πως-να-ξεβουλώσετε-το-σιφόνι-

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες. Μερικά έξυπνα κόλπα για να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη ή την μπανιέρα με συνταγές…της γιαγιάς.

Σε πολλούς έχει τύχει να βουλώσει το σιφόνι της μπανιέρας ή του νεροχύτη. Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να βάλουμε πάντα τουμποφλό, διότι είναι πολύ ευαίσθητοι οι συγκεκριμένοι σωλήνες και μπορεί να τους καταστρέψουμε.

Δείτε ακόμα Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε

Η γιαγιά ήξερε πάντα τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Πλέον μπορεί οι μέθοδοί της να θεωρούνται παλιομοδίτικοι για πολλούς όμως εμείς διαφωνούμε κάθετα με αυτό. Έτσι, θα σας δείξουμε μερικά έξυπνα κόλπα από την γιαγιά για να ξεβουλώσουμε το σιφόνι της μπανιέρα ή του νεροχύτη. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες : Να είστε συνεπείς με την καθαριότητα

Η γιαγιά δεν είχε στη διάθεσή της χημικά προϊόντα τύπου τουμποφλό. Οπότε καταλαβαίνετε πως εκείνα τα χρόνια αν βούλωναν τα σιφόνια η ταλαιπωρία ήταν μεγαλύτερη. Το μυστικό τους λοιπόν ήταν η πρόληψη. Καθαρίστε τα σιφόνια σας με ατσαλίνα μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.

Έτσι θα βγάζετε τις περιττές τρίχες και άλλα είδη που μπορεί να βουλώσουν τα σιφόνια και δεν θα χρειαστεί να παιδευτείτε. Αν έχετε κατοικίδιο που μαδάει πολύ τότε μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε συχνότερα.

πως-να-ξεβουλώσετε-το-σιφόνι-

Photo via: true.gr

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες : Ξεβουλώστε τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας τότε μπορεί να βάλετε νερό σε μία κατσαρόλα και να αφήσετε το νερό να βράσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο στόμιο του νεροχύτη. Έπειτα αδειάζουμε μισό ποτήρι ξύδι στον νεροχύτη.

Αμέσως μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό νερό. Αυτό το μείγμα απελευθερώνει τον νεροχύτη από λίπη, βρωμιές, υπολείμματα τροφών και άλλα.

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες : Ξεβουλώστε την μπανιέρα με αλάτι

Σε αντίθεση με τον νεροχύτη της κουζίνας, η μπανιέρα ή η ντουζιέρα πολλές φορές βουλώνει από τρίχες και υπολείμματα σαπουνιού. Βάλτε λοιπόν 3-4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα με νερό το οποίο νερό το έχετε αφήσει να βράσει προηγουμένως. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στην αποχέτευση.

πως-να-ξεβουλώσετε-το-σιφόνι-

Photo via: youtube.com

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες : Καθαρίστε τους σωλήνες με υγρό σαπούνι για τα πιάτα

Μπορούμε να ξεβουλώσουμε την αποχέτευση και με υγρό σαπούνι για τα πιάτα. Πιο συγκεκριμένα αδειάζουμε περίπου μισό ποτήρι υγρό για τα πιάτα στην αποχέτευση και το αφήνουμε να δράσει για όλη την νύχτα ή τουλάχιστον για 1 ώρα.

Στην συνέχεια αδειάζουμε μία κατσαρόλα με αυτό νερό. Με αυτό το μείγμα θα έχετε πάντα μία καθαρή από λίπη και τρόφιμα αποχέτευση. Ενδείκνυται για τον νεροχύτη της κουζίνας.

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες: Ξεβουλώστε το σιφόνι με βεντούζα

Σε πολλές περιπτώσεις – για να μην πούμε καλύτερα στις περισσότερες – όταν βουλώνει ο σωλήνας μένει ποσότητα νερού στο σιφόνι. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουμε να στραγγίξουν τα νερά, κάτι που γίνεται στον νιπτήρα ή στον νεροχύτη αλλά δεν γίνεται στο σιφόνι του ντους.

πως-να-ξεβουλώσετε-το-σιφόνι-

Photo via: youtube.com

Σε αυτές τις περιπτώσεις μία βεντούζα μπορεί να μας λύσει τα χέρια αφού απομακρύνει το νερό χωρίς να κάνει την ζημιά χειρότερη. Αφού στραγγίσετε τα νερά μπορείτε να εκτελέσετε τις παραπάνω μεθόδους.

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες : Βάλτε σίτα στα σιφόνια

Ένα καλό φίλτρο στο σιφόνι του νιπτήρα, του νεροχύτη, της μπανιέρα ή της ντουζιέρας θα σας σώσει. Μπορεί να συγκρατεί τρίχες και τρόφιμα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μπορείτε συγκεκριμένα να διαλέξετε σίτες και να τις τοποθετήσετε πάνω από τα σιφόνια σας.

Δείτε ακόμα Πες αντίο στις κατσαρίδες με απορρυπαντικό πλυντηρίου

Τα σιφόνια από μόνα τους έχουν ένα φίλτρο όμως έχει μεγαλύτερες τρύπες και πολλές φορές δεν είναι σε θέση να συγκρατήσουν τις μικρές τρίχες που προέρχονται από κοντά μαλλιά, κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος ή από τα κατοικίδια. Μία σίτα λοιπόν είναι ό,τι πρέπει!

πως-να-ξεβουλώσετε-το-σιφόνι-

Photo via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close