Μαύρο Ρόδο-Γεράσιμος-

Μαύρο Ρόδο: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι σοκαριστικές αφού ο Γεράσιμος σε αμόκ λέει “Κωλόπαιδο τα ‘χεις διαλύσει όλα κανονίζουν να την πάνε σε άλλο μοναστήρι”.

Όσο πάει και χειροτερεύει αυτός…

Ο μητροπολίτης συνεχίζει να κοιτάζει άναυδος την Ελισάβετ. «Άκουσα σωστά…; Ελισάβετ;», καταφέρνει απ’ το σοκ να ψελλίσει. Η Φιλαρέτη σκύβει και κάνει να του φιλήσει το χέρι, αλλά εκείνος το τραβάει και συνεχίζει να βλέπει την Ελισάβετ που έχει κερώσει.

«Πότε σκόπευες να με ενημερώσεις; Την ημέρα της κουράς σου; Ή μετά από αυτήν; Δεν μπορώ να πιστέψω τι άκουσα», της λέει συγχυσμένος. Η Φιλαρέτη προσπαθεί να του εξηγήσει, αλλά ο μητροπολίτης δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή ρου.

«Στο είχα ήδη ζητήσει αυτό. Σε ρώτησα επανειλημμένως αν υπάρχει πρόβλημα με τη δόκιμη. Μα σιώπησες. Τώρα δε θέλω να ακούσω λέξη, Φιλαρέτη», της τονίζει κι εκείνη μαγκώνεται, ενώ η Ελισάβετ φαίνεται να επιστρατεύει όλες της τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει μόνη της. «Πήγαινε, γερόντισσα. Θα μιλήσω εγώ.

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Νιώθω ότι με τις πράξεις μου βρωμίζω κάτι που το θέλω καθαρό

Μαύρο Ρόδο-Γεράσιμος-

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Σε αυτό το επεισόδιο Ελισάβετ και Πέτρος ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Είναι δική μου η ευθύνη», της ζητάει με αποφασιστικότητα, και η
Φιλαρέτη αιφνιδιάζεται. «Την απόφασή μου την έχω πάρει. Η θέση μου είναι εδώ. Και δε θέλω τίποτα να εμποδίσει την πορεία μου στο μοναχισμό», του λέει κοιτώντας τον στα μάτια…

«Την έξοδο δεν πρόκειται να στη δείξω. Μα η κουρά σου δεν θα πραγματοποιηθεί. Και για να μην προκληθεί για ακόμη μια φορά, αναστάτωση στο μοναστήρι, θα μεταφέρω τον εορτασμό της 20ετούς επισκοποίησης μου, αλλού.

Κι εσένα μαζί. Διότι, πολύ φοβάμαι, πως εδώ το σκάνδαλο θα πάρει τερατώδεις διαστάσεις», της εξηγεί ο μητροπολίτης, αλλά εκείνη τη στιγμή φτάνει έξω από το κελί ο Γεράσιμος και τον ακούει. Ορμάει μέσα και έξαλλος ξεσπάει εναντίον του μητροπολίτη.

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος κάνει ξανά το “θαύμα” του

Μαύρο Ρόδο-Γεράσιμος-

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Δεν είμαι Άγιος έχω κάνει πολλά αλλά με εσένα προσπάθησα να έχω μια αληθινή σχέση

«Δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την πάρετε από εδώ. Εδώ, σε αυτό το μοναστήρι ζήτησε να καρεί μοναχή. Εδώ ανήκει!», ουρλιάζει κι εκείνοι αρχικά τον κοιτούν άναυδοι.

«Πού νομίζεις πως βρίσκεσαι και σε ποιον πιστεύεις πως απευθύνεσαι και φωνάζεις με τέτοιον τρόπο;», τον επιπλήττει ο μητροπολίτη, ενώ η Ελισάβετ του ζητάει να φύγει. «Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό! Δεν έχουν κανένα δικαίωμα! Κανένα!

Και θα πρέπει να τα βάλουν με εμένα! Όλοι!», φωνάζει έξαλλος και τα μάτια του βουρκώνουν. «Γιατί; Γιατί του το είπες; Θα σε πάρει από εδώ. Θα σε πάρει, Παναγία μου. Τι θα κάνω;», συνεχίζει και ο πατέρας του που είναι στο προαύλιο της μονής τρέχει να δει τι έχει συμβεί, ενώ και η Φιλαρέτη ακούγοντας τις φωνές σπεύδει απορημένη.

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Αυτός ο γελοίος την άφησε έγκυο! Αυτός ο άτιμος, ο αλήτης

Μαύρο Ρόδο-Γεράσιμος-

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Έρχονται θάνατοι σε Γερακιανή και Πάτρα

«Δεν είναι δικό σου το μοναστήρι. Δεν μπορείς να διατάζεις να φύγει όποιος δε θες εσύ», λέει εκτός εαυτού στον μητροπολίτη και ο Μανόλης προσπαθεί να τον απομακρύνει… Αργότερα, ο Πέτρος φτάνει στη Γερακιανή και όταν ο Γεράσιμος τον βλέπει έξω από την ταβέρνα τρελαίνεται και του επιτίθεται.

Ο Λευτέρης προσπαθεί να τον τραβήξει, αλλά εκείνος είναι σε κατάσταση αμόκ. «Τι ήρθες να κάνεις εδώ, ρε! Πώς τολμάς! Αν προσπαθήσεις να πας στο μοναστήρι, θα σου σπάσω τα πόδια!

Θα σε τσακίσω ρε!», ουρλιάζει και από την φασαρία βγαίνουν έξω όλοι όσοι είναι στην ταβέρνα. «Σήκω και φύγε από εδώ σου λέω! Τελείωνε! Τράβα πίσω στην κωλοπόλη σου! Αλήτη!», ωρύεται καθώς τον τραβάνε προς τα μέσα.

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Γι’ αυτό είχες ανακατωσούρες…Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια!

Μαύρο Ρόδο-Γεράσιμος-

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Φύγε! Δεν θέλω να δεις το άλλο μου πρόσωπο

«Πάμε, Πέτρο. Τέλειωσε η γιορτή, μην αρχίσει ο σαματάς, ναι;», προτείνει ο Λευτέρης στον Πέτρο, όμως από μέσα ακούγονται κραυγές. Ο Γεράσιμος σε έκρηξη θυμού, εκτός εαυτού, έχει ορμήσει στα τραπέζια και τα πετάει όλα κάτω.

Η Ευτυχία και ο Μανόλης προσπαθούν να τον ηρεμήσουν και η Γιάννα του λέει πως ο Πέτρος έφυγε. «Κωλόπαιδο. Τα ‘χεις διαλύσει όλα. Κανονίζουν να την πάνε σε άλλο μοναστήρι… Δε θα τους αφήσω. Γι’ αυτόν τον αλήτη. Κανονίζουν να τη στείλουν αλλού», φωνάζει σπαρακτικά και ο Πέτρος που τον ακούει αναρωτιέται τι λέει…

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια για το Mάυρο Ρόδο με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close