Το ψυγείο βγάζει νερά: 5 πιθανές αιτίες_

Το ψυγείο βγάζει νερά: 5 πιθανές αιτίες για το πρόβλημα αυτό. Σε πολλούς έχει τύχει ξαφνικά να διαπιστώνουν ότι το ψυγείο τους βγάζει νερά. Φυσικά όταν συμβαίνει αυτό το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να τηλεφωνήσουμε σε έναν ειδικό ή να πάρουμε καινούρια συσκευή.

Σίγουρα ο ειδικός έχει την λύση αλλά και την απάντηση στο ερώτημα “γιατί το ψυγείο βγάζει νερά” . Όμως πριν τον φωνάξουμε καλό θα ήταν κι εμείς να έχουμε μία ιδέα για τις πιθανές αιτίες του προβλήματος. Έτσι θα είμαστε πιο ενημερωμένοι αλλά και προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Δείτε ακόμα 14 άσκοπες δουλειές στο σπίτι που μας τρώνε τζάμπα χρόνο

Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα αναλύσουμε τις πέντε πιθανές αιτίες που κάνουν το ψυγείο μας να βγάζει νερά. Φυσικά αν έρθετε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση, επικοινωνήστε με έναν ειδικό για να σας δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω: 

Αν το ψυγείο βγάζει νερά: Υπάρχει πρόβλημα στην πόρτα του ψυγείου

Η πιο συχνή αιτία που κάνει το ψυγείο να βγάζει νερά είναι η πόρτα του. Ειδικά το Καλοκαίρι, όταν ανοιγοκλείνεις συχνά την πόρτα του ψυγείου, η διαφορά της θερμοκρασίας από το εσωτερικό του  προς το εξωτερικό περιβάλλον είναι μεγάλη. Έτσι το ψυγείο δεν ψύχεται καλά. Επίσης άλλη μία συχνή αιτία είναι ότι πολλές φορές δεν κλείνουμε καλά το ψυγείο.

Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πάγο ή ακόμη και να χαλάνε μερικά τρόφιμα πιο εύκολα. Επίσης αν δεν έχεις ψυγείο που κλείνει με μαγνητισμό, αν αυτό το ψυγείο βγάλει νερά θα πρέπει να φροντίσεις να ελέγξεις μήπως έχει χαλάσει ή χαλαρώσει το λάστιχο περιμετρικά της πόρτας.

Αυτή μπορεί να είναι και η αιτία για το ερμητικό κλείσιμο του ψυγείου που οδηγεί στο να χάνεται η ψύξη. Το πιο πιθανό σε αυτή την περίπτωση είναι να θέλει ένα απλό καθάρισμα το λάστιχο. Ακόμη όμως κι αν φαίνεται χαλασμένο μπορείς να το αντικαταστήσεις. Είναι εύκολη η διαδικασία και από έναν ειδικό δεν κοστίζει πολλά.

Αν το ψυγείο βγάζει νερά: Το δοχείο συλλογής νερού είναι σπασμένο

Στα περισσότερα ψυγεία υπάρχει ένα δοχείο συλλογής νερού πάνω από το μοτέρ στο πίσω μέρος τους. Σε αυτό το δοχείο συγκεντρώνονται τα νερά του ψυγείου, τα οποία στην συνέχεια εξατμίζονται στην ατμόσφαιρα χάρη στο μοτέρ που διαθέτει. Αν λοιπόν ξαφνικά δεις νερά στο ψυγείο πρέπει να ελέγξεις την περίπτωση να έχει σπάσει το δοχείο του.

Το να το διαπιστώσεις είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το κάνεις και μόνη ή μόνος σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο δοχείο, να το αδειάσεις από το νερό που μπορεί να έχει και να το γεμίσεις με καινούριο.

