Σκόνη στο σπίτι: 20 κόλπα για να φύγει

Σκόνη στο σπίτι: 20 κόλπα καθαριότητας για να φύγει . 20 κόλπα καθαριότητας για να φύγει η σκόνη από το σπίτι.

Η σκόνη κάνει φωλιά μέσα στο σπίτι σε όλα τα πιθανά μέρη. Στα έπιπλα, στα κουζινικά, στις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Η σκόνη είναι πολύ ενοχλητική και ανθυγιεινή μέσα στο σπίτι. Από την μία χαλάει την εμφάνιση του σπιτιού, αφού δείχνει βρώμικο.

Από την άλλη η σκόνη επιβαρύνει την υγεία των ανθρώπων του σπιτιού με αλλεργίες και προβλήματα του αναπνευστικού. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να απαλλαγούμε από την σκόνη στο σπίτι. Παρόλα αυτά ένα απλό ξεσκόνισμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.

Δείτε ακόμα Πειτε αντιο στη σκονη! Φτιάξτε το δικό σας σπρέι για το ξεσκόνισμα!

Θα πρέπει να δίνουμε έμφαση σε όλες τις επιφάνειες και τα υφάσματα του σπιτιού αν θέλουμε να απαλλαγούμε ολοκληρωτικά από την σκόνη. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς 20 κόλπα καθαριότητας για να πείτε “αντίο” στην σκόνη μια και καλή. Διαβάστε παρακάτω:

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Χρησιμοποιήστε μωρομάντηλα

Η αλήθεια είναι πως εμείς τα μωρομάντηλα τα έχουμε λατρέψει διότι ξεσκονίζουν εύκολα τις επιφάνειες του σπιτιού, ακόμη και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, χαρίζοντας ένα όμορφο άρωμα και αφαιρώντας παράλληλα και τα μικρόβια. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μωρομάντηλα σε όλα τις επιφάνειες του σπιτιού.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: olagiatingunaika.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Σπιτικό σπρέι για την σκόνη

Μπορείτε να βάλετε σε 4 ποτήρια νερού 1 καπάκι μαλακτικό. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και έχετε αμέσως ένα σπρέι ιδανικό για την σκόνη αλλά και τις μυρωδιές. Μπορείτε να ψεκάζετε με αυτό το μείγμα, τις επιφάνειες που θέλουν ξεσκόνισμα ή τις κουρτίνες και τους καναπέδες για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: toftiaxa.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι :Χρησιμοποιήστε υφασμάτινα γάντια που δεν χρειάζεστε πια

Αν έχετε υφασμάτινα γάντια που πλέον δεν τα φοράτε αλλά δεν σας πάει η καρδιά και να τα πετάξετε, μπορείτε πλέον να τα χρησιμοποιήσετε με έναν εναλλακτικό τρόπο. Ξεσκονίστε τις δύσκολες επιφάνειες του σπιτιού όπως τον πολυέλαιο αφού το ύφασμα μαγνητίζει τους κόκκους σκόνης.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Πινέλα με αληθινές τρίχες

Επίσης για τις δύσκολες επιφάνειες του σπιτιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πινέλα με αληθινές τρίχες. Μαγνητίζουν την σκόνη και πλένονται εύκολα με τρεχούμενο νερό.

Δείτε ακόμα 17 clean tips που θα κάνουν το σπίτι σας πραγματικά καθαρό! – Δεν το καθαρίζουμε όπως θα έπρεπε μέχρι τώρα

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι :  Χρησιμοποιήστε παλιές κάλτσες

Όπως κάναμε και με τα παλιά γάντια έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από την σκόνη και με παλιές κάλτσες. Μπορούμε να τις τοποθετήσουμε στη σκούπα τύπου Σουίφερ ή να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη και σαν κοινό ξεσκονόπανο.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: Pinterest

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Ρολό από χαρτί κουζίνας

Το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας είναι πολύ χρήσιμο όμως δεν φτάνει σε όλες τις επιφάνειες επειδή δεν λυγίζει. Μπορείτε λοιπόν αντί για ακροφύσιο να τοποθετήσετε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας. Λυγίζει και φτάνει ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: tospitakimou.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Ξεσκονίστε από πάνω προς τα κάτω

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να ξεσκονίσουμε μία επιφάνεια λερώνουμε μία άλλη. Η σκόνη έχει την τάση να αιωρείται μέσα στον χώρο. Αν λοιπόν ξεσκονίζετε από πάνω προς τα κάτω τότε μειώνετε τις πιθανότητες η σκόνη να μεταφερθεί από το τραπέζι στο…πάτωμα.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Η υγρασία παίζει ρόλο

