Ρούχα πιο λευκά από ποτέ: 7 σπιτικά λευκαντικά για να αστράφτουν

Ρούχα πιο λευκά από ποτέ: 7 σπιτικά λευκαντικά !Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε 7 φυσικά λευκαντικά που θα κάνουν τα ρούχα μας πιο αστραφτερά και πιο λευκά από ποτέ. Όλοι θέλουμε να έχουμε καθαρά, αστραφτερά και λευκά ρούχα που να μοιάζουν σαν καινούρια. Όμως τα απορρυπαντικά τις περισσότερες φορές είναι ακριβά.

Ένα νοικοκυριό λοιπόν, προσπαθώντας να καλύψει άλλα κενά, παραμελεί τα ρούχα του. Γι’ αυτό στο daddy-cool.gr αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς 7 diy λευκαντικά για τα ρούχα σας. Θα σας δείξουμε τον τρόπο που τα φτιάχνουμε και φυσικά θα έχουν απόλυτη επιτυχία.

Δείτε ακόμα Καθαρίστε τον φούρνο σας με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων – Το απολυτο clean tip για τον φούρνο

Δεν χρειάζεται πια να δίνεται ένα σκασμό λεφτά στα καταστήματα για ακριβά απορρυπαντικά ρούχων. Αυτά τα απορρυπαντικά άλλωστε εκτός από πολύ ακριβά είναι και μέσα στα χημικά. Με τα σημερινά φυσικά diy λευκαντικά θα έχετε ρούχα πιο αστραφτερά και πιο λευκά από ποτέ! Διαβάστε παρακάτω:

Ρούχα πιο λευκά από ποτέ: 7 σπιτικά λευκαντικά-Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που λύνει τα χέρια μας σε πολλές περιπτώσεις. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας να αστράψουν και να γίνουν πιο λευκά.

Θα χρειαστείτε

3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμάρια)
Απορρυπαντικό σε σκόνη (την ποσότητα που χρησιμοποιείτε σε κάθε πλύση)

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρούχα στο νερό με το απορρυπαντικό και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένουμε  κανονικά.

Χυμός λεμονιού

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας λίγο χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού για να νοστιμίσουμε τα φαγητά μας ή για να απολαύσουμε σπιτικά αναψυκτικά και χυμούς. Σε αυτή την περίπτωση θα τον χρησιμοποιήσουμε και για να κάνουμε τα ρούχα μας πιο λευκά.

Θα χρειαστείτε

1/2 κούπα αλάτι (125 γραμμάρια)
Χυμό από 2 λεμόνια
2 λίτρα νερό
Ουδέτερο σαπούνι (όσο χρειάζεστε για την πλύση)

Διαδικασία

Αδειάζουμε δυο λίτρα ζεστό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό από δυο λεμόνια μαζί με το αλάτι και το ουδέτερο σαπούνι.
Βάζουμε τα ρούχα στο μείγμα και τα μουλιάζουμε για τουλάχιστον μια ώρα. Τα ξεπλένουμε ως συνήθως και στη συνέχεια τα απλώνουμε στον ήλιο για να στεγνώσουν.

Ρούχα πιο λευκά από ποτέ: 7 σπιτικά λευκαντικά-Αμμωνία και οξεζενέ

Μπορεί να μην το έχετε ξανά ακούσει όμως αυτή η λύση είναι ιδανική για ευαίσθητα ρούχα. Επίσης μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να απομακρύνετε τα σκούρα σημεία στα ρούχα και τους δύσκολους λεκέδες. Για να δούμε πως φτιάχνουμε το θαυματουργό μας μείγμα!

Θα χρειαστείτε

1/2 ποτήρι οξυζενέ (100 ml)
1 λίτρο νερό
5 σταγόνες αμμωνία

Διαδικασία

Αδειάζουμε το οξυζενέ σε ένα μπολ με ένα λίτρο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες της αμμωνίας.
Μουλιάζουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Μηλόξυδο

Σίγουρα έχετε λίγο μηλόξυδο στο σπίτι σας. Αν θέλετε λοιπόν να απαλλαγείτε από λεκέδες ιδρώτα στα λευκά σας ρούχα, το μηλόξυδο, μπορεί να κάνει θαυματουργή δουλειά. Απομακρύνει τον ιδρώτα και τα σημάδια των αποσμητικών από τα ρούχα και κάνει τα λευκά πιο…λευκά και αστραφτερά!

Θα χρειαστείτε

1/2 κούπα μηλόξυδο (125 ml)

Διαδικασία

Ρίχνουμε το μηλόξυδο στα σημεία που επιθυμούμε και το αφήνουμε να δράσει για μισή ώρα πριν το ξεπλύνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε κάθε πλύση.

Γάλα

Το γάλα εκτός από ένα μοναδικό συστατικό για τις συνταγές μας και όχι μόνο, είναι και ιδανικό για να απομακρύνει τα κίτρινα σημάδια από τα λευκά μας ρούχα.

Θα χρειαστείτε

Γάλα (όσο χρειαστεί)

Διαδικασία

Κρατάμε το γάλα στο ψυγείο και όταν είμαστε έτοιμοι μουλιάζουμε τα ρούχα μας μέσα στο γάλα. Τα μουλιάζουμε για μια ώρα και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με σαπούνι και νερό βρύσης.

Νερό από βραστά αβγά και χυμό λεμόνι

Δεν χρειάζεται πια να πετάτε το νερό που μένει μετά το βράσιμο των αυγών. Αυτό το νερό είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το ασβέστιο βοηθά στην ρύθμιση του χρώματος. Έτσι τα λευκά μας ρούχα αν έχουν ξεκινήσει να ξεθωριάζουν τότε αυτή η diy πρόταση θα βοηθήσει πολύ.

Θα χρειαστείτε

1/2 λίτρο νερό από βραστά αβγά
1 λεμόνι

Διαδικασία

Στίβουμε το χυμό από ένα λεμόνι και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ με μισό λίτρο νερό που έχει απομείνει μετά το βράσιμο των αβγών. Μουλιάζουμε τα ρούχα μας μέσα σε αυτό για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένουμε στο πλυντήριο.

Οξυζενε  και λεμόνι

Με αυτά τα δύο υλικά μπορείτε να διώξετε τους δύσκολους λεκέδες από τα λευκά σας ρούχα, να καταπολεμήσετε τον αποχρωματισμό των ρούχων σας όπως επίσης και τις κιτρινίλες. Επίσης ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών κάνει τα λευκά ρούχα πιο αστραφτερά.

Θα χρειαστείτε

1 λεμόνι
1 κούπα οξυζενέ (250 ml)
2 κούπες νερό (400 ml)

Διαδικασία 

Στίβουμε το χυμό από ένα λεμόνι και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το οξυζενε και τις δυο κούπες νερό.
Το προσθέτουμε στο πρόγραμμα που ξεβγάζει όταν πλένουμε στο πλυντήριο ή τα μουλιάζουμε μέσα στο διάλυμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close