Αν δεις ότι τρέχει νερό από κάποια τρύπα ή σχισμή τότε έχεις και την απάντηση στο πρόβλημά σου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο βρες άμεσα κάποιο ανταλλακτικό για να διορθωθεί η βλάβη.

Αν το ψυγείο βγάζει νερά: Η αποχέτευση είναι βουλωμένη

Αν πάρουμε αντίστροφα την ροή του νερού θα διαπιστώσουμε ότι για να φτάσει στο δοχείο θα πρέπει να περάσει από κάποια σωλήνα. Υπάρχει λοιπόν μία σωλήνα που καταλήγει στην λεκάνη και λέγεται σωληνάκι απόψυξης. Εξαιτίας αυτού, σε περίπτωση βλάβης, μπορεί η λύση στο πρόβλημα να βρίσκεται εκεί.

Μπορεί να είναι βουλωμένο το συγκεκριμένο σωληνάκι, ή χαλαρωμένο, ή κατεστραμμένο. Επίσης μπορεί απλά να έχει μετακινηθεί από την θέση του. Αυτό συνήθως δημιουργείται ύστερα από χρόνια χρήση. Το σωληνάκι γεμίζει άλατα και δυσκολεύει την λειτουργία του ψυγείου.

Μπορείς λοιπόν να καθαρίσεις το σωληνάκι προσεκτικά με ένα καλαμάκι του καφέ ή να την αφαιρέσεις εντελώς και να την καθαρίσεις με νερό και μαγειρική σόδα. Παρόλα αυτά αυτό θέλει γνώση και εμπειρία. Γι’ αυτό προτίμησε έναν ειδικό.

Αν το ψυγείο βγάζει νερά: Έχει μαζέψει πάγο

Άλλη μία πιθανή αιτία είναι και η συσσώρευση πάγου στο ψυγείο. Αν παρατηρήσεις μία ασυνήθιστη ποσότητα πάγου στα τοιχώματα και στην συνέχεια το ψυγείο ξεκινήσει να βγάζει νερά, τότε δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Τα περισσότερα καινούρια ψυγεία no frost κάνουν μόνα τους απόψυξη.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε λίγες ώρες ζεσταίνονται λίγο έτσι ώστε να μην μαζεύετε πάγος και μπορεί κατά την διαδικασία να βγάλουν νερά. Η απόψυξη παρόλα αυτά πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ασχέτως με το αν υπάρχει υπερβολική ποσότητα πάγου ή όχι.

Επίσης ο πάγος μπορεί να δημιουργηθεί και όταν τα τρόφιμα ακουμπούν στα τοιχώματα του ψυγείου. Αυτό είναι πιθανό να εμφανίσει νερά ακόμη και στο εσωτερικό του ψυγείου, συνήθως στο κάτω μέρος που βρίσκεται ο χώρος για τα φρούτα.

Αν το ψυγείο βγάζει νερά: Έχουμε βάλει το ψυγείο σε λάθος θέση

Το ψυγείο πρέπει να μπει στην σωστή θέση μέσα στο σπίτι και αυτό παίζει πιο σημαντικό ρόλο από το να είναι απλά αισθητικά ωραίο μέσα στον χώρο. Μερικά μοντέλα ψυγείων διαθέτουν στο κάτω μέρος βάσεις, τις οποίες τις ρυθμίζεις εσύ.

Αν λοιπόν το ψυγείο σου δεν στηρίζεται σωστά ή δεν έχει ευθεία κλίση, μπορεί αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να χυθεί νερό έξω από το δοχείο συλλογής νερού. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει είτε να διορθώσεις τις βάσεις του είτε να το πας σε ένα μέρος που δεν είναι κατηφορικό.

Επίσης πολλές φορές επειδή φορτώνουμε την πόρτα του ψυγείου με πολλά τρόφιμα, κάνουμε το ψυγείο να γέρνει. Οπότε, πρόσεξε να αδειάσεις λίγο την πόρτα του ψυγείου σου για σίγουρα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close