικασία για να το καθαρίσουμε, χωρίς να το φθείρουμε, αφαιρώντας παράλληλα τα μικρόβια. Εμείς θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά τον τρόπο. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως πρέπει να καθαρίζουμε τα παιδικά δάπεδα ασφαλείας παζλ

Βήμα πρώτο

Στην αρχή αφαιρούμε ένα ένα τα κομμάτια του παζλ και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα δεύτερο

Στην συνέχεια πλένουμε τα κομμάτια σε δύο διαφορετικές πλύσεις καθώς είναι αρκετά για να χωρέσουν στον κάδο του πλυντηρίου όλα μαζί. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να τα πλύνουμε. Ο πρώτος τρόπος είναι να βάλουμε τα κομμάτια του παζλ σε υφασμάτινες θήκες πλυσίματος ρούχων.

Ο συγκεκριμένος τρόπος θα κρατήσει όλα τα κομμάτια μαζί. Όμως η βρωμιά όπως είναι τα ψίχουλα και οι τρίχες θα μείνουν μέσα στην θήκη. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλουμε τα παζλ χωρίς υφασμάτινη θήκη μέσα στον κάδο του πλυντηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο θα πλυθούν καλύτερα, απλά θα σκορπίσουν τα κομμάτια στον κάδο. Αν διαλέξετε λοιπόν τον πρώτο τρόπο μπορείτε να γυρίσετε πρώτα το παζλ ανάποδα και να τραβήξετε την σκόνη και την βρωμιά με μία ηλεκτρική σκούπα. Στην συνέχεια βάζετε τα κομμάτια στην θήκη και έπειτα στο πλυντήριο.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα τρίτο

Είναι σημαντικό να βάλουμε τα μισά κομμάτια του παζλ στο πλυντήριο διότι δεν χωράνε όλα μαζί οπότε δε θα πλυθούν σωστά αν τα στριμώξουμε. Οι δύο πλύσεις είναι απαραίτητες για τον σωστό καθαρισμό τους.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα τέταρτο

Βάζουμε στην θήκη για το απορρυπαντικό ένα καπάκι υγρό αντισηπτικό για τα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο θα απολυμάνουμε τα κομμάτια σε βάθος και θα τα καθαρίσουμε παράλληλα. Επίσης προσθέτουμε μία ταμπλέτα αποσκλήρυνσης του νερού έτσι ώστε να συντηρήσουμε σωστά και το πλυντήριο σε κάθε πλύση.

Δείτε ακόμα Καθαριότητα του σπιτιού: Τα 13 σοβαρά λάθη που κάνουμε

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βάζουμε απορρυπαντικό διότι θα κάνει αφρό και ο αφρός δεν ξεβγάζετε εύκολα από τα κομμάτια. Δεν θέλουμε να έχει στάμπες και το παιδί να έρθει σε επαφή με ξεραμένη σκόνη πλυντηρίου.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα πέμπτο

Επιλέγουμε το πρόγραμμα πλυντηρίου μόνο για ξέβγαλμα σε χαμηλές στροφές. Δεν θέλουμε να στύψουμε τα κομμάτια του παζλ για να μην τα ταλαιπωρήσουμε και τα χαλάσουμε. Αυτό το πρόγραμμα κρατάει περίπου 20 λεπτά.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα έκτο

Έπειτα αφαιρούμε τα κομμάτια από το πλυντήριο και τα βάζουμε να στεγνώσουν. Απλώνουμε και ενώνουμε τα κομμάτια μεταξύ τους, κατά προτίμηση κάτω από τον ήλιο για να στεγνώσουν και πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα κάτω από τον ήλιο έχουν στεγνώσει σε μόλις 5 λεπτά.

Τα κομμάτια του παζλ τα ενώνουμε μεταξύ τους και στερεώνουμε τις άκρες τους με κάποιο αντικείμενο, έτσι ώστε αν φυσάει να μην μας τα πάρει ο αέρας και είτε τα χάσουμε είτε γεμίσουν βρωμιές πάλι.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα έβδομο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίζουμε ανάποδα για να στεγνώσει και η πίσω επιφάνεια. Σε 5 λεπτά περίπου θα έχει στεγνώσει και η πίσω επιφάνεια. Αν είναι ακόμη νωπά απλά αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο ακόμη.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα όγδοο

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο για να στεγνώσουν και οι ενώσεις του παζλ. Είναι σημαντικό να στεγνώσουν όλες οι επιφάνειες των κομματιών. Και αυτή η διαδικασία θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτά.

πως_να_καθαρίσουμε_το_δάπεδο ασφαλείας_για_παιδιά_παζλ_

Βήμα ένατο

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ και στην συνέχεια στήνουμε και πάλι το παζλ στο δάπεδο και αφήνουμε το αγγελούδι μας να απολαύσει παιχνίδι.

All photos via: tospitakimou.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close