Τα 11+1 πράγματα που απαγορεύεται να πλένετε με υγρό πιάτων

Τα 12 πράγματα που απαγορεύεται να πλένετε με υγρό πιάτων!Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα 12 πράγματα που απαγορεύεται να πλένετε με υγρό πιάτων. Η αλήθεια είναι πως οι παλιές νοικοκυρές σε πολλές περιπτώσεις. χρησιμοποιούν το υγρό πιάτων για τα πάντα. Επειδή το υγρό πιάτων είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό και σε πολλές περιπτώσεις αφαιρεί δύσκολους λεκέδες νομίζουμε ότι κάνει για τα πάντα.

Το υγρό πιάτων, μπορεί να είναι ένα κοινό καθαριστικό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να πλύνει τα πάντα, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα 12 πράγματα που απαγορεύεται να πλένουμε με υγρό πιάτων. Απαγορεύεται είτε επειδή μπορεί να βλάψει την υγεία μας, είτε επειδή μπορεί να φθείρει αυτά τα αντικείμενα.

Δείτε ακόμα πως μπορείς να κάνεις το σπίτι να μοσχοβολάει όλη μέρα με μία ηλεκτρική σκούπα 

Το υγρό πιάτων σίγουρα είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό, όμως προορίζεται αποκλειστικά για τα πιάτα. Και αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς δεν το ξέρουμε και δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ. Διαβάστε παρακάτω και δείτε γιατί δεν πρέπει να πλένουμε με υγρό πιάτων τα 12 αυτά αντικείμενα:

Απαγορεύεται να πλένετε με υγρό πιάτων το μπρίκι του espresso

Το υγρό πιάτων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφήσει υπολείμματα σαπουνιού στο μπρίκι του espresso ακόμη και μετά το ξέβγαλμα. Αυτά τα υπολείμματα δεν φεύγουν στην συνέχεια με ένα απλό ξέβγαλμα. Επιπλέον, λιώνουν στον καφέ, όταν τον φτιάξετε την επόμενη φορά.

Οπότε στην προκειμένη περίπτωση το υγρό πιάτων στο μπρίκι του espresso έχει δύο σημαντικές επιπτώσεις. Από τη μία φθείρεται το μπρίκι και από την άλλη η υγεία μας μπαίνει σε ρίσκο. Και φυσικά ο δεύτερος λόγος είναι και ο πιο σημαντικός.

Απαγορεύεται να πλένετε με υγρό πιάτων το μπρίκι του espresso 

Απαγορεύεται να βάζουμε υγρό πιάτων στο πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων έχει συγκεκριμένα απορρυπαντικά που είναι χρήσιμα, στο να κάνουν την συσκευή να λειτουργεί άριστα και τα πιάτα σας να καθαρίζονται αποτελεσματικά. Το υγρό πιάτων είναι αποκλειστικά για τα πιάτα που θα πλυθούν στο χέρι.

Αν το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, το υγρό θα βγάλει πολύ αφρό, αφού είναι ένα ιδιαίτερα αφρώδες απορρυπαντικό και θα δημιουργήσει στίγματα στα πιάτα και στα κουζινικά σας. Ο λόγος; Βγάζει πολλές φυσαλίδες που φυλακίζονται στα πιάτα και το πλυντήριο πιάτων αδυνατεί να τις απομακρύνει.

Απαγορεύεται να βάζουμε υγρό πιάτων στο πλυντήριο πιάτων 

Απαγορεύεται να βάζουμε υγρό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έβαζαν υγρό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων τους. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να το βάλουμε και αυτό στο συγκεκριμένο άρθρο, για εκείνους κι εκείνες που τώρα ξεκίνησαν να μένουν μόνοι τους.

Το υγρό πιάτων απαγορεύεται να μπει στο πλυντήριο ρούχων, για τους ίδιους λόγους που απαγορεύεται να μπει και στο πλυντήριο πιάτων. Το υγρό πιάτων βγάζει πολύ αφρό, το πλυντήριο δε θα καταφέρει να τον διαχειριστεί όλον αυτόν τον αφρό και θα εκραγεί, γεμίζοντας σαπουνάδες όλο το δωμάτιο.

Απαγορεύεται να βάζουμε υγρό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων 

Απαγορεύεται να πλένουμε το αυτοκίνητο με υγρό πιάτων

Πολλοί από εμάς έχουμε κάνει έστω και μια φορά στο παρελθόν το λάθος, να πλύνουμε το αυτοκίνητό μας με υγρό πιάτων. Το υγρό πιάτων όμως δεν έχει κατασκευαστεί για να πλένει αυτοκίνητα.

Αυτό λοιπόν, μπορεί να έχει ως συνέπεια να φθείρει το χρώμα και το προστατευτικό κερί του αυτοκίνητου. Επίσης, αφήνει σημάδια που δεν αφαιρούνται με το ξέβγαλμα.

Απαγορεύεται να πλένουμε το αυτοκίνητο με υγρό πιάτων 

Απαγορεύεται να πλένουμε τα μαλλιά μας με υγρό πιάτων

Το υγρό πιάτων φυσικά και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής μας. Εδώ καλά καλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο υγρό πιάτων, όταν αυτό έρχεται σε επαφή με τα χέρια.

Όταν λοιπόν το υγρό πιάτων έρθει σε επαφή με τα μαλλιά μας, αφαιρεί όλα τα θεραπευτικά έλαια που έχουν ανάγκη τα μαλλιά για να είναι δυνατά και υγιή. Επίσης απομακρύνει όλα τα απαραίτητα άλατα από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε πιτυρίδα.

Επιπλέον, ένα άλλο συστατικό, το λαουρυλοθειικό νάτριο, μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα.