Αν στο σπίτι υπάρχει υγρασία σε ποσοστό 40-50% τότε η σκόνη συσσωρεύεται πιο δύσκολα. Έτσι ένας αφυγραντήρας θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν η υγρασία στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρό ή έχει πολύ υγρασία. Επίσης ο αφυγραντήρας θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την υγρασία του σπιτιού στο ιδανικό.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι :Αποφύγετε τα πολλά μικρό αντικείμενα

Μπορεί οι παλιές να προτιμούσαν πολλά μικρό αντικείμενα για να διακοσμήσουν τα σύνθετα του σπιτιού και όχι μόνο όμως αυτά μόνο δυσκολία φέρνουν στην ζωή μας. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την σκόνη γρήγορα και εύκολα μην έχετε πολλά μικρό αντικείμενα στο σπίτι σαν διακοσμητικά.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: Pinterest

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι :  Μην ξεχνάτε τις κουρτίνες

Οι περισσότεροι ξεχνάμε τις κουρτίνες κάθε φορά που ξεσκονίζουμε. Παρόλα αυτά η σκόνη συσσωρεύεται και στις κουρτίνες. Μπορείτε λοιπόν να πλύνετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο ή να τις φρεσκάρετε με την ηλεκτρική σκούπα.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: toftiaxa.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι :  Μην αφήνετε τα παράθυρα με τις ώρες ανοιχτά

Φυσικά το σπίτι πρέπει να αερίζεται. Τα ανοιχτά παράθυρα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ανανεώνουν τον αέρα. Όμως δεν χρειάζεται να τα αφήνετε όλη την μέρα ανοιχτά διότι η σκόνη απέξω μπαίνει μέσα στο σπίτι σας.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Μην ξεχνάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Επίσης στο ξεσκόνισμα ξεχνάμε και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Έτσι μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καθημερινά τα φυτά εσωτερικού χώρου για να αποφύγετε την σκόνη.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: mistikakipou.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Καθαρίστε το χαλί με ατμό και επιλέξτε φυσικά υφάσματα

Το συνθετικό ύφασμα μαζεύει πιο εύκολα την σκόνη. Έτσι επιλέξτε χαλιά με φυσικά υλικά. Καθαρίστε μία φορά την εβδομάδα τα χαλιά με την κοινή σας ηλεκτρική σκούπα και μία φορά τον μήνα με ατμό. Έτσι θα διώξετε την σκόνη ακόμη και στα πιο βαθιά στρώματα του χαλιού.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: colorecolori.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Ρολό για τρίχες

Το ρολό για τις τρίχες των κατοικίδιων δεν απομακρύνει μόνο τις τρίχες αλλά και την σκόνη. Είναι λοιπόν μία καλή λύση για τις υφασμάτινες επιφάνειες είτε έχετε κατοικίδια στο σπίτι είτε όχι.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: directmarket.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Σφουγγαρίστε και τους τοίχους

Χρησιμοποιήστε σκούπα τύπου σουίφερ και με ένα καθαρό και υγρό πανί σφουγγαρίστε τους τοίχους. Το νερό δεν πρέπει να είναι σε ποσότητα, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το νερό θα απομακρύνει την σκόνη από τους τοίχους.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Προστατεύστε τα ρούχα από την σκόνη

Αν θέλετε να προστατεύσετε τα ρούχα σας από την σκόνη τότε μπορείτε να τα αποθηκεύετε μέσα σε θήκες για ρούχα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο η ντουλάπα θα φαίνεται πιο τακτοποιημένη και θα ξεσκονίζεται και η ίδια πιο εύκολα.

20-έξυπνα κόλπα-για-να-ξεσκονίσουμε-το-σπίτι-

Photo via: praktiker.gr

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα για να καθαρίσετε τις λάμπες

Φυσικά και στις λάμπες συσσωρεύεται σκόνη την οποία μπορείτε και να εξουδετερώσετε με λίγο οινόπνευμα σε ένα στεγνό πανί. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνετε και τα μικρόβια.

κόλπα καθαριότητας για φύγει η σκόνη από το σπίτι : Χρησιμοποιήστε γυαλιστικό για έπιπλα

Το γυαλιστικό για τα ξύλινα έπιπλα βοηθάει στο να κάνει τα έπιπλα να διατηρούν την αρχική τους λάμψη. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να εφαρμόζετε το γυαλιστικό σε ένα πανί και στην συνέχεια με το πανί να το εφαρμόζετε στα έπιπλά σας. Αν τα έπιπλα έχουν σκόνη, το γυαλιστικό θα κάνει την σκόνη να κολλήσει στα έπιπλά σας.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close