Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει

7 φυσικοί τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο. Αυτοί οι 7 φυσικοί τρόποι θα διώξουν τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Πολλές φορές το ψυγείο μας μυρίζει άσχημα. Μπορεί να χυθεί κάτι, μπορεί να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο κουνουπίδι το οποίο έχει έντονη μυρωδιά ή μπορεί ακόμη και να χαλάσει κάτι στο ψυγείο και να μην το αντιληφθούμε εγκαίρως.

Το ψυγείο μας, πρέπει να είναι πάντα καθαρό και να μυρίζει όμορφα διότι εκεί αποθηκεύουμε τα τρόφιμά μας και όσο να πεις, ένα βρώμικο ψυγείο δεν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να διατηρηθούν με υγιεινό τρόπο και τα τρόφιμά μας.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-

Δείτε ακόμα 5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαφρόπετρα στο σπίτι

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε 7 έξυπνους και φυσικούς τρόπους να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο μας. Αυτοί οι τρόποι είναι οικονομικοί και πανεύκολοι και έχουν άμεσα και άριστα αποτελέσματα. Διαβάστε παρακάτω: 

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Κόκκοι καφέ

Αν θέλετε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας μπορείτε να πάρετε ένα τάπερ που δεν χρειάζεστε παλιά ή παλιές συσκευασίες από βούτυρο και να κάνετε μερικές τρύπες στο καπάκι. Γεμίστε το τάπερ με κόκκους ελληνικού καφέ και αφήστε τον καφέ να γεμίσει το ψυγείο σας με το υπέροχο άρωμά του.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-καφέ-

Photo via: meygeia.gr

7 φυσικοί τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο: Κατακάθι καφέ

Αν λυπάστε να χρησιμοποιήσετε τον ελληνικό σας καφέ για τέτοια χρήση, το δεχόμαστε και το καταλαβαίνουμε. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το κατακάθι του ελληνικού καφέ αφού τον πιείτε. Βάζετε το κατακάθι σε ένα ποτηράκι και αφήνετε τον ελληνικό καφέ να δράσει. Το κατακάθι θα πρέπει να είναι όμως φρέσκο.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-καφέ-

Photo via: Pinterest

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Μαγειρική σόδα

Και όσων αφορά τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα. Πολλές φορές οι άσχημες μυρωδιές προέρχονται από λεκέδες που έχουν παλιώσει και πλέον δεν φεύγουν εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μία πάστα από μαγειρική σόδα και λίγο νερό.

Εφαρμόστε την πάστα στους λεκέδες, αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά περίπου και στην συνέχεια τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε λίγη μαγειρική σόδα και νερό μέσα σε ένα παλιό τάπερ και να αφήσετε το τάπερ μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Δείτε ακόμα Diy καθαριστικό για αρμούς από την βασίλισσα της καθαριότητας

Κι αν θέλετε όχι μόνο να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά και να μειώσετε τις πιθανότητες να εμφανιστούν, μπορείτε να έχετε μονίμως ένα μικρό ποτηράκι με μαγειρική σόδα στο ψυγείο σας. Δεν απελευθερώνει τοξίνες και καταπολεμά τις δυσάρεστες μυρωδιές εγκαίρως.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-μαγειρική σόδα-

Photo via: 750g.com

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Ξύδι

Το ξύδι είναι καλύτερο και από την χλωρίνη αφού εκτός του ότι σκοτώνει τα μικρόβια, είναι σε θέση να καταπολεμήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Έτσι βάλτε μία ποσότητα ξυδιού σε ένα σφουγγάρι και ξεκινήστε να τρίβετε το ψυγείο σας με αυτό. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε λίγο ξύδι και λεμόνι, έτσι ώστε η μυρωδιά του ξυδιού να μην είναι τόσο έντονη.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-ξύδι-

Photo via: ediva.gr

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Ενεργός άνθρακας

Ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου είναι ο ενεργός άνθρακας. Μπορείτε να βάλετε λίγο ενεργό άνθρακα σε ένα ράφι του ψυγείου όπως θα κάνατε και με κάποιο αποσμητικό για το ψυγείο και να τον αφήσετε να εξουδετερώσει τις ήδη υπάρχουσες μυρωδιές αλλά και αυτές που μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Αν έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα με δυσάρεστες μυρωδιές στο ψυγείο σας τότε πρέπει να αδειάσετε το ψυγείο σας, να το αποσυνδέσετε και να το καθαρίσετε με κόκκους ενεργού άνθρακα τους οποίους τους έχετε κάνει πρωτίστως σκόνη.

Γεμίστε δύο ρηχά πιάτα με ενεργό άνθρακα και τοποθετήστε τα σε διαφορετικά σημεία μέσα στο ψυγείο. Κλείστε τις πόρτες και αφήστε το ψυγείο κλειστό για αρκετές μέρες έτσι ώστε να δράσει ο ενεργός άνθρακας. Αφού φύγουν οι μυρωδιές, ξεπλύνετε το εσωτερικό του ψυγείου, αφήστε το να στεγνώσει καλά και ενεργοποιήστε το ξανά.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-ενεργό άνθρακα-

Photo via: tlife.gr

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Λεμόνι

Το λεμόνι έχει υπέροχη μυρωδιά και αντιμικροβιακή δράση. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε μερικές φέτες λεμονιού ή και lime σε ένα πιάτο μέσα στο ψυγείο και να αφήσετε το άρωμά του να κατακλύσει τον χώρο του. Επίσης μπορείτε να ανακατέψετε μαγειρική σόδα και λίγο χυμό λεμονιού και να καθαρίσετε το ψυγείο σας με αυτή την πάστα.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-με-λεμόνι-

Photo via: Pinterest

Βρωμάει το ψυγείο σας: 7 φυσικοί τρόποι για να μην βρωμάει: Βρώμη

Η βρώμη είναι πολύ φθηνή και έχει την ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές. Μπορείτε λοιπόν να γεμίσετε ένα μπολ με βρώμη και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές και θα βοηθήσετε να μην αναπτυχθούν τόσο εύκολα στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπολάκι με την βρώμη μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού, το οποίο έχει άσχημες μυρωδιές. Ντουλάπια, τουαλέτα και άλλα.

διώξτε-τις-άσχημες μυρωδιές-στο-ψυγείο-

Photo via: olivemagazine.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close