Απαγορεύεται να πλένουμε τα μαλλιά μας με υγρό πιάτων 

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με το υγρό πιάτων τα γυάλινα παράθυρα και τους καθρέφτες

Το υγρό πιάτων δε θα βλάψει τα παράθυρα και τους καθρέφτες σας αν έρθει σε επαφή μαζί τους. Όμως το καθάρισμά τους δε θα είναι αποτελεσματικό. Σίγουρα θα απομακρύνει τα μικρόβια και ίσως προσφέρει μία όμορφη μυρωδιά στον χώρο.

Όμως θα αφήσει πολύ σαπουνάδα στο πέρασμά του και θα είναι πολύ δύσκολο να την απομακρύνουμε από τα παράθυρα και τους καθρέφτες μας. Αυτό σημαίνει ότι θα στεγνώσει πάνω στα παράθυρα και στους καθρέφτες, αφήνοντας υπολείμματα που τα θαμπώνουν. Για αστραφτερό καθάρισμα, προτιμήστε τα ειδικά καθαριστικά για τζάμια.

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με το υγρό πιάτων τα γυάλινα παράθυρα και τους καθρέφτες 

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με υγρό πιάτων τα τηγάνια από χυτοσίδηρο

Αν έχετε τηγάνια από χυτοσίδηρο πρέπει να γνωρίζετε ότι το υγρό πιάτων, αφαιρεί αυτή την επίστρωση από την επιφάνεια. Αν θέλετε μπορείτε να καθαρίζετε αυτά τα τηγάνια βάζοντας αλάτι στο ακόμη ζεστό τηγάνι και να το τρίψετε καλά με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λάδι.

Το υγρό πιάτων θα αφαιρέσει την επίστρωσή από την επιφάνεια. Προσπαθήστε να το κάνετε πιο σπάνια και χρησιμοποιήστε αυτήν την εναλλακτική μέθοδο καθαρισμού: βάλτε αλάτι στο ακόμα ζεστό τηγάνι και τρίψτε το με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι, αν θέλετε.

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με υγρό πιάτων τα τηγάνια από χυτοσίδηρο

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με υγρό πιάτο τα δάπεδα από σκληρό ξύλο

Αν καθαρίζουμε τα δάπεδα από σκληρό ξύλο με υγρό πιάτων, τότε τα συγκεκριμένα δάπεδα θα γδαρθούν και θα είναι πιο σκούρα. Το υγρό πιάτων είναι αποτελεσματικό για δάπεδα που έχουν πλακάκια ή είναι φτιαγμένα από λινέλαιο ή βινύλιο.

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα ξύλινα δάπεδά σας το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελαφρύ σκούπισμα με την κλασική σκούπα, αν έχει σκουπίδια. Στη συνέχεια με απλό νερό σφουγγαρίζετε. Ούτε χλωρίνη, ούτε άλλα απορρυπαντικά που δεν αφορούν συγκεκριμένα τα ξύλινα δάπεδα.

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με υγρό πιάτο τα δάπεδα από σκληρό ξύλο 

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με το υγρό πιάτων τα δερμάτινα ρούχα και τις δερμάτινες επιφάνειες

Αν έχετε δερμάτινες επιφάνειες ή δερμάτινα ρούχα θα ξέρετε ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν που θέλει προσοχή και περιποίηση για να διατηρηθεί. Το υγρό πιάτων και οι χημικές του ουσίες μπορεί να το καταστρέψουν. Μόνο στα δερμάτινα παπούτσια μπορούμε να χρησιμοποιούμε υγρό πιάτων για τον καθαρισμό τους.

Απαγορεύεται να καθαρίζουμε με το υγρό πιάτων τα δερμάτινα ρούχα και τις δερμάτινες επιφάνειες 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το υγρό πιάτων στα φυτά μας

Τα φυτά μας μπορεί να μην έχουν ανάγκη από καθάρισμα. Έχουν όμως ανάγκη να τα προφυλάξουμε από τα βλαβερά γι’ αυτά έντομα. Το υγρό πιάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο.

Είναι πολύ σκληρό για τα φυτά και δεν θα αποτρέψει τα έντομα να τα πλησιάζουν. Υπάρχουν βέβαια στο internet πολλές diy συνταγές που σας δείχνουν πως μπορείτε με λίγα χρήματα να προφυλάξετε τα φυτά σας από τα έντομα χωρίς να τα καταστρέψετε.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το υγρό πιάτων στα φυτά μας 

Δεν πρέπει να πλένουμε με υγρό πιάτων τα φρούτα και τα λαχανικά μας

Φυσικά και δεν πρέπει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας με υγρό πιάτων. Το χημικό θα περάσει τους πόρους των φρούτων και των λαχανικών με αποτέλεσμα να τα καταστήσει δηλητηριώδη για εμάς. Τα χημικά του υγρού πιάτων δημιουργεί γαστρεντερικά προβλήματα στον άνθρωπο.

Δεν πρέπει να πλένουμε με υγρό πιάτων τα φρούτα και τα λαχανικά μας 

Bonus: Απαγορεύεται να πλένουμε με υγρό πιάτων τον σκύλο μας

Ο σκύλος δεν κατατάσσεται στα πράγματα αλλά μετά από μία ιστορία που ακούσαμε, νιώσαμε την ανάγκη να τον επισημάνουμε στην λίστα σαν bonus. Τα σκυλιά όπως και τα γατιά έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, σαν τους ανθρώπους.

Το υγρό πιάτων βλάπτει την επιδερμίδα και την γούνα του σκύλου σας. Τα σκυλιά και τα γατιά πρέπει να κάνουν μπάνιο με τα ειδικά σαμπουάν τους.

Απαγορεύεται να πλένουμε με υγρό πιάτων τον σκύλο μας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

 

 

 

 

